FRESKON 2022 - Διεθνές Συνέδριο Μήλου - αποφώνηση απ τον Χρήστο Δ. Κατσάνο

preview_player
Показать описание
FRESKON 2022 - Διεθνές Συνέδριο Μήλου (23/4/2022)
Χαρούμενοι που συνδιοργανώσαμε για μία ακόμη φορά ένα επιτυχημένο διεθνές Συνέδριο.
Ο Χρήστος Δ. Κατσάνος, Brand Strategist της της TROPOS Branding ήταν για μία ακόμα φορά ο Παρουσιαστής και Συντονιστής του Συνεδρίου, ο οποίος και είχε την καλοσύνη να μας κάνει μία σύνοψη με το δικό του τρόπο.

“....Ένα ακόμη διεθνές συνέδριο, αυτή τη φορά για το ΜΗΛΟ. Θα ήταν η 8η φορά, δυστυχώς όμως ο κορονοϊός μας το στέρησε αυτό και είναι η 6η φορά. Είχαμε μιλήσει :
1ο για το κεράσι
2ο για τα πράσινα λαχανικά και το σπαράγγι
3ο για το σταφύλι
4ο για το ακτινίδιο
5ο για το ροδάκινο κι ήρθε η ώρα του
6ου για το ΜΗΛΟ. Μια πολύ δυναμική καλλιέργεια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη, η οποία παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην εμπορία των Φρούτων παγκόσμια.

Σ’ αυτό το συνέδριο καλέσαμε ανθρώπους από την Ιταλία, γιατί η Ιταλία είναι η κύρια χώρα η οποία έχει πολύ μεγάλη επίδραση όσον αφορά τον τρόπο που δουλεύει, όχι μόνο που παράγει αλλά που κάνει και την έρευνα.
Είχαμε ανθρώπους από την Πολωνία, τη 2η μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στον κόσμο πάνω στα μήλα.
Και φυσικά είχαμε από την Ελλάδα.

Τα σημεία, λοιπόν, στα οποία έπρεπε να σταθούμε ήταν:
Νο 1: Marketing και Branding
Το ερώτημα είναι αν το marketing μπορεί να βοηθήσει και πού, τις πωλήσεις. Βρέθηκε ότι, ναι, μπορεί να γίνει αυτό γιατί, πχ. τα Πολωνικά μήλα, αν θέλουν να πουληθούν, θα πρέπει να παλέψουν μέσα στην Πολωνία, μετά μέσα στην Ευρώπη κατόπιν θα πρέπει να παλέψουν εκτός χωρών της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά μήλα. Άρα, το Branding μπορεί να βοηθήσει, όπως μας είπαν οι ομιλητές.

Νο 2: Το Club
Τι σημαίνει Club; Ότι πλέον η έρευνα η οποία καθοδηγείται από τον καταναλωτή, η έρευνα η οποία καθοδηγείται από την αγορά έρχεται σε προϊόντα τα οποία έχουν ειδικά χαρακτηριστικά και επειδή αυτά παράγουν αξία, πουλιούνται διαφορετικά . Δηλαδή, παράγονται σε ξεχωριστά φυτώρια, σε ξεχωριστούς επιλεγμένους παραγωγούς, με συγκεκριμένη μάρκα και φτάνουν έτσι στην αγορά. Το πρόβλημα δημιουργείται από το να έχουν τη minimum παραγωγή για να μπορέσουν να βγουν στο ράφι (π.χ. KIKU Club).

Πριν 10 χρόνια είχαμε 30 μόνο Clubs. Αυτή τη φορά έχουμε, μέσα σε 10 χρόνια 68 Clubs τα οποία μιλούν για νέα μήλα και υπάρχουν 100 προγράμματα που τρέχουν σήμερα που σημαίνει ότι ένας μεγάλος χώρος έχει ανοιχτεί. Ποιοι θα επιβιώσουν; Θα φανεί.

Νο 3: Tα ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
τα οποία πρέπει να απαντήσουν σε θέματα κατανάλωσης (χαρακτηριστικά ομάδων καταναλωτών), παραγωγής αλλά κυρίως εργατικού δυναμικού, το πώς θα γίνονται οι καλλιεργητικές εργασίες και κυρίως η συγκομιδή μιας και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε εργατικά χέρια. Γι’ αυτό το λόγο το robotics αναμένεται να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Νο 4: Ο Συνεργατισμός.
Τι ρόλο παίζει ο Συνεργατιμσός σήμερα; Το μεγαλύτερο brand στην Ελλάδα το οποίο κρατάει πάνω από 100 χρόνια, το μήλο ZAGORIN, έρχεται ν’ απαντήσει ότι ο συνεργατισμός θα συνεχίζει να παίζει κι αυτός έναν σημαντικό ρόλο τόσο στα clubs όσο και στους εμπόρους.

Εν κατακλείδι:
Μεγάλο συνέδριο, πολύ ωραία πράγματα ειπώθηκαν από τον κο Πουλτσίδη που παρουσίασε ολόκληρο το χρηματοοικονομικό μοντέλο και νομίζουμε ότι στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Εμείς αποκομίσαμε πολλά. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που ήρθαν από την Ιταλία, από την Πολωνία, τους ανθρώπους οι οποίοι έκαναν την παρέμβαση από μακριά με τις κάρτες τους και φυσικά από ένα ακόμη τέτοιο συνέδριο, εμείς σαν συνδιοργανωτές δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι όταν τόσο οι συνεργάτες μας από τα Φρουτονέα μας βοήθησαν πάρα πολύ στην διοργάνωση και εμείς βοηθήσαμε πάρα πολύ κατά την εκτέλεση.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι 300 άτομα τα οποία βρέθηκαν εδώ, δήλωσαν ότι ήταν πολύ πετυχημένο.

Για μας αποτελούν τη βάση για να προχωρήσουμε….”
Рекомендации по теме