Teke Zortlatması (Koçaş Dağı)

preview_player
Показать описание
Teke bölgesinin hemen her köşesinde görülen, çalınan ve oynanan 9/16’lık ritim yapısına sahip oyunlardır. Teke bölgesinde çok yaygın şekilde görülen Teke Zortlatması oyununa eşlik eden pek çok ezgi vardır, ancak teke zortlatmaları icraları bakımından farklılık gösterse de hareket yapısı olarak tek tip bir yapıya sahiptir. 9/16’lık ölçüye sahip olan ezgiler, yörenin en belirgin müzikal yapılarındandır.

Bu video Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından hazırlanmıştır. İzinsiz çoğaltılması veya yayınlanması yasaktır.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hey gidi be ben Antalya'da büyüdüm. Aslen Eskişehirliyim, ailem hep Balkan göçmeni ama ilkokulda teke zortlatması az oynamadım. Görünce duygulandım. Hocamız da videoda süper açıklayıcı anlatmış. Teşekkürler

barneeey
Автор

Mükemmel anlatım, kayıt, müzik ve icra. Keşke bütün yörelerimizin oyunları bu şekilde anlatılsa. Örneklerin ülkemizin diğer yörelerini kapsaması dileğimdir.

nuhkoc
Автор

Aşırı yorucu ciddi efor gerektiren tamamen ayak üstüne oturmuş bir oyun

hakankalakar
Автор

Hocam ben Denizliliyim. Yıllarca oynadım ama kuralsız. Şimdi kuralıyla oynayacağım. Emeğinize sağlık. Karşıyakadan Yaşar.

yasarozturk-vk
Автор

Harikasınız. Türkünün tamamını nasıl bulabilirim?

TheLightlessMoon
Автор

Hocam emeginize saglik cok guzel olmus ama şu yazilar neden ayaginizi kapatiyo cok zor ve yorucu oluyor izleyen icin

ceydaceyda
Автор

Geleneksel sazlarla müziği çalınmış olsa daha hoş olurdu

muzikdersi
Автор

Merhaba, Trabzon'da görev yapan bir köy okulu öğretmeniyim. Öğrencilerimle beraber bu videoyu izleyerek 23 Nisan'a hazırlanmayı planlıyoruz. Aşağıda belirtmiş olduğunuz Şevval Dağ'ın tam kaydına ulaşmak mümkün müdür?

atakanyilmaz
Автор

Koçaş yahut bölgedeki adıyla Goçaç, Mersin, İçel ve Silifke kökenli eski bir Yörük obası. Koçaş, Bulgar Sırp dillerinde Kočjiač (kağnı) demektir

zaboybagoi
Автор

Ben çok beğenmedim özensiz olmuş kültürümüzü yaşatmak için herkes öğrensin diye daha iyi gösterebilirdi mesela arkasına dönerek sağla solla başlamamızı yavaş yavaş tane tane izah edebilirdi

ziynetkublay