Γιώργος Ηλιόπουλος: Ιαπωνικό χτύπημα με 'κατάνα' στο δολάριο- Στα ύψη αμερικανικό χρέος & έλλειμμα.

preview_player
Показать описание
Στη συνέντευξή μας (18-01-2023) ο χρηματιστηριακός αναλυτής και σύμβουλος επιχειρήσεων εξηγεί τις κινήσεις κρατών που είναι κάτοιχοι αμερικανικού χρέους οι οποίες δείχνουν ότι ακόμα και φίλιες ή και σύμμαχικές χώρες των ΗΠΑ προχωρούν σε μείωση της έκθεσής τους στο δολάριο.

Η Ιαπωνία, που είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών ομολόγων, ωθούμενη και από τα προβλήματα στη δικής της τελματωμένη οικονομία, προβαίνει σε σημαντική μείωση τους στο χαρτοφυλάκιό της, ακολουθούμενη και από άλλους σημαντικούς κατόχους αμερικανικού χρέους όπως η Σαουδική Αραβία και η Κίνα, αλλά και πολλές αναδυόμενες οικονομίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση πιέσεων στο αμερικανικό χρέος σε μία περίοδο που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με ανοδική τάση όπως και το έλλειμμα του οποίου
μάλιστα μικρό(!) μόνο μέρος αποτυπώνεται επίσημα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
PERSONAL INTERVIEW - REPRODUCTION IS NOT ALLOWED

Twitter: @LKALARRYTIS
Facebook: Lambros Kalarrytis
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ-βγ
Автор

Σήμερα βγήκε στα αμερικανικά νεα ενας μεγάλος κατασκευαστής κ είπε ότι έχουν ακυρωθεί το 63% παραγγελίες καινούργιων σπίτι!!! Φανταστείτε τη δουλειές θα χαθούν κ τι έρχεται κ.α πολλά. Με αυτοπεποίθηση από Αμερική.

avasilatos
Автор

Κατάρα. Ο Ηλιόπουλος και ο Αδαλης είναι αυτοί που πραγματικά προκαλούν εφιάλτες με τις προβλέψεις τους. Ολοι οι άλλοι αναλυτές σχολιάζουν χαρμόσυνα νέα σε σχέση με αυτούς τους 2.

lolidasterner
Автор

Ωραίος ο κ. Ηλιόπουλος πολλά μπράβο...

christodoulosamorgianos
Автор

Σε όλα αυτά που λέτε δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι τα χρήματα πολλές φορές στην ιστορία έχουν γίνει κουρελοχατρα.Αντιθετα η γεωπολιτική ισχύς ήταν και θα είναι πάντα αυτή που θα καθορίζει τις εξελίξεις.

KIROS
Автор

Σέβομαι τον συνομιλητή και δεν αμφισβητώ τα επί του παρόντος.

Ωστόσο σχετικά με το γιατί η Ιαπωνία έφτασε από το απόγειο της δεκαετίας του 80 στη σημερινή κατάσταση, οφείλω να αναφέρω ότι οι αιτίες ήταν σημαντικά διαφορετικές από αυτά που ακούστηκαν (εν αρχή όλα ξεκίνησαν από φούσκα στο real estate).

Η βιβλιογραφία είναι εκεί έξω για όσους ενδιαφέρονται.

tanukisan