Sayın Coşkun, Neden Pointer ?

preview_player
Показать описание
Kullandığım 2 adet Sosyal Medya Hesabının Linkleri :

Udemy üzerindeki kurslarımdan herhangi bir tanesine aşağıdaki linke tıklayarak en düşük fiyata kaydolabilirsiniz.
C++ Kalıtım, C++ Nedir, C++ Matris, C++ döngüler, C++ algoritma,
C++ anlatımı

Sosyal medyadan takip edin :

Yazılım ve Programlama mı öğrenmek istiyorsunuz ? İşte burası tam size göre.
Java Programlama ,Php Programlama,C Programlama ,Python Programlama ve sayısız ücretsiz eğitim videolarıyla yazılım ve programlama öğrenmenin tadına varın.

Programlama Eğitimlerimiz:

Eğitimlerimizi beğeniyorsanız “BEĞEN” tuşuna basarak bize destek olabilirsiniz.Her türlü yorum ve düşünceleriniz bizim için çok önemli.Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.Videoları paylaşarak ailemizi genişletmemize yardımcı olun.

Yeni videolarımızdan anından haberdar olmak isterseniz bize abone olabilirsiniz.Ayrıca “Bildirim” tuşuna basarak da videolarımızdan anında haberdar olabilirsiniz.

Herkese merhaba.Ben Mustafa Murat Coşkun.Odtü Bilgisayar Mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim.Yazılım Bilimi kanalını programlama ve yazılım öğrenmek isteyen gençlere ve yazılımcılara faydalı olmak ,aynı zamanda Türkiyede yazılımın ve eğitimin yükselmesi amacıyla 10 Nisan 2015 tarihinde kurdum.Şimdiye kadar elimden geldiğince video yüklemeye çalıştım.Bu kanaldaki amacım Yazılım Bilimini genel bir online akademiye dönüştürüp Türkiye’nin dört bir yanına ücretsiz bir şekilde eğitim verebilmek.Ülkemizin gençleri olarak hep beraber yazılımı ve bilimi herkese aşılamaya çalışalım.Var mısınız?

Programlama ve Yazılım Öğrenmeye yeni mi başlıyorsunuz ? İşte yol haritanız.

1.Web geliştirmek ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorsanız Temel olarak HTML,CSS,Javascript öğrenmeye çalışın.Daha sonra server-side(sunucu tarafı) diller ile kendinizi geliştirin.(Php,Python Django ,Asp,Ruby On Rails vs.)
2.Mobil uygulama mı geliştirmek istiyorsunuz ? Eğer çok yeniyseniz, ilk başta Python gibi algoritma ve programlama mantığını anlayacağınız bir dille başlayın. Daha sonra hangi ortamda mobil geliştirme yapacağınıza karar verin.IOS geliştirmek istiyorsanız Swift,Android Programlamak istiyorsanız Java öğrenin.Daha sonra Android ve Java geliştirmeye başlarsınız.
3.Masaüstü uygulamaları(Arayüz Uygulamaları) mı geliştirmek istiyorsunuz.Bunun için önünüzde bir çok seçenek var.Python,C#,Java gibi dillerle çok iyi arayüzler çıkarabilirsiniz.
4.Machine Learning ve Yapay zeka ilginizi çekiyorsa yazımı kolay olan ve çok verimli bir dil olan Python size yararlı olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular için videolara yorum yazabilirsiniz.

➤ Programlama’ya Nereden Başlamalıyım ?
➤ Programlama için hangi kaynaklardan faydalanmalıyım ?
➤ Programlama için İngilizce bilmek gerekli mi ?
➤ Programlama Kursları faydalı oluyor mu ?
➤ Programlama Dili olarak X’i mi tercih etmeliyim Y’yi mi ?
➤ Programcılık için bilinmesi gereken konular nelerdir ?

Sosyal medyadan takip edin :

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Nesneleri sıralamak istediğimizde nesneleri sıralamak yerine işaretçileri sıralarsak bu sıralama işlemi çok hızlı olacaktır. Birde nesnelerin içinde iç içe geçmiş nesneler oluyor. Çok içlerdeki nesneyi nokta notasyonuyla uzun uzun sürekli çağırmak yerine içteki nesnede için işaretçi kullanılırsa kullanım kolaylığı sağlanabilir.

tpotur
Автор

hocam işte bu açıklamalar çok önemliydi havada kalan onlarca soru ve bu seride yanıtlamışsınız çok teşekkür ederim kendim ve izleyenler adına.

huseyindag
Автор

Arkadaşlar işlemciniz 32 bit ise 32 bit ile yazılan en büyük sayı yaklaşık 4*10^9 olduğundan 4 gb ram kullanılabilir, bu nedenle ram de ki bütün alanlara ulaşmak için kullandığımız pointer ın 32 bit(4 byte) olması yeterlidir. Ancak 64 bit işlemci kullanıyorsak 64 bit ile ulaşılabilen en büyük sayı 2^64-1 ki çok büyük bir sayı olduğundan daha fazla ram kullanılabilir ve ram de ki her alana ulaşmak için 32 bit yani 4 byte pointer yeterli olmaz o nedenle 64 bit işlemcili bilgisayarlarda pointerlar 8 byte dır. Bu nedenle 64 bit ve 32 bit compiler farklı çalışır.

bijidatome
Автор

Udemy eğitimlerini de aldım. İlkokul, lise ve üniversitede bu kadar iyi anlatan hocam olmadı.

oguzkuru
Автор

Python 3 gecmisim oldugu icin pointers gibi bir sey hic kullanmadim. Okudugum kitapta da anlatilanlari anlamiyorum pek pointers ile ilgili bir turlu mantigini kavrayamadigim icin. Bu video cok yardimci oldu, Cok tesekkur ederim.

ahududu
Автор

Üniversitede C ve java oop dersleri almistim. Uzerine kendim python öğrendim. Python kullanarak üniversitede bir hocaya projesinde yardim ettim. Suanda qtC++ ile calisiyorum onu da kendim vidyolardan öğrendim. Yaklaşık 4-5 yildir programlamayi yardimci arac olarak kullaniyorum. Fakat simdiye kadar gordugum en iyi anlatımı yapmissiniz tebrik ederim. Vidyolar cok faydalı, akıcı ve konu bütünlüğü olarak ta gayet iyi. Bu arada programcı degilim ama programlayi her branstan insanin azda olsa bilmesi taraftariyim.

aliyurekli
Автор

Hocam bu ne güzel anlatımdır. Saygılarımı sunarım.

dexprice
Автор

veri yapıları kursu çekmeyi düşüyor musunuz acaba c++ için?

mertgenc
Автор

Hocam gerçekten harika özetlemişsiniz. Çok güzel bir anlatımdı, teşekkürler.

BilmekIsterdimNeden
Автор

Anlaşılır ve sade bir anlatım teşekkürler 👍

calipheran
Автор

Reis süpersin. Çok güzel bir anlatım. Teşekkürler.

muratoguz
Автор

Hocam cpp veri yapıları anlatabilir misiniz? Gerçekten iyi bir hocaya gerek var bu konu için.

yasinaltunbasak
Автор

tertemiz bir anlatım olmuş ağzına sağlık

sametyentuk
Автор

Çok faydalı bir içerik, teşekkür ediyorum.

golgeglg
Автор

Hocam Allah razi olsun. 4 yildir C# kullaniyorum Golang ogrenmeye basladim. Tum egitimi 2 gunde bitti ama 1 haftadir pointeri anlamaya calisiyorum cok gereksiz ve sacma geliyordu, ta ki bu videoyu bulana kadar...

lastidea
Автор

Sana sükürler olsun aslanım adamsın❤️❤️❤️❤️❤️

kaankosti
Автор

valla javascript'te "mutability" mevzusu gereği biz o fonksiyona gelen objeyi nasıl kopyalarız da o objenin orijinalini değiştirmeyiz diye düşünüyoruz, c++'çılar nasıl pointer kullanılırız'ı düşünüyor. bu da böyle bir şans.

beratgokgoz
Автор

5:55 de
void deneme(Employee* ptr) {
ptr->showInfos();
}
bu fonksyonun içinde ptr, employee obejctinin adresi olmuyor mu? o adresin içindeki değere ulaşmak için *ptr->showInfos() yazmamız gerekmez mi? önceki derslerde ptr ile adrese ulaşıyorduk, *ptr ile adresin içindeki değere ulaşıyroduk.

karincatech
Автор

Salam Mustafa bey bir sorum var size?
bu C++ veri cekme Pythondaki kimi instagramla kullanici girisi yapma nasil olur o dersleride varmi C++ da ?

magneto
Автор

Mustafa hocam 3. Dakikada gösterdiğiniz örnekte deneme fonksiyonunun içine nesnenin bir çeşit işaretçisi olan referansı gönderil miyor mu? Cpp da durum farklı mı?

tpotur