aronia sante / aronya meyvesinin 1 yıllık hikayesi

preview_player
Показать описание
Aronya meyvemizin hasat dönemi Eylül ve Kasım ayları arasıdır. Bu dönemde taze olarak sunduğumuz ürünümüzü yılın diğer dönemlerinde dondurulmuş, kurutulmuş veya toz formda bulabilirsiniz.

Kırklareli , Vize ve Lüleburgaz'daki bahçelerimizde yetiştirdiğimiz aronya meyvemizin anavatanı Sibirya ve Kuzey Amerika'dır.

Aronya, yabanmersininden 3,5 kat fazla antioksidan içermektedir. (ORAC değeri 16.062 mmol/100gr FW- (Kaynak USDA) ) Bunda meyveye koyu mor rengini veren antosiyaninlerin payı büyüktür. Çok güçlü bir besin deposu olan aronya, bilinçli ve düzenli tüketimde bünyemize çok boyutlu fayda sunmaktadır.

Yüzyıllar önce meyveyi keşfeden kızılderililerin bağışıklık güçlendirmek için bu meyveden yararlandıkları bilinmektedir. Aronya, literatürde Aronia Melanocarpa olarak geçer ve diğer ismi de Chokeberry’dir.

Aronya, antiviral, antibakteriyel ve antikanser etkileri ile tanınmaktadır. Aronya meyvesi, likapa, üvez yabanmersini, karamürver gibi meyveler ile karıştırılsa da tamamen ayrı bir berry cinsidir. Meyve hakkındaki akademik makaleleri, gazete haberlerini ve videoları sitemizde görebilirsiniz. Aronya tatlı buruk karışımı bir lezzettedir.
Buruk tadı çok yüksek antioksidan varlığından kaynaklanmaktadır. Meyve tek başına taze, donuk ve kurutulmuş olarak yenilebilir. Deneyiminizin daha leziz ve kolay olması için farklı eşleştirmeler yapabilirsiniz. Aronya, smoothie içinde çok iyi sonuç verir, meyve salataları veya yoğurt ile birlikte, dondurma yanında da kullanabilirsiniz. Parfe yapabilirsiniz. Benzer şekilde puding türevleri ile de harika lezzet kombinleri oluşturmak mümkündür. Aronya kurusu ile çok faydalı saf meyve çayı demleyebilirsiniz. Vitamin ve mineral deposu olan meyvemizi günde 10 gram tüketerek başlayabilirsiniz. Metabolizmanıza bağlı olarak, yavaş yavaş artan adette günlük en fazla 35 gram kadar tüketilmesi yeterlidir. Aronya meyvesini sağlık faydaları umarak tüketiyorsanız düzenli yemek daha uygun olabilir. Özel sağlık durumları olan aronya severlerin doktorlarına danışmaları en iyisi olur. Küçük çocukların ve düşük tansiyon sorunu olanların tüketmesi önerilmemektedir. Enerji ve direnç veren meyveyi tercihen gündüz saatlerinde tüketmeniz daha iyi olacaktır. Aronya ilaç değildir, tedavi yerine de geçmez ancak çok değerli bir süpergıdadır. Süpergıdalar hakkında internette geniş bilgiler bulabilirsiniz

+90 532 793 64 39
Рекомендации по теме