10 MISVATTINGEN over energie besparen | Energie & Besparen | ID.nl

preview_player
Показать описание

Liever één onderdeel van deze video bekijken?
0:00 Introductie
0:19 Een slimme thermostaat bespaart geld
1:03 Een kokend-waterkraan is goedkoper
1:55 Zonnepanelen leveren geen stroom bij bewolking
2:19 Een vaatwasser kost meer geld dan met de hand afwassen
2:52 Thermostaat of radiatorkraan vol open verwarmt sneller
3:34 ’s Nachts wassen is altijd voordeliger
4:04 Hoe lager je de verwarming zet, hoe beter
4:33 Een apparaat dat uit staat verbruikt niks meer
5:25 Elektrische dekens en kussens vreten stroom
6:13 Energie besparen gaat ten koste van comfort

------------------
Meer zien van ID.nl? Neem een kijkje op onze website of één van onze social kanalen:
------------------
Misschien vind je deze video’s ook interessant:
------------------
Nog niet uitgekeken? In de volgende afspeellijsten vind je nog veel meer ID.nl video’s!

Stel je denkt na over het aanschaffen van een elektrische fiets. Dat is geen goedkope aankoop, daar wil je goed over nadenken. Welke fiets kun je het best aanschaffen en welke worden het best beoordeeld? Neem een kijkje in onze e-bike collectie!
------------------
Welkom op het YouTube-kanaal van ID.nl. Onze wereld verandert in een ongekend tempo. We worden steeds bewuster, bedachtzamer en duurzamer. Onze kracht is het bieden van oplossingen. Door tech dichtbij halen en te laten zien wat mogelijk is. Door voor te doen hoe het moet. En door te vertellen wat goed is. En wat niet. Of dat nu gezonder, duurzamer, comfortabeler, slimmer, goedkoper of leuker is: ID.nl maakt je leven makkelijker. Benieuwd naar onze content? Neem dan snel een kijkje op ons kanaal! O, en vergeet je niet te abonneren.
------------------
#ID #EnergieBesparen #Zonnepanelen
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Weet jij nog een misverstand over energie besparen, of heb je zelf een tip? Zet ze in de reacties!

IDnl
Автор

Ik ben altijd sceptisch, maar deze tips kloppen echt.

asphalthedgehog
Автор

Die tip over de slimme thermostaat eindigt nu met dat je dan alvast je woning kunt opwarmen als je op weg naar huis bent. Jammer dat jullie dat zeggen. Als je thuis komt is het helemaal niet nodig dat je huis warm is. Je komt immers van buiten.

EvertKuiken
Автор

Uhm wow, dankjewel, ik gebruikte mijn quoocker flex eigenlijk niet zo veel maar schrok enorm over de 511 kWh per jaar. Ik heb momenteel een tarief van 97 cent per kWh bij Eneco en heb dan ook direct de trekker er uit getrokken. Dankjewel voor de tip

joostmonninkhof
Автор

Tip voor thuiswerkers: zet een kleine elektrische kachel, beter is een Infrarood paneeltje, van 300 tot max. 500 Watt onder je bureau. Voeten en benen worden direct aangestraald, het werkblad warmt op dus geen koude handen en je hoeft niet de hele kamer of zelfs de hele woning warm te stoken de hele dag. Dit scheelt enorm veel energiekosten in de winter.
En als je een bewegingsschakelaar er tussenin aansluit, voorkom je dat je 'm vergeet uit te zetten als je weg loopt ;-)

CharlieMirakel
Автор

Ik kan geen grotere verspilling voorstellen dan om in de keuken warm water te pakken de warm waterkraan te laten lopen terwijl het tapwater op eco staat. Want dan moet de ketel zelfs nog het tapwater voorraad in de ketel zelf opwarmen. Gebruik dan gewoon een waterkoker. Vooral in de zomer 's middags als de zon schijnt.

leonnelen
Автор

Koop een pompschakelaar voor de cv pomp van de vloerverwarming als je die hebt.
Koelkastje in de schuur met niets er in weg doen of uit zetten.
Ventilatiebox vervangen voor een dc versie (50W verschil) ook cv pompen zijn er in dc versie.

RolCo
Автор

Bij gebruik van de droogkast een droge badhanddoek er bij insteken, dan is de was sneller droog .

stijnvanderelst
Автор

Door de thermostaat elke keer een halve graad hoger te zetten gaat de cv de kamer opwarmen maar gaat de cv-brander dus uit als het retourwater warm wordt. Dat is goed voor het rendement van de hr-ketel. Ook zou je met de klokthermostaat de kamer zo op kunnen laten warmen dat de cv elke keer uitvalt zodra het retourwater warm begint te worden.

leonnelen
Автор

Verwarmen met een split airco bespaart je gauw 65% aan gas, en in combinatie met zonnepanelen is het stroom verbruik goed te doen, en zowieso goedkoper dan gas.

abelfaber
Автор

Dat van die kookkraan daar ben ik nog niet helemaal over uit. In een huis waar geen warmwatertoevoer is naar de keuken is sowieso al een close-in boiler oid nodig. Dan is de stap naar een kookkraan volgens mij snel gemaakt en bespaar je daar wel degelijk op? Uiteraard heeft dit te maken met hoe vaak je kokend water gebruikt. Een huis vol theedrinkers en dagelijks bij het slapen gaan een kokend waterkruik gaat al best snel.

Zanik
Автор

Ik weet niet of dit onder de doelstelling valt. Enige maanden geleden kocht ik (via Internet) het nu bekende OVALE KLEINE KACHELTJE (ze hebben 2 standen 800 en 1200 W.) die op veel websites aangemeld wordt als zuinige en snellere verwarmer. Beide kwalificaties zijn (na testen door mijzelf) niet waar. A: Hij warmt langzamer op dan mijn 30 jaar oude ventilatorkachel van 2000 W. die óók een instelbare thermostaat heeft en B. Die de ovale kachel niet heeft waardoor die tijdens éven vergeten of de ruimte kort verlaten gewoon dóór gaat. Tijdens de koude dagen in mijn kleine werkplaats (14 kubieke meter) deed hij er een uur tot 5 kwartier over om van 14 gr. naar 19 gr. te komen. Thermometer hing op 1, 5 meter afstand. Dichtbij is dat ding gloeiend heet maar op méér dan een meter voel je niet veel meer. Paar dingen: Ze zijn klein(er), hebben een omvalbeveiliging en zijn redelijk mooi afgewerkt. Edoch; met mijn technische kennis zag ik al snel dat het een goedkoop ding is uit een ver land die nu van €75, - (wat ik eerst betaalde maar na klagen €25, - terug kreeg) Want terug sturen kon niet want dan moest ik dat ding naar China sturen en moest ikzelf betalen. Tot slot: ALLÉÉN GESCHIKT VOOR ZEER KLEINE RUIMTES.

JEMans-mihl
Автор

Een nóg slimmere thermostaat met geofencing kan er voor zorgen dat als de laatste Smartphone de deur uit gaat (als in: buiten bereik van je wifi netwerk komt) dat dan je gewenste ruimtetemperatuur automatisch wordt verlaagd. En andersom, bij binnenkomst weer terug naar de normale instelling.

CharlieMirakel
Автор

Wie met de hand afwast en zijn verstand gebruikt, doet dat zeker goedkoper dan een vaatwasser… Een en ander hangt ook af vanaf welk debit de boiler aan slaat. Als dat bij een zeer laag debit kan, dan kan je heel weinig water gebruiken, even weinig als een vaatwasser.

stefcas
Автор

Hey IDnl! allereerst super waardevolle video over energie besparing, top gedaan. Het is fijn dat de oude video's van Besteproduct in afspeellijsten te vinden zijn, maar jammer dat ze verborgen zijn, daarom kan ik niet met zoektermen bepaalde smartphone reviews opzoeken maar moet ik door de afspeellijst scrollen. Ik heb ook het idee dat een aantal videos er niet meer bij staan, zoals de Samsung Galaxy Gio review, HTC Desire review, en de Game Console adviesvideo tussen playstation, xbox en wii. Kunnen jullie dat makkelijk terugvinden, of ze nog verborgen op t kanaal staan? Thanks

SuperFilmregisseur
Автор

ik ben iets aan het uitzoeken. wij hebben 18 lampen in een cafe van 230 W halogeen die we kunnen dimmen. De hele dag staan ze aan op overdag zeg maar 80% en savonds 50% dus de 230W is gehalveerd dus we trekken zeg maar 115W per dag grofweg per lamp. (dat keer 18 lampen) alsof een waterkoker de hele dag aan staat dacht ik. Maar... die 50% wordt geregeld door een dimmer, dwz de dimmer zorg ervoor dat er minder stroom door de lampen gaat. je zou zeggen dan is het stroomverbruik 50% minder dus ik bespaar. maar de dimmer doet iets met de 230 waardoor de stroom minder wordt maar is het verbruik op de meter dan ook mnder, de dimmer produceert warmte. er staat 230V op de dimmer waar hij iets mee doet waardoor de spanning over de lampen lager is en dus minder stroom. maar ziet de kwh meter dit... merk je dit in het verbruik. dat is mijn vraag. Ik ben nu bezig alles naar led te vervangen

Houkie
Автор

Deze tip is voor degene met vloerverwarming. Plaats een pompschakelaar tussen je vloerverwarming. Deze zorgt ervoor dat de pomp niet continu draait, maar schakelt hem uit op alle momenten dat er geen warmtevraag is. Eén keer per dag wordt de pomp een minuut aangezet zodat de leidingen doorlopen. Bij mij scheelde het enorm in het verbruik. Zonder dat ik het wist draaide mijn pomp doorlopend en verbruikte 100 watt. Reken je dat om 100 watt / 1000 (24 uur * 365 dagen) / 1000 = 876 kilowatt per jaar. Met de nieuwe prijzen voor 2023 (40 eurocent per kWh) is dat nog steeds 350 euro. Nu is de pomp uitgeschakeld en verbruik ik in de meeste maanden helemaal niets meer. Zelfs als je een energiezuinige pomp hebt (20 watt) is het verbruik nog steeds 175 kWH per jaar. Sneller kun je ze niet verdienen. Zeker omdat een pompschakelaar maar drie tientjes kost.

VikingXNL
Автор

Besparing zit idd voor een zeer groot deel in gedrag. Verwarm alleen daar en wanneer het nodig is. Als je bijvoorbeeld een hele avond op de bank onder een lekker stralend IR paneel comfortabel vertoeft, is het niet erg dat de rest van de woonkamer bijvoorbeeld maar 18 graden is als je daar even doorheen loopt naar de keuken of toilet.
Het gaat om anders denken en ook het loslaten van het idee dat je de thermostaat een slinger moet geven als je het koud hebt. Radiatorkranen dicht in ruimtes waar je niet verblijft enz.
(houdt wel de ondergrens van 15 graden aan in ruimtes waar vocht wordt geproduceerd door verblijf van mensen, dieren en planten)

CharlieMirakel
Автор

Waarom in de zomer alleen stroom gebruiken als je zelf zonnepanelen hebt ? De energieleveranciers moeten in de zomer gewoon het piektarief tussen 11 en 16 uur vervangen door een daltarief.

leonnelen
Автор

Die sancties tegen Rusland stoppen is noch veel beter.Gas in een pipe line is goedkoper dan gas met een schip een week varen om hier te komen.

foppo