Τα Rafale μετά την Τουρκία τρομάζουν και το Πακιστάν

preview_player
Показать описание
Σε σύγκριση με τα ινδικά αεριωθούμενα αεροπλάνα Rafale, Πακιστανός νομοθέτης αμφισβητεί τη λογική απόκτησης κινεζικού μαχητικού J-10C
---------------
Είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα θα έχει υπεροπλία στον αέρα με την απόκτηση των Rafale, καθώς τα Γαλλικά μαχητικά είναι πολύ ανώτερα από εκείνα που διαθέτει η Τουρκία, αναγκάζοντας την Τουρκία όπως έχει γράψει το Πενταπόσταγμα, αφενός μεν να χρειάζεται ενίσχυση της δικής της πολεμικής αεροπορίας αφετέρου, να ζητά από το Κατάρ την εκπαίδευση του ιπτάμενου προσωπικού της.

Φαίνεται όμως πως και ο άλλος σύμμαχος της Άγκυρας, το Πακιστάν, αντιμετωπίζει με δέος την απόκτηση μαχητικών Rafale από την Ινδία, αφού η πρώτη μοίρα μαχητικών Rafale της ινδικής αεροπορίας είναι πλήρης μετά την παραλαβή των τελευταίων τεσσάρων αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της Jamnagar.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Γαλλία είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Ινδία, εάν και εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Καθώς η παράδοση των γαλλικών αεροσκαφών Rafale στην Ινδία πλησιάζει στην ολοκλήρωση, η ανάγκη αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών της PAF πρέπει να έγινε αισθητή από το Ισλαμαμπάντ, που προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία δυνάμεων στη Νότια Ασία.

Όταν το Πακιστάν και η Κίνα υπέγραψαν για πρώτη φορά την κοινή τους συμφωνία παραγωγής για μαχητικά JF-17, προβλήθηκε ως μια πρωτοποριακή επιχείρηση που θα αμφισβητούσε τα κορυφαία μαχητικά αεροσκάφη της Ινδίας.

Παρόλο που η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF) διαθέτει μεγάλο στόλο JF-17 Thunder, σύμφωνα με εικασίες η υπηρεσία πρόκειται να εισαγάγει ένα άλλο κινεζικής κατασκευής τζετ, το J-10C.

Νωρίτερα αυτό το έτος, είχαν προκύψει αναφορές που έδειχναν ότι το Πακιστάν ήταν έτοιμο να παραλάβει 36 αεροσκάφη ημι-stealth γενιάς 4,5 J-10C από την Κίνα, αλλά δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση για αυτό.

Μια ανεξάρτητη ερευνητική πλατφόρμα, το House for Strategic & International Affairs (HSIA), είχε αναρτήσει τον Ιούλιο στο Twitter ότι «Το Πακιστάν πρόκειται να λάβει 36 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη J-10C 4,5 γενιάς από την Κίνα μέχρι το τέλος του 2021».

Αναφορές, είχαν επίσης προκύψει για την απογοήτευση του Πακιστάν με τα υπάρχοντα JF-17, λόγω αναποτελεσματικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον κινητήρα που δεν είχαν επιλυθεί από την Κίνα μέχρι σήμερα.

Θα μπορούσε να υποτεθεί ότι η δυσαρέσκεια του Πακιστάν με τα φιλόδοξα μαχητικά του JF-17 που φέρεται να έχουν σημαντικές ελλείψεις, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για το Πακιστάν, να αγοράσει νέα μαχητικά διαφορετικής κατηγορίας από την Κίνα.

Η Ινδία έχει αναπτύξει την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παράξει μαχητικά πρώτης γραμμής.

Αυτός είναι και ο λόγος που προμηθεύτηκε τα προηγμένα γαλλικά μαχητικά 36 Rafale, αν και υπάρχουν σκέψεις για την αγορά ή την εγχώρια παραγωγή πάνω από 120. Την ίδια ώρα το Πακιστάν έχει αναπτύξει επίσης την δική του αεροπορική βιομηχανία, σε συνεργασία με την μεγάλη αντίπαλο της Ινδίας, την Κίνα, χωρίς όμως επίσης να παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό.

Κάποιοι όμως στο Πακιστάν αντιλαμβάνονται την υπεροχή των Γαλλικών μαχητικών και αρχίζουν να διατυπώνουν την διαφωνία τους έναντι της πιθανής νέας αγοράς μαχητικών από την Κίνα ως αποτυχία.

Ενώ το Πακιστάν και η Κίνα δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τη συμφωνία για τα μαχητικά J-10, ένας εξέχων γερουσιαστής στη χώρα έχει ήδη αμφισβητήσει το αεροσκάφος αναρωτώμενος γιατί η χώρα του δεν αγοράζει Rafale .

Συγκεκριμένα ο γερουσιαστής του Πακιστανικού κοινοβουλίου Afnan Ullah Khan, έγραψε στο Twitter «δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από την αγορά του J-10C. Το J-10C είναι μια νεότερη παραλλαγή του και τέθηκε σε υπηρεσία με την PLAAF το 2018».

«Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από την αγορά του J-10C. Έχουμε ήδη ένα μαχητικό (F-16) που ανήκει στην ίδια κατηγορία και γενιά. Δεν νομίζω ότι το J-10C είναι τόσο καλό όσο το Rafale. Θα έπρεπε να είχαμε επενδύσει αυτά τα χρήματα στην κατασκευή του Project Azm και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του JF-17», συνέχισε.

Μπορεί το J-10C να κάνει τη διαφορά;

Το J-10, που ονομάζεται Firebird από το ΝΑΤΟ, είναι ένα μονοκινητήριο, ελαφρύ μαχητικό πολλαπλών ρόλων που μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες...

Διαβάστε περισσότερα:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Πακιστάν
#Ινδία
#Rafale
--------------
-Videos animations, maps, used:

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

καλησπέρα να ρωτήσο με το εγχώριο μαχητικό 5ης γενιάς της ινδίας hal amca τι γίνεται θα προχωρήσει

nikolaskhamis
Автор

Για την Τουρκια δηλαδή έδωσε συνκγαταθεση?

Athas
Автор

Den prokite i Galia na poulisi Rafale sto Pakistan, oi galoi den kanoun tis makakies ton Roson..
To katar apo tin arhi tis paralavis ton Rafale ehi Pakistanous pilotous, to Pakistan xeri ti simeni Rafale..

alexandroshoulis