Arduino ile gömülü sistemlere giriş yapılabilir mi?

preview_player
Показать описание
Bu videoada Arduino ile gömülü sistemlere giriş yapılıp yapılamayacağından bahsediyorum.

Kanala destek olmak için KATIL butonu ile üye olabilirsiniz.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Eğer ki kişi kendini gerçek anlamda gömülü sistemler üzerinde geliştirmek istiyorsa Arduinoyu kullanarak gömülü sistemlere giriş yapabilir. Yapacağı gömülü projelerine göre arduino çekirdeğinin dışına çıkarak atmega içerisindeki low level fonksiyonları kullanarak çevre birimlerini daha detaylı konfigüre edebileceği kanaatindeyim. Çeşitli projelerde Arduino HAL ı yetersiz geldiğinde veya hafıza sıkıntısı çekildiğinde low levelda daha detaylı ve verimli yazılımlar yazılabilir. Ben de lisans hayatıma Arduino ile başladım şuanda ise Nuvoton nxp gigadevice stm vb. markaların mikrodenetleyicileriyle çalışabilmekte ve çeşitli çiplere sorunsuz bir şekilde datasheet üzerinden sürücü yazabilmekteyim. STM işlemciler Arduinoya göre tabi ki çevrebirimleri üzerinde tam konfigürasyon hakkı sunuyor bu yüzden gömülü sistemlere girmek için en iyi seçim diye düşünüyorum çünkü Nucleo serisi sayesinde Arduino kadar kolay temin edilebilir. Gene de başlangıç seviyesinde Arduino da çok doğru bir seçim. Ancak arduino ile de kısıtlı kalınmamalı yoksa hobici seviyesinden öteye çıkılamaz. Unutmayın arkadaşlar gömülü sistemler sadece mikrodenetleyicilerden de ibaret değildir.

zilowa
Автор

Coşkun hocam ben 4. Sınıf elektronik haberleşme mühendisliği öğrencisiyim, ve gömülü sistemlerle sizinle tanışmasam da sizinle sevdim ve geliştim diyebilirim. Kariyerimi de bu yönde ilerletmek istiyorum ve ilerlemek istediğim bu yolda sizin eğitim videolarinizi sıkıştığım yerlerde tekrar tekrar açıp izliyorum bu bize sunduğunuz inanılmaz bir imkan bununla ilgili sizlere çok teşekkür ederim öncelikle. Yeni geçtiğiniz platformda da hiç şüphesiz yine parayla satın alınamayacak bilgi dolu cümleler dökülecek ağzınızdan. Ancak bir öğrenci olarak ülkemizdeki kur seviyesinden dolayı takipte kalabilmek pek sürdürülebilir olmayacak gibi geliyor benim tarafımdan ve değerli bilgilerinizden mahrum kalmak çok can sıkıcı. Bu yeni platformda yaptığınız yayınları Youtube'da paylaşmayı düşünüyor musunuz? En azından katıl butonundan abone olanlara özel olarak yükleseniz takipte kalabilmek çok daha sürdürülebilir olur Türkiyedeki öğrenci dostlarınız tarafından diye düşünüyorum. Kendi adıma hersey icin cok teşekkür ederim hakkınız ödenmez.🙏🏼

samael
Автор

Arduinonun gömülü sistemlere başlangic için en uygun seçenek olduğunu düşünüyorum. internette birçok örneği var, birçok donanım kütüphanesi mevcut ve topluluk desteği yüksek.

dogukanbicer
Автор

Arduino'yu ilk defa senin sayende duymuştum abi. Güzel bilgilendirici bir video olmuş teşekkürler..

cengizhan.koroglu
Автор

ARM proglamlama ile ilgili videolarınızı bekliyoruz hocam.

iibrahimkeless
Автор

hocam selamlar,
temel seviyede matlab simulink kullanarak hobi iha yapmak istiyorum öğrenim ve içeriklere ulaşım kolaylığı açısından stm32 kartlarını kullanmayı düşünüyorum bu konuda bana tavsiyeniz var mı teşekkürler

polattightworld
Автор

Arduino ile makine yapıyorum proğramlama ve elektriksel yalıtım başarılı olduğu taktirde problem yok

pwm_makine
Автор

Arduino'nun zamanı geçti. Kendisi 2005'lerde dönemin ihtiyacına göre tasarlanmaya başlanmış bir kart. Günümüz teknolojisini hem donanımsal hem de yazılımsal olarak çok karşılayamıyor.

EmbeddedIsyeri-rlpv
Автор

Elektrik Elektronik mühendisliği okuyacağım, bu sene hazırlıkla vakit geçrirken yazılım+arduino ile uğraşayım diyorum, proje yapmama yardımcı olur mu? dil olarak c++ tercih ettim.

ahmetkerem
Автор

Merhaba tercih sürecindeyiz sakarya elektrik elektronik ve kocaeli elektronik haberleşme arasındayım siz hangisini tavsiye ederdiniz (sakarya elektrik elektronik mezunuymuşsunuz memnun muydunuz bölüm ve üniversiteden)

ardaisk
Автор

Merhaba, lise döneminde elektrik-elektronik alanında somut bir proje yapmamış biri olarak (say 52 bin yaptım) elektronik mühendisliği okumak istiyorum. Benim sıralama seviyemdeki biri sıkı çalışma ve merak ile bu alanda iyi bir yere gelebilir mi? Tercih dönemindeyim ve “bunu yapmak istiyorum ama yapabilir miyim?” Diye düşünüp duruyorum. Cevap verirseniz sevinirim.

beesra
Автор

Üçreti karşılığında profeyonel proğlama yapıyormusunuz arduino veya stm 32

pwm_makine
Автор

Hocam merhabalar arduino konusunda ilerlemek isteyen birisiyim sizce arduinoya başlamadan önce C ya da C++ iyice öğrenmeli miyim yoksa temelini bilsem yeterli olacak mıdır

DoguAslnn
Автор

Hocam merhabalar, ben yeni üniversite tercihi yapmış birisiyim. Bu sene elektronik ve haberleşme mühendisliği kazandım. Ama kafam bölüme takıldı acaba doğru bir tercih mi yaptım. Ben küçüklükten beri programlamayla uğraşıyorum benim için çok zevkli. Web geliştirme mobil geliştirme yaptım bunlar benim için zevkliydi ama hiçbir zaman karşyer hedefi olarak görmedim. Aklımda hep robotlar üzerine çalışmak vardı. Bunları kontrol etmek ve yapay zekayı entegre etmek. Bunun dışında iha otonom araçlar iot vb şeyler de ilgimi çekiyor. Okuduğum bölüm bunlar için uygun mudur yoksa yolun başındayken bilgisayar mühendisliğine mi geçmem gerekir?

nopainnogain
Автор

Mesele kolaylık zorluk değil, çalışırken sorun çıkarma, mttf, kısacacı sertifikasyon. Arduino ilkokul seviye bir ürün, adamı işten soğutur. İş hayatınızda aklınızdan bile geçmemesi gereken bir cihaz. İş görüşmelerinde Arduino ile çalıştım dememek daha avantajlıdır.

notradamus
Автор

selamlar, superpeer geçmiş yayınlarınızı ücretsiz izleme şansımız var mı?

gokhanoncull
Автор

Raspberry PI üzerine de video yapar mısınız Coşkun Bey ?

unkkmyz