Otizmde Tanı ve Değerlendirme / Prof. Dr. Özgür Öner

preview_player
Показать описание
Tohum Otizm Vakfı Online Seminerleri kapsamında Prof. Dr. Özgür Öner ile “Otizmde Tanı ve Değerlendirme”yi konuştuk.

Tohum Otizm Vakfı kanalına abone olun:

Tohum Otizm Vakfı'nı sosyal ağlardan takip edin:

Prof. Dr. Özgür Öner hakkında:
Prof. Dr. Özgür Öner, 1974 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, lise öğrenimini ise Ankara Fen Lisesi’’nde tamamladı.
1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’’nde başladığı altı yıllık tıp eğitimi sonrasında, uzmanlığını 2003 yılında yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümünde aldı.
2008’de doçentlik unvanını aldıktan sonra, Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde şef yardımcısı olarak görev yaptığı 2009 senesinde, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ilk Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Eğitim Kliniği ve Otizm Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulmasında etkin görevler aldı.
2013-2015 yılları arasında, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmalarına devam ederken Profesör oldu ve bir yıl Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.
Öner, 2015 yılı sonunda Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak, 2016 yılı başında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı olarak ders vermeye, Açı Okulları‘nda rehberlik bölümünde danışmanlık yapmaya, bilimsel çalışmalarını İstanbul’da sürdürmeye ve danışanlarını kendi kliniğinde görmeye başladı.
Dr. Özgür Öner, araştırma görevlisi olarak görev yaptığı 2002 yılında, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Boston Çocuk Hastanesi’nden Prof. Dr. Kerim Münir tarafından yönetilen Mental Health and Developmental Disabilities Research Training Programı’na Türkiye’den seçilen ilk ve en genç araştırmacı olarak Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nde eğitim almıştır. Daha sonra Prof. Dr. Munir ile bilimsel çalışmalarına devam eden Öner, aynı programın bilimsel koordinatörlüğüne getirilmiştir. Dr. Öner şu anda da, National Insitute of Mental Health (Amerikan Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü) tarafından desteklenen ve yine Prof. Dr. Kerim Münir tarafından yönetilen, Global Mental Health (Küresel Akıl Sağlığı) Programı’nın Bilimsel Koordinatörlüğü ve Boston Çocuk Hastanesi’nde Araştırma Danışmanlığı görevlerini sürdürmektedir.
Öner, 2012’de Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimleri almış ve bireysel terapilerinde BDT ve kişiler arası ilişkiler terapisi yöntemlerini kullanmaktadır. Ayrıca, 2009 yılında Michigan Üniversitesi’nde otizm spektrum bozukluklarının (OSB) değerlendirilmesinde altın standart olarak kabul edilen ADOS-2 ve ADI-R eğitimlerini tamamlamış ve OSB tanılaması ve izleminde bu yöntemleri kullanmaktadır. Bunun yanı sıra otizm spektrum bozukluklarının tedavisinde bilimsel kanıta dayalı yöntemlerden birisi olan Preschool Autism Communication Therapy (PACT) sertifikalı uygulayıcısı ve Tohum Otizm Vakfı Bilimsel Danışma Kurulu Üyesidir.

Özgür Öner, şu ana kadar 70’in üstünde uluslararası bilimsel yayın yapmış, yerli ve yabancı kitaplarda bölümler yazmış, kendi alanında birçok bilimsel ödül almıştır. Halen; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda; otizm, madde bağımlılığı, kullanımı kontrole tabi ilaçlar, çocuk istismarı, engelli raporları, tıpta uzmanlık müfredatı, ilaç kullanımı, evlat edinme gibi birçok alanda bilimsel kurullarda yer almaya ve eğitim vermeye devam etmektedir.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bilgiler çok iyi ancak video kalitesinden dolayı etkili dinleyemiyoruz. Ses anlaşılmıyor tam olarak

emreaksu
Автор

Yahu Allah aşkına hafif olan nasıl oluyor

mirankom