Το μεγάλο ατού του Rafale! Στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας μας οι πύραυλοι METEOR

preview_player
Показать описание
Το μεγάλο ατού του Rafale, εκτός των ηλεκτρονικών του, είναι το πλήθος των όπλων που μπορεί να εκτοξεύσει, με πρώτο φυσικά τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor

Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με την ένταξη του πυραύλου αέρος-αέρος METEOR στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας μας

Αλλάζουν τα δεδομένα

========

Η αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνεχίζεται προκαλώντας πονοκέφαλο στους Τούρκους, ενώ πρόσφατα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη του πυραύλου αέρος-αέρος METEOR, τον οποίο προμηθεύτηκε μαζί με τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale.
Το θέμα των METEOR απασχόλησε την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία σε άρθρο της με τίτλο "Η Ελλάδα ανακοίνωσε το βεληνεκές του νεοαγορασμένου πυραύλου Meteor", αναφέρει:
"Η Ελλάδα αποφάσισε να προμηθευτεί 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale για 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη με τη Γαλλία το 2021.
Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από την πληρωμή των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλει η Ελλάδα στη Γαλλία στο πλαίσιο της αγοράς Rafale αφορούν πυρομαχικά των εν λόγω μαχητικών.
Η Ελλάδα, η οποία παρέλαβε το πρώτο της μαχητικό αεροσκάφος Rafale ,από δεύτερο χέρι ,τον Ιούλιο του 2021, προμηθεύθηκε πυραύλους SCALP Cruise, Exocet Anti-Ship Missile, MICA Air-to-Air Missile και METEOR RamJet Propulsion Air-to-Air Missile.
Η Ελλάδα ανακοίνωσε το βεληνεκές του πυραύλου METEOR, ο οποίος έχει πολύ υψηλές επιδόσεις λόγω του συστήματος πρόωσης RamJet.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωθηκαν από τις επίσημες δηλώσεις της Ελλάδας, ο πύραυλος αέρος-αέροςMETEOR έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα, βάρος 190 κιλά, μήκος 3,65 μέτρα, διάμετρο 178 χιλιοστά και ταχύτητα 4+ Mach.
Ο METEOR BVRAAM με ενεργό αναζητητή ραντάρ έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από το AIM-120 AMRAAM, το οποίο είναι το πρότυπο BVRAAM των αεροπορικών δυνάμεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
---Η καταστροφική για τους Τούρκους---
Τα Rafale βελτιώνουν έτι περαιτέρω την ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αυξάνουν τη δυνατότητα της Π.Α. να επιχειρεί σε μεγαλύτερο εύρος και να απειλεί τα τουρκικά μαχητικά εξ αποστάσεως, προτού καν γίνουν αντιληπτά από την αεροπορία της γείτονος.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, τα Rafale θα είναι πλήρως διαλειτουργικά με τα F-16 που αναβαθμίζονται σε Viper, αλλά και στη μελλοντική απόκτηση των F-35.
Η προσθήκη αυτού του αεροσκάφους στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, της παρέχει στρατηγικές δυνατότητες που δεν έχουν ξαναφανεί. Αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη αυτονομία τους, η οποία φτάνει τα 920 ναυτικά μίλια (1700 km) με πλήρες εσωτερικό καύσιμο (4.750 kg) και τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου χωρητικότητας 2000 λίτρων η καθεμία.
Το μεγάλο ατού του Rafale, εκτός των ηλεκτρονικών του, είναι το πλήθος των όπλων που μπορεί να εκτοξεύσει, με πρώτο φυσικά τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor.
Είναι τελευταίας τεχνολογίας, ακόμα και η γαλλική αεροπορία τον έχει παραλάβει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πάει πολύ μακριά, με μεγάλη ταχύτητα και εμπλέκει στόχους σε πολλαπλάσιες αποστάσεις από τους κοινούς πυραύλους.
Ο συνδυασμός της αναβάθμισης του υπάρχοντος στόλου ελληνικών F-16 (σύμφωνα με την Lockheed Martin, η Ελλάδα θα διαθέτει τότε τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη) σε συνδυασμό με τα Rafale, θα προσδώσει στην Ελλάδα ένα αξιοσημείωτο ποιοτικό πλεονέκτημα και θα εξασφαλίσει την κυριαρχία της Πολεμικής Αεροπορίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα:

Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:18 - Είδηση

----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
--------------
-Videos animations, maps, used:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Να είχαμε και καλούς σιδηροδρόμους θα είμασταν καλυτέρα.

panagiotisss
Автор

Όταν βγαίνουν τα RAFALE, οι Τούρκοι νομίζουν ότι τους εγκλωβίζουν οι S300, ούτε τα βλέπουν. ASTER λοιπόν κλπ να μην τα λέμε.

ΙωάννηςΜωυσόπουλος
Автор

Μάλλον στον αριθμό Rafale που παραγγειλαμε ...κάνατε λάθος... αντί για 18 που αναφέρετε πρέπει να ναι 24..

iliasb
Автор

Τί τά θέλουμε από την στιγμή δεν πρόκειται ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον του συμμάχου και εταίρο μας Τούρκου έτσι και αλλιώς θα μας πάνε προς συνεκμετάλλευση τους πόρους μας αλλά ξέχασα είναι τεράστιες οι μίζες από τα εξοπλιστικά ο μοναδικός λόγος που τά έχουν παραγγείλει και για τίς ανάγκες του ΝΑΤΟ

dimitrividakis
Автор

Πολύ καλά τα F 16 Viper, πολύ καλύτερα τα Rafale, η σύγκριση όμως μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο δύναμης πυρός και όχι μόνο, είναι σχεδόν για την Ελλάδα καταδικαστεα.

methmichail
Автор

Πείτε μια φορά τον σωστό αριθμό Rafale 24 είναι όσο για την Τουρκία έχουν χάσει τον ύπνο τους και μετά f 16 που να έρθουν και τα f 35 αναβαθμισμένα εκεί να δεις πόνο η Μογγολί της Τουρκίας.

Ioannisganinnis
Автор

Την επισκευή τους, που σίγουρα θα χρειάζονται μέσα στο χρόνο, να δούμε πως θα την διαχειριστουμε μετά την αμέλεια να συμπεριλάβουμε εκπαίδευση δικών μας για αυτούς τους λόγους.!

costasyiannourakos
Автор

how many did you buy? You are very funny. don't get in that much air. Even in french planes the number is not much. greece works with gas. Our ramjet powered air-to-air missile comes out in 1 month. You will be disappointed again. There are systems called electronic warfare. our area of expertise.

military_power