Η Φιλοσοφία του SCHOPENHAUER / Η Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας- Βασίλης Τσαμπρόπουλος

preview_player
Показать описание
🟪 Η Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Από τους Αρχαίους Έλληνες έως τους σύγχρονους στοχαστές, μια πλήρης και απλή προσέγγιση της φιλοσοφίας για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων ιδεών της ιστορίας. Η εικόνα που σκιαγραφείται περιλαμβάνει σημεία του χάρτη της φιλοσοφίας, που έχουν επιλεγεί ως ιδιαίτερα σημαντικά για τον χώρο.

🟪 Επεισόδιο 70
Γερμανικός Ιδεαλισμός - Σοπενχάουερ

Ενότητες επεισοδίου:

00:00 Η παρουσία του Σοπενχάουερ στην φιλοσοφία
03:19 Ο Καντ και ο Σοπενχάουερ
07:00 Τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφικής σκέψης του Σοπενχάουερ
13:27 Σοπενχάουερ και θρησκεία

👁️‍🗨️Όλα τα επεισόδια της σειράς θα τα βρείτε εδώ:

🟪 Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος πέραν από ένας καταξιωμένος σολίστ πιάνου με διεθνή δισκογραφία και καλλιτεχνική παρουσία, έχει μια μακρά πανεπιστημιακή θητεία στη Φιλοσοφία με σπουδές, μεταξύ άλλων, στο κορυφαίο στο είδος Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ( Ph.D) Τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει αυτήν την πλευρά της φύσης του, τόσο συγγραφικά όσο και διαμορφώνοντας τη μεγαλύτερη σήμερα ελληνική βιντεοθήκη της ιστορίας της δυτικής φιλοσοφίας, που μπορεί όποιος επιθυμεί να αναζητήσει σε αυτό το κανάλι.

🟪 Φιλοσοφικά δοκίμια του Βασίλη Τσαμπρόπουλου
Το Όνομα της Αλήθειας
Θεός και Μουσική

🟪 Δείτε σχετικά με το επεισόδιο:

𝕮𝖔𝖓𝖙𝖆𝖈𝖙 𝖚𝖘:

Buy Vassilis Tsabropoulos' music online:

🟧🟧🟧🟥🟥🟨
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μπραβο μπραβο και σε εσας και στον εκπληκτικο κυριο Τσαμπροπουλο

mariabotsari
Автор

Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την θαυμάσια παρουσίαση. Η περιληπτική παρουσίαση εκτός την βαθιάς γνώσης χρειάζεται και πολύ δουλειά. Η ενασχόλησή μου με τον Σοπενχάουερ ήταν κυρίως στην ηθική του φιλοσοφία που, δεν ξέρω γιατί, μου φάνηκε επιφανειακή. Η επίκληση του οίκτου σαν θεμέλιο της ηθικής του φιλοσοφίας παρουσιάζει αρκετά κενά.
Παρόλα αυτά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η άποψή του πως ο άνθρωπος είναι κάποιο λάθος.

ΔημήτρηςΜαυρομματάκης
Автор

Συμπέρασμα..δεν πήρε χαμπάρι ποιος είναι ο Χριστός...Ίσως του έλειπε η γνώση από τα κείμενα που πρόσφατα βρέθηκαν στην έρημο, όμως έχει πολύ δίκιο στο ότι αυτός ο κόσμος δεν έχει νόημα και αξία... Οι εικόνες του κοσμου ετούτου όμως αξίζουν επειδή ομοιάζουν με τις ιδέες που τις ενέπνευσαν.

TomSchmidt-pjgr
Автор

Καλησπέρα σας! Ευχαριστούμε πολύ για τα βιντεο σας! Ήθελα να ρωτήσω αν οι καθαρές μορφές εποπτείας του χώρου και του χρόνου υπάρχουν στην συνείδηση μόνο των ελλογων όντων κατά τον Καντ.

valentinaoikonomou
Автор

Καλησπέρα σας! Στο υποκεφάλαιο "Ο Καντ και ο Σοπενχάουερ" λέτε ότι, σύμφωνα με τον Καντ η αιτία βρίσκεται μέσα στον ανθρώπινο νου. Εάν, λοιπόν, δεν υπάρχει αιτία τότε η ερώτηση γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι και γενικά όλος ο κόσμος δεν είναι φυσιολογικό να μην υφίσταται όπως και οι αιτιώδεις σχέσεις μεταξύ των πραγμάτων; Παράδειγμα: έστω ότι βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή μου. Εάν δεν πατήσω ένα συγκεκριμένο πλήκτρο, τότε δε θα ανοίξει ο υπολογιστής. Εάν δεν υπάρχει αιτία, τότε αυτά τα δύο γεγονότα (πάτημα πλήκτρου και άνοιγμα υπολογιστή) δεν συνδέονται αιτιολογικά. Μπορεί το παράδειγμα να μην είναι το πιο αντιπροσωπευτικό, αλλά καταλάβατε, πιστεύω, τι θέλω να πω.

ΕλένηΔροσάκη-τω
Автор

Μέσα από αυτό, κατανοώ καλύτερα και τις αντιλήψεις του Νίτσε.

goldvalentine
Автор

Αθεϊσμός ≠ Φιλοσοφία. Αντίθετες έννοιες Δεν γίνεται ένας άθεος να είναι και φιλόσοφος.

nikosliakos