Αρκουδόρεμα απο Πιάνα-Λιμποβίσι Αρκαδίας

preview_player
Показать описание
Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών
Πεζοπορία από Πιάνα- Αρκουδόρεμα Λιμποβίσι
Το Αρκουδόρεμα
Επί Τουρκοκρατίας άκμαζε λόγω του απρόσιτου της τοποθεσίας και είχε καταστεί σημαντικό κέντρο της κλεφτουριάς. Ιστορείται πως από το 1530 είχαν εγκατασταθεί σ΄ αυτό, καθώς και στο πλησίον αυτού Λιμποβίσι,[2] οι Κολοκοτρωναίοι[3] και ότι και τα δύο αυτά χωριά αντιστάθηκαν έντονα, κατά την ανάκτηση της Πελοποννήσου από τους Τούρκους, το 1715. Το Αρκουδόρεμα κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έδωσε στον αγώνα εκλεκτό σώμα πολεμιστών, υπό την αρχηγία του αγωνιστή Αδάμ Κορέλλα.

Στην απογραφή που διενήργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας το 1829, το χωριό αριθμούσε 814 κατοίκους. Το 1851 επί Βασιλέως Όθωνα, ήταν 454 και το 1897 επί Βασιλέως Γεωργίου Α΄, μόλις 33. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός, ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητη η διαμονή σε τέτοια απρόσιτη περιοχή. Έτσι στις αρχές του αιώνα, βρέθηκε ήδη ερειπωμένο, οπότε οι κάτοικοί του εγκαταστάθηκαν κυρίως στα πεδινά της Μεσσηνίας.

Σήμερα έχουν διασωθεί μονάχα ερείπια, ενώ το μόνο κτίσμα είναι το παλιό εκκλησάκι που κτίσθηκε το 1719,[4] η Παναγία Αρκουδορέματος Αρκαδίας[5] (Κοίμηση της Θεοτόκου), που εορτάζει στις 23 Αυγούστου, στα Εννιάμερα της Παναγίας.
Πηγή Βικιπαίδεια
.
Παναγιά Αρκουδορέματος
προβολή στον χάρτη
.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Χαίρετε θα ήθελα να πάω στο χωριό Αρκουδόρεμα, κατάγεται η οικογένεια μου από εκεί.αν θέλετε και γνωρίζετε μπορείτε να με κατευθύνεται σας παρακαλώ;
Έχω πάει στην Παναγία αλλά δεν ήξερα προς τα πού να πάω.σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

lordlord