Klaus Iohannis, reacţie în scandalul canalului Bâstroe: Politicienii s-au inflamat fără să ştie ce

preview_player
Показать описание
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat care este poziția statului român în ceea ce privește lucrările de dragare care se fac în acest moment pe canalul Bâstroe și pe Chilia, lucrări care încalcă toate convențiile bilaterale și internaționale.
News Hour with CNN este un program de știri interne și externe, prima emisiune din România în parteneriat cu CNN.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

De ce nu se duce IOHANNIS sa se arunce în canalul Bîstroe sa vadă cât este de adânc și poate scăpăm și noi de o belea ca el.

gheorghezvancea
Автор

POZITIA STATULUI ROMAN ESTE POZITIA CAPRA! Trist ca avem un asa presedinte.Sper din suflet ca anul viitor sa reusim sa schimbam ceva.

ElenaElena-vhcd
Автор

Înseamnă ca totul este de la Bruxel nu este corect domnule Iohanis totul faceti la comanda

silviacician
Автор

Sa va traduc din germana, ca sunt tot din Sibiu si stiu si germana. Iohanis zice ca el stia, dar nu-l intereseaza nici delta nici Romania. Si vrea s-o mai lungeasca un pic pana reusesc Ucrainienii sa isi faca port la marea neagra, ca au nevoie. Si noi, sa facem ciocu mic pana isi termina aia treaba inceputa.

teodora
Автор

Un președinte fără nici un interes pentru România

ionutcuc
Автор

dulapul stie ca in delta nu se joaca golf si deci, nu-l intereseaza...oricum, dupa ce ca deschide gura rar, cand o deschide, spune doar prostii...saracu' de el ...nici nu intelege nu e vorba de nicio intretinere, ministrul ucrainian al investitiilor a zis ca e un mare succes ca s-a adancit canalul de la 3.9 m la 7 m....doamne, mare ti-e gradina !!!

gigihentz
Автор

Interesul economic e mult mai amplu și ne privește pe toți...Să reiterăm:
În 1991 s-a înregistrat cel mai grav accident naval din istoria Deltei Dunării: eșuarea navei Rostok. Nava plecase din portul Reni spre Tunisia, încărcată cu peste 5.000 de tone de produse siderurgice, preponderent fier beton. Nava cu o lungime de 117 metri a eșuat pe brațul Sulina, în dreptul comunei Partizani, și s-a „așezat” cu meșteșug de-a latul canalului navigabil, blocând total traficul cu nave maritime pe Dunăre. Eșuarea este și astăzi învăluită în mister, întregul echipaj ruso-ucrainean evaporându-se după accident, iar confuziile privind proprietatea navei și răspunderile fiind îngropate de noua statalitate a Ucrainei, proclamate exact cu o săptămână înainte de „accident”. Povara deblocării canalului Sulina a fost în sarcina României, care a cheltuit fonduri substanțiale pentru a-l reda navigației, resturile navei Rostok au fost eliminate integral abia după 15 ani de la eveniment cu mari sacrificii, 3 scafandri pierzându-și viața in timpul lucrărilor subacvatice. Premeditarea blocării brațului Sulina este o variantă plauzibilă, întărită de dezvoltarea ulterioară a planurilor Ucrainei de a oferi o rută alternativă, prin brațul Chilia și… Bîstroe.
În 2004 Ucraina a început lucrările la noul canal, care era doar un fir de apă, cu scop piscicol, turistic și pentru patrularea grănicerilor. În pofida protestelor României, a hotărârilor ONU și a convențiilor internaționale, Ucraina a inaugurat canalul Bîstroe în 2007, cu o lungime de 10, 5km. După inaugurare, mereu se fac lucrări de dragare, pentru adâncirea canalului, deschis unor nave maritime cu capacități sporite față de planurile inițiale. Traficul ocolește astfel orice control din partea României și Uniunii Europene. De-a lungul anilor s-au raportat de Poliția de Frontieră mutări ale geamandurilor, bunii noștri „vecini” mutând fără jenă granița. Navele de dragare au ajuns chiar până la 5 metri de malul românesc și ele, conform unor martori, erau însoțite de nave de război ale Ucrainei. Lucrările de construcție și modificare a albiei fluviului, aflate în desfășurare amplă din 2022, ar trebui, conform tratatului bilateral, să fie aprobate de fiecare parte semnatară. Or, ceea ce s-a declarat a fi simple dragări depășește cu mult acest cadru tehnic, adâncimea crescând până la 7-8 metri. De asemenea, cererea de accept pentru intrarea unor nave cu pavilion străin pe Bîstroe este folosită cu ambiguitate sub umbrela stării de război, pentru a adânci canalul.
Cum poate fi rezolvată în acest moment problema care are deja consecințe pentru navigația pe Sulina, unde a scăzut nivelul prin „captarea” debitului de apă al fluviului spre Bîstroe. Materialul din dragări este deversat în mare, de unde curenții îl depun la Bara Sulina, unde adâncimea s-a diminuat cu 70 cm.???
Diplomația română are un tempo prea lent, lucrând tot cu viteza melcului" la procesul de la Haga, pentru platoul continental din jurul insulei Șerpilor.

AȚI FOST INVESTIȚI SĂ APĂRAȚI INTERESELE NAȚIUNII, nu să vă dați cu stângu-n dreptu și să marcați în propria poartă, fără dram de compasiune abnegație și responsabilizare față de banul public și cei ce v-au acordat toată încrederea.
SPER CĂ VEȚI FI JUDECAT SI CONDAMNAT PENTRU ÎNALTĂ DIN IGNORANȚA SAU NECUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ.???


Răspunde

aacextreme
Автор

Rușine să le fie celor care te- au pus prea.nerusinatule.

marinelzaharia
Автор

Deci stia. Cata nesimtire. El crede ca noi nu intelegem ca ne crede prosti.

teodora
Автор

Este președintele Româiniei sau al mafiei ucrainiene?

romanvssvmromania
Автор

Pescajul oricarei nave e scris pe corpul navei. Daca eu vad o nava cu pescaj de 7m ca trece pe bratul Chilia, trebuie sa mai masor cat au sapat ei ? Ok, e razboi, intelegem Ucraina. Dar dupa ce se termina razboiul, ei o sa astupe canalul la loc ?

fanel-viorelpanaitescu
Автор

Pe iohanis nu-l interesează de Rominia

pistimiafurdui
Автор

Așa ne trebuie pt-că lam ales pe cel care nu este român, ăsta nea aranjat și bravo lui pt-că este deștept neamțul..

petrepetre
Автор

Asa Bou De Presedinte Este Unicul In Lume Numai Bilbie

rembovandam
Автор

Doamneee...nu pot sa cred el tot patea ucrainenilor ia.

mihaelabostan
Автор

Rusine sa-ti fie Johannis!...minti cu nerusinare!pe tine nu te-a interesat niciodata soarta romanilor si a României...te-a interesat viata usoara, traiul de huzur, vacante, banii multi si case cat mai multe!

florentinaangheliu
Автор

"Ai noștri"...."sa se verifice"...."sa se discute"....totul impersonal....

chris
Автор

Ar trebui sa nu ii mai ajutăm .
Punct

luciancotaie
Автор

După ce-și termină concediul, din Austria, mai vede ce va spune ?!

serbanserbanescu
Автор

Daca nu este român nu ține cu România să se ducă în Ucraina sau Austria

titipandar