ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ | Επικίνδυνα σοβαρό πρόβλημα για Ελλάδα

preview_player
Показать описание
Το think tank "Παρέμβαση" που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη για ένα από τα πιο καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Το Δημογραφικό πρόβλημα. Συντονίζει ο Πρόεδρος της "Παρέμβασης" Κώστας Γεροντής.

Συμμετέχουν:

- Ο Ηλίας Λεοντάρης, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς, τ. Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κύπρου.
-Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Λιαργκόβας
-Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος Καθηγητής Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων , Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
-Ο Νίκος Βαρσακέλης, Καθηγητής Οικονομικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-Ο Παναγιώτης Περγαντάς, Βιολόγος, Επιχειρηματίας

Social Media Monitor:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Καλά....με 560€ Βάσκο πως να κάνει παιδί ο κάθε νέος?? Να τα βλέπουν οι συνταξιούχοι που τα έτρωγαν με τις Ρωσίδες, μόνο η νέα γενιά δεν φταίει, οι προηγούμενες γενιές μας κατέστρεψαν.

Savvas
Автор

Καλησπερα, μέχρις στιγμής έχετε επικεντρωθεί στο οικονομικό, ως αιτία του δημογραφικού. Και όμως μερικές δεκαετίες πριν ή φτώχεια δεν ήταν τροχοπέδη για να αποκτήσουν παιδιά. Και οι γυναίκες ειδικά στις αγροτικές περιοχές εργαζοντουσαν στα χωράφια πολύ σκληρά και εθεωρουντο υπολογισημα και χρειαζουμενα εργατικά χέρια. Νομίζω ότι σήμερα το πρόβλημα είναι στην νοοτροπία των νέων. Οι νέοι στην πατρίδα μας στην πλειονότητα τους είναι οπαδοί μιας ζωής συνεχούς ευχαρίστησης και διασκέδασης και απόκτησης υλικών χωρίς προσπάθεια, γνώση, και αγάπη για την εργασία. Αρνούνται να μοιραστούν την ζωή τους με έναν άλλον άνθρωπο και να συμπορευτουν μαζί στη ζωή στα δύσκολα και στα καλά. Η απόκτηση των παιδιών φαντάζει αβάσταχτη δέσμευση και ανεπιθύμητη ευθύνη. Είναι δυστυχώς οι γενιές που έχουν μάθει να μισούν την ανάληψη ευθυνων. Και λέω γενιές διότι και οι γονείς τους είναι και αυτοί απρόθυμοι να βοηθήσουν στο μεγάλωμα των παιδιών, όπως παραδοσιακά γινόταν στην ελληνική οικογένεια, θεωρώντας ότι το να γινουν γιαγιά και παππούς στην ηλικία των πενήντα και εξήντα τους καθιστά απομαχους. Τα παιδιά χρειάζονται χαρακτήρα και οι Έλληνες τείνουν να τον χάσουν.

katerinakondylatou
Автор

ειδικα για χωρες οπως η ελλαδα με δημογραφικο προβλημα η χρησιμοποιηση της ρομποτικης σε ολους τους κλαδους ειναι μονοδρομος σε διαφορετικη περιπτωση θα εισαγουμε συνεχως φθηνα εργατικα χερια απο το εξωτερικο συνηθως μοχαμεντς και δεν καταλαβαινουν οτι καποια στιγμη αυτο θα οδηγησει σε μια εκρηξη με τεραστιες αρνητικες συνεπειες για την πατριδα μας

Οι αυτοματισμοί και η τεχνολογία εφευρίσκονται και δημιουργούνται από ανθρώπους μετά από πολύχρονες σπουδές(υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι σπουδών σε αυτό το αντικείμενο) και είτε προσλαμβάνονται από εταιρείες είται δημιουργούν τις δικές τους προσλαμβάνοντας προσωπικό(η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία δεν σταματά ποτέ), και τέλος τόσο η κατασκευή και η συντήρηση όσο φυσικά και η χρησιμοποίηση των αυτοματισμών και της τεχνολογίας απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Η τεχνολογία λοιπόν όχι μόνο δεν αφαιρεί αλλά δημιουργεί θέσεις εργασίας, επενδύοντας συνεχώς σε εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτεις πλέον ως χώρα και αντικαθιστώντας φθηνά εργατικά χέρια που δεν διαθέτεις πλέον ως χώρα(εκτός και αν ενδιαφέρεσαι για τους εισαγόμενους).

για την ρομποτικη, αυτοματισμους κλπ...χωρες οπως η ελλαδα θα ωφεληθουν σε πολυ μεγαλο βαθμο εξαιτιας του δημογραφικου και της ελλειψης φθηνων εγχωριων εργατικων χεριων και για αυτο δεν πρεπει να χασουμε το τραινο, πρεπει να παραδειγματιστουμε απο χωρες οπως η ιαπωνια(να υπογραψουμε και πρωτοκολλα συνεργασιας) που δειχνουν τον δρομο με τεραστια στηριξη και απο το ιδιο το κρατος:

Japan's labor-scarce building sites automating, turning to robots, drones

athinaios
Автор

Μια εκπομπή και για τον εξαναγκαστικό εμβολιασμό να κάνετε. Μην το περνάτε αβαβά είναι μείζον εθνικό θέμα και αυτό...

nasoszitas