Tembelliğe Ve Üşengeçliğe 12 Dakikada Son ( GAFLET ) - Onur Kaplan

preview_player
Показать описание
Tembelliğe Ve Üşengeçliğe 12 Dakikada Son ( GAFLET ) - Onur Kaplan

✅Aklınıza takılan sorular için bize ulaşabileceğiniz Telefon numaraları;

📱0 506 598 01 34
📱0 539 707 44 74

📽Sizin De Seveceğiniz Diğer Videolarımız 🔻

📽En Çok İzlenen Video Serilerimiz🔻

📺 Kanalımızın daha fazla insana ulaşabilmesi için takip etmeyi unutmayın.
Sebep olan yapan gibidir. (Hadis-i Şerif)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Allah’ım ! Bizi gaflet bataklığına terk etme, ummadığımız boşluklara düşürme, ölümümüzü de ani yapma ! Amin.

esralivlogg
Автор

"Allah'ım! Gaflet ve nisyanım çoktur... Her halimde seni ve ölümü hatırlamayı gönlüne ilham eyle." Hz. Ömer

gulayoguzhan
Автор

Rabbim bizleri bu asrın en büyük hastalığı tembellikten Muhafaza eylesin

omertozkoparan
Автор

"İnsanların hesap verme vakti iyice yaklaştı;fakat onlar hâlâ koyu bir gaflet ve umursamazlık içinde gerçeklerden inatla yüz çeviriyorlar" Rabbim bizleri gaflete düşenlerden eylemesin 🤲

asiyekeysan
Автор

Yks yzuuden namazi biraktim ders verimim dustu gafllete tutuldum insallah rabbimin izniyle tekrar namaza baslayacagim ve dersleri de yoluna koyacagim bana dua edin kardeşlerim

heyortayakarıșık
Автор

bunları erkenden fark etmek çok daha güzel hissettiriyor. geçen sene üniversite sınavına hazırlanırken gerçekten sanki sınav gelip bitse her şey düzelecekmiş hissiyatı vardı. şimdi çok çok iyi bir üniversitedeyim her şey benim için çok daha zor ve çok daha fazla çalışmam gerekiyor. gerçekten dünyalık şeyler için bu kadar emek verip sonucunda hala tatmin olmazken bile neden ahiret için doğru düzgün çabalamıyorum diyor insan.

hatice
Автор

“Her canlı Ölümü tadacaktır. Amellerinizin
Karşılığı ise, ancak kıyamet günü size tam olarak verilecektir. Ali İmran suresi, 185

Esmayldz
Автор

"-Nasıl olsa günahlarımın hepsi affedilir.Rabbimin rahmet ve mağfiret sonsuzdur "diyerek onu Rabbine isyana sevk eder . Cenabı Hak, kullarını bu hususta şöyle ikaz etmektedir;
"Ey insanlar!Rabbinize karşı gelmekten sakının ! Ne babanın evladı, ne de evladın babasi namına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin ! Bilin ki, Allah'ın vaadi gerçektir. Sakın ola ki dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ı affına güvendirerek sizi kandırmasın!"(lokman, 33)

papatya_
Автор

Rabbimiz Bizi Hidayete Erdirdikten Sonra Kalplerimizi Kaydırma...
(Âl-i İmran_8)

eminebilen
Автор

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

isittikveitaatettik
Автор

Rabbim gafletten uyanmayı ve gercek manada imanı tadabilmeyi nasip etsin insaallah. Allah razi olsun vesileleriniz icin.

aysuncangursezen
Автор

Gafletin zıddı ise;imandır, hidayettir,takvadir .Kul ne kadar iman ve hidayet üzere ise, o kadar gafelletten dalmışsa dalmışsa o kadar Rabbindrn bîhaberdir.
"Kim Rahman (olan Allah'ı) zikretmekten gafil olursa, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz. Şüphesiz bu şeytanlar, onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar, kendilerinin doğru yolda olduklarını sanatlar."(ez-zuhruf, 36-37)

papatya_
Автор

Ne zaman dinlesem ne zaman dinlesem vallahi huzur buluyorum her an bisiler yapmaya calisiyorum ahirete bisiler götüre bilmek icin ugrasiyorum rabbim sizden razi olsun

sedadundar
Автор

Rabbim bizi " ya leyteni küntu türâbâ " durumuna düşürmeden gafletten uyandırmayı nasip eylesin .( Allahümme Salli Âlâ Seyyidina Muhammed ) 🌹

burcuengdr
Автор

" Ebediyet için yaratılmış bir insanın kalbine sen dünyayı koyarsan bu kalp nasıl çalışsın!"

ayseakdogan
Автор

Her şeyin meydana gelmesinde mutlaka bir vesile vardır. Bazı şeylere vesile olduğunuz için teşekkür ederim mesken ekibi.

nursimsek
Автор

İSTİĞFAR ve Tövbe üzeri Ayet ve Hadisler :
Al-i İmran Suresi, 135. ayet:
 Ve 'çirkin bir hayasızlık' işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.

Al-i İmran Suresi, 159. ayet:
 Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.

Nisa Suresi, 64. ayet:
Biz elçilerden hiç kimseyi ancak Allah'ın izniyle kendisine itaat edilmesinden başka bir şeyle göndermedik. Onlar kendi nefislerine zulmettiklerinde şayet sana gelip Allah'tan bağışlama dileselerdi ve elçi de onlar için bağışlama dileseydi, elbette Allah'ı tevbeleri kabul eden, esirgeyen olarak bulurlardı.

Nisa Suresi, 106. ayet: 
Ve Allah'tan bağışlanma dile. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

Nisa Suresi, 110. ayet: 
Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah'tan bağışlanma dilerse Allah'ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur.

Maide Suresi, 74. ayet: 
Yine de Allah'a tevbe edip bağışlanma istemeyecekler mi? Oysa Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Enfal Suresi, 33. ayet: 
Oysa sen içlerinde bulunduğun sürece, Allah onları azaplandıracak değildir. Ve onlar, bağışlanma dilemektelerken de, Allah onları azaplandıracak değildir.

Hud Suresi, 3. ayet: 
Ve Rabbinizden bağışlanma dileyin; sonra O'na tevbe edin. O da sizi, adı konulmuş bir vakte kadar güzel bir meta (fayda) ile metalandırsın ve her ihsan sahibine kendi ihsanını versin. Eğer yüz çevirirseniz gerçekten Ben, sizin için büyük bir günün azabından korkarım.

Hud Suresi, 52. ayet: 
Ey kavmim, Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tevbe edin. Üstünüze gökten sağanak (yağmurlar, bol nimetler) yağdırsın ve gücünüze güç katsın. Suçlu-günahkarlar olarak yüz çevirmeyin."

Hud Suresi, 61. ayet: 
Semud (halkına da) kardeşleri Salih'i (gönderdik). Dedi ki: "Ey kavmim, Allah'a ibadet edin, sizin O'ndan başka İlahınız yoktur. O sizi yerden (topraktan) yarattı ve onda ömür geçirenler kıldı. Öyleyse O'ndan bağışlanma dileyin, sonra O'na tevbe edin. Şüphesiz benim Rabbim, yakın olandır, (duaları) kabul edendir."

Mü'min Suresi, 55. ayet: 
Şu halde sen sabret. Gerçekten Allah'ın va'di haktır. Günahın için mağfiret dile; akşam ve sabah Rabbini hamd ile tesbih et.

İstiğfar ve Tövbe ile Hadisler :

Ebû Hüreyre r.a. Resûlullah S.a.v. şöyle buyururken işittiğini söylemiştir:
“Vallahi ben günde yetmiş defadan fazla Allah’dan beni bağışlamasını diler, tövbe ederim.” (Buhârî, Daavât 3. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru sûre (47) İbni Mâce, Edeb 57)

Başka bir hadiste Resulullah S.a.v şöyle buyurmuş:
“Benim de kalbime gaflet çöküyor. Ben de Allah’a günde yüz defa istiğfâr ediyorum” (Müslim, Zikir 41).

Resûlullah S.a.v. şöyle buyurdu:
“Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben ona günde yüz defa tövbe ederim.” (Müslim, Zikir 42. Ayrıca Ebû Dâvûd, Vitir 26; İbni Mâce, Edeb 57)

Resûlullâh S.a.v. hizmetkârı olan Ebû Hamza Enes İbni Mâlik el-Ensârî’den r.a. rivayet edildiğine göre Resûlullah S.a.v şöyle buyurdu:
“Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allah Teâlâ’nın duyduğu memnuniyet, sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çok daha fazladır.” (Buhârî, Daavât 4; Müslim, Tevbe 1, 7, 8)

Ebû Mûsâ Abdullah İbni Kays el-Eş’arî’den r.a. rivayet edildiğine göre Resulullah S.a.v şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul etmek için geceleyin elini açar. Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul etmek için de gündüzün elini açar. Güneş battığı yerden doğuncaya kadar bu böyle devam edip gider.” (Müslim, Tevbe 31)

Ebû Hüreyre’den r.a. rivayet edildiğine göre Resûlullah S.a.v. şöyle buyurdu:
“Güneş batıdan doğmadan önce kim tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder.” (Müslim, Zikir 43)

Ebû Abdurrahman Abdullah İbni Ömer İbni’l-Hattâb’dan r.a. rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem S.a.v.şöyle buyurdu:
“Bir kul can çekişmeye başlamadığı sürece, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder.” (Tirmizî, Daavât 98. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 30)

Allâh Resulullah S.a.v şöyle buyurmuştur: “Her insan birçok hatâ yapabilir. Fakat hatâ yapanların en hayırlısı çokça tevbe edenlerdir.” (İbn-i Mâce, Zühd, 30/4251)

Âlimlere göre insan, yaptığı her günahtan dolayı tövbe etmelidir. İşlenen günah sadece Allah’a karşı olup kul hakkını ilgilendirmiyorsa, bundan tövbe etmenin üç şartı vardır:

1. O günahı terketmek.

2. Onu yaptığına pişman olmak.

3. Bir daha yapmamaya karar vermek.

Şayet bu üç şarttan biri eksikse, tövbe edilmiş olmaz.

Hazret-i Mevlânâ -kuddise sirruh- tevbede lüzûmlu olan hâlet-i rûhiyeyi şu şekilde ifâde eder: “Nedâmet ateşiyle dolu bir gönülle ve nemli gözlerle tevbe et! Zîrâ çiçekler, gü­neşli ve ıslak yerlerde açar!” 

TÖVBE DUÂLARIN OKUNUŞU

Abdullah İbni Ömer Hz. Peygamber’in bir mecliste yüz defa:

“Rabbiğfir-lî ve tüb aleyye, inneke ente’t-tevvâbü’r-rahîm:

Türkçe Anlamı :
Yâ Rabbî! Beni bağışla; tövbemi kabul buyur. Şüphesiz sen tövbeleri kabul eden merhamet sahibisin”

Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.

Türkçe Anlamı :"Ya Rabbi! Bu ana
gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır.”

Ebû Bekri's-Sıddîk r.a.:

"Yâ Resûlullah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur." dedikte, Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle duâ et:

"Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (Buhârî, Ezân, 149, Deavât, 16)

Hz. Ebu Bekir r.a.in şöyle söylediği nakledilir:

"Gökten bir ses duysam ki 'Tüm insanlar cennette olacak, bir kişi cehennemde.' diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim? Yine 'Tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette.' denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?"
Ümit ve korku arasında olmak,  her insan için lazım olan bir dengedir. 

İmam Ahmed b. Hanbel'in Ebû Saîd el-Hudrî'den r.a. rivâyet ettiği bir hadîste: "Duanın karşılıksız kalmayacağı, bilâkis üç şeyden birinin mutlaka meydana geleceği:
1 Ya kabul
2 Ya âhirete bırakma
3 Yahut eda edilen dua oranında günahın affedileceği" beyan buyurulmuştur.

Tövbeden daha büyük şefaatçi yoktur. Hz. Ali.

Tevbe edenlerle oturun, onların kalpleri yumuşak olur. Hz. Ömer.

Davet et, hayret et, af et, tövbe et ama ihanet etme! Mevlana.

Yayılmış olan günahın, Tövbesini de yaymak lâzımdır. İmam-ı Rabbani.

Tövbe etmek peygamber mesleğidir. Çünkü ilk tövbe eden, Baba Adem aleyhisselam’dır. Gavs-ı Sani.

aykutguncel
Автор

Gaflete düştük uyandir beni Allahim zorumu kolaylastir Allah tazi olsun

habibekacar
Автор

Rabbim kalplerimizi dini üzerine sabit kılsın inşallah

nisayalcnkaya
Автор

Allah c, c razıolsun gönlü güzel kadeşlerim

HaticeDemir-nmxq