Όλο και πιο βαθιά η χώρα μας στην σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντολή Όστιν σε Δένδια για άλλη βοήθεια

preview_player
Показать описание
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, σε Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Lloyd Austin. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Υπουργοί Άμυνας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετικά πρόσφατη επικοινωνία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντονι Μπλίνκεν, αφορούσε παραίνεση του δεύτερου για περισσότερα πυρομαχικά και όπλα προς τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί έχουν προτείνει την δική τους πρόταση που αφορά βοήθεια με στόχο την συντήρηση όλων των ελληνικών συστημάτων αεράμυνας ρωσικής κατασκευής, όπως τα TOR-M1 και OSA-AK/AKM, αλλά και τους πυραύλους S-300 (PMU1) που βρίσκονται στην Κρήτη.

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:03 - Είδηση
0:49 - Όλο και πιο βαθιά η χώρα μας στην σύγκρουση στην Ουκρανία
1:41 - Οι Ρώσους πιέζουν ασταμάτητα
2:48 - Αποφώνηση

-----------------
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, σε Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Lloyd Austin. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Υπουργοί Άμυνας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Κατά την παρέμβαση του ο Έλληνας Υπουργός τόνισε την σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας για τη στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας έναντι της ρωσικής εισβολής, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ακόμη στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού, υπερασπίζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τα σενάρια για την Ουκρανία από ΝΑΤΟ εμπλέκουν τις χώρες της ΕΕ ενώ όλο και πιο βαθιά η χώρα μας στην σύγκρουση στην Ουκρανία
Η χώρα μας ως γνωστόν , θα παραδώσει πυρομαχικά πυροβολικού 155 χλστ. στην Ουκρανία με την συνδρομή των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετικά πρόσφατη επικοινωνία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντονι Μπλίνκεν, αφορούσε παραίνεση του δεύτερου για περισσότερα πυρομαχικά και όπλα προς τις ουκρανικές δυνάμεις.

Τώρα πιθανόν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας να ζήτησε επιπλέον και α/α συστήματα, και συγκεκριμένα τα S-300PMU-1.

Τον Νοέμβριο του 2022, Πληροφορίες του τουρκικού και του ελληνικού τύπου αναφέρουν ότι “η Ουκρανία ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, πρόσφερε υποστήριξη στα οπλικά συστήματα της Ελλάδας που προμηθεύονταν από την πρώην Σοβιετική Ένωση”.

Όλα συγκλίνουν όμως στο γεγονός ότι όλες οι οχλήσεις για αποστολή όπλων και πυρομαχικών από την Αθήνα στο Κίεβο, βρίσκουν αρνητική την ελληνική πλευρά, λόγω Τουρκίας φυσικά.

Ειδικά στον τομέα των συστημάτων αεράμυνας, αφού οι Τούρκοι παραβιάζουν καθημερινά πλέον τον ελληνικό εναέριο χώρο με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι Ουκρανοί έχουν προτείνει την δική τους πρόταση που αφορά βοήθεια με στόχο την συντήρηση όλων των ελληνικών συστημάτων αεράμυνας ρωσικής κατασκευής, όπως τα TOR-M1 και OSA-AK/AKM, αλλά και τους πυραύλους S-300 (PMU1) που βρίσκονται στην Κρήτη.

Το τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας σε συνεννόηση με την στρατιωτική ηγεσία θα το δούμε το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τις κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Καταρρέει το ουκρανικό μέτωπο, με τους Ρώσους να πιέζουν ασταμάτητα

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις αδυναμίες και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εξαπολύσει νέα κύματα φονικών επιθέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου, κυρίως όμως στο Κουπιάνσκ, στην Αβντίιβκα και στο Μπαχμούτ, προσπαθώντας να διασπάσουν μία και καλή τις ουκρανικές άμυνες οδεύοντας προς την πρωτεύουσα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να καταφύγουν σε σχέδιο αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;

Το νέο σενάριο ομιλεί για αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με κάποια νομιμοφανή πρόφαση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ελλάδα
#Ουκρανία
#ΗΠΑ

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

"Γλυφουν" τα αμερικανακια...

oye
Автор

Όχι οπλα εδω δεν έχουμε για εμας μπορούμε να πάρουμε τραυματίες και παιδιά ανθρώπους που έχουν μείνει αστεγοι αλλα οπλα οχι δεν έχουμε καμία δουλειά εκεί

Stausider
Автор

Rotisate ton Elliniko lao ????.
I Ellada tha to plirosi poli akriva.

lakisgeorgakakis
Автор

Τσιράκια κ αποικία των δυτικών ήμαστε....

GeorgeZapantiotis-jq
Автор

Πραβο κ..Δενδια, μήπως ηρθε η ώρα να κάνετε και για την Κύπρο!!! Δηλαδή να βοηθήσετε την Τουρκία να πάρει και την υπόλοιπη Κύπρο!!! Όπως το 1974, Αμερική, Αγγλία, Τουρκία,

sotoskyriacou
Автор

Δενδια γαρ η τυχη και το μελλων αβεβαιων!

ΚώσταςΒλάσσης
Автор

Δεν έχουμε καμία σχέση. Τι θα δώσουμε αφού δεν έχουμε.

ΗλιαςΣαιτης
Автор

κι όμως είναι τόσο κι άλλο τόσο ... τρελοί...

turisttsill
Автор

bravo steilte oli ti rwssiki savoura pou exoume

gorges
Автор

Αυτα δεν μου αρεσουν, ενω οι τουρκοι πηραν τα40 φ16, πονηρα αλλα γνωστα πραγματα συμβαινουν τελευταια,

dimitriskarakyrios
Автор

Η ακεραιότητα, η ασφάλεια και η εδαφική κυριαρχία της χώρας περνά μέσα από την διακήρυξη των Αθηνών του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο απαλλάσσεται η Ελλάδα από τα όπλα της, τόσο απομακρύνεται ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

methmichail