İSTEDİĞİNİ AĞLAYARAK YAPTIRAN ve İNATLAŞAN ÇOCUĞA YAKLAŞIM

preview_player
Показать описание
Çocuk psikoloji ipucu istediğini ağlayarak yaptıran öfke nöbeti geçiren ve inatlaşan çocuğa yaklaşım önerileri Uzman Psikolog Yağmur Şimşek sizler için hazırladı.
Değerli Dostlarımız,
Mutlu aile iletişimi ve çocuklarımızla kaliteli iletişim konusunda önerilerimizi ve mutlu yaşam ipuçlarını sizlerle paylaştık, fayda sağlaması dileğimizle.

Sağlık ve sevgiyle
Uzman Klinik Psikolog
Yağmur Şimşek

Çocuk ve Genç Kliniği
Ataşehir, İstanbul - Türkiye
Tel: 0 216 6881474

Önerdiğimiz Videolarımız:

PSİKOLOJİ ve PSİKİYATRİ KİŞİSEL GELİŞİM LİNKLERİ:

– Sağlıklı bir baba ve çocuk iletişimi için baba’nın çocuğu saygıyla dinlemesi, anlamaya çalışması ve onunla ilgilenmesi gerekir.
– Çocuğun ruhsal açıdan büyümesine müsaade etmelidir. İleriki yıllarda problem yaşamamaları için gerektiğinde sorumluluk vermelidir. Bir işin sorumluluğunu aldıklarında da çocuğu takdir etmelidir.
– Sorumluluk verirken olası sonuçlarını anlatmalı, bunları yerine getirdiği takdirde de isteklerine izin vermelidir.
– Çocuğun sorumluluklarını tek başına üstlenmemeli, anneyle paylaşmalıdır.
– Korkuya dayalı bir ilişki kurmamalıdır. Aksi takdirde çocuk yalan söyleme davranışına daha çok sığınacaktır. Çocuk hata yaptığında, yaptığının yanlış olduğunu bildiği için çekinmelidir.
– Kurallarından feragat etmemelidir. Özellikle küçük yaş çocuklarının sınırlarını bilmemeleri açısından yönlendirilmeye ve tutarlı kurallara ihtiyaçları vardır.
– Çocukla (özellikle erkek çocuklarıyla) nitelikli zaman geçirmelidir. Kız çocuklarla ayrı, erkek çocuklarıyla ayrı zaman geçirmelidir.
– Fiziksel ve duygusal şiddetten kaçınmalıdır. (dayak, küfür, hakaret vs.)
– Çocuğun her istediğini yapmamalıdır. Her istediği yapılan çocuk doyumsuzlaşır ve zamanla hiçbir şeyden memnun olmamaya başlar.
– Çocukla arkadaş olmamalıdır. Çocuğa arkadaşça bir tavır sergileyebilir ama çocuk, cinsiyet, yaş ayırt etmeksizin bir babaya ihtiyaç duyar.
– Çocuklarını kıyaslamamalıdır. Çocuğun gelişimine katkıda bulunmak için, onlardaki farklı yönlerinin farkında olup, geliştirmeleri için destek vermelidir.
– Çocukla inatlaşmamalıdır. Özellikle 2 yaş döneminde öfke çocukların kontrol edebileceği düzeyde değildir. Daha sonraki yıllarda, inatlaşmalarda çocuk kendini ispat etmek için yanlış davranışlar içerisine girebilir. (evden kaçma, okula gitmeme, madde kullanımı vs.)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

İstediğini yaptırmak için ağlayan, bağıran, öfke nöbeti geçiren çocuğa nasıl yaklaşmak uygundur?

Автор

Benim kardeşim 10 yaşında hala öyle davranıyor

ahmedyasir