Kosten van beleggen: ING vs TradeRepublic (2023)

preview_player
Показать описание
TradeRepublic timmert hard aan de weg in Nederland. Wat zijn de kosten vergeleken met ING?

Er verandert veel bij de brokers. Afgelopen tijd verhoogden DEGIRO en BUX de tarieven. Tijd om weer goed te kijken naar de kosten van beleggen. Dat doen we door verschillende aandelen brokers te vergelijken. In deze video een vergelijking van de kosten van beleggen tussen ING en TradeRepublic.

We gebruiken drie verschillende scenarios bij de vergelijking, gebaseerd op de reacties vanuit mijn volgers en abonnees. Zo kijken we naar beleggen met 100 euro, 250 euro en 500 euro per maand, waarbij we rekening houden met de aankopen van ETFs, Amerikaanse en Nederlandse aandelen. Het zal niet precies de situatie zijn zoals jij ook belegd, maar dan krijg je een goede indruk van de kosten. En je hebt een voorbeeld om de vergelijking te maken voor je eigen situatie!

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Intro
00:38 Disclaimer
01:05 Kosten van beleggen
01:40 Beleggen via ING
02:27 Beleggen via TradeRepublic
03:28 Kosten ING vs TradeRepublic
11:19 Conclusie
12:31 Kostenoverzicht
14:18 Outro

#beleggen #ing #traderepublic

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De inhoud op dit YouTube kanaal is niet bedoeld als financieel advies en mag niet worden opgevat als zodanig. De informatie die wordt gedeeld, is gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van de maker van dit kanaal en is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden.

Het is belangrijk op te merken dat de maker van dit kanaal geen vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat de informatie op dit kanaal niet is gecontroleerd door de AFM en niet voldoet aan de normen die de AFM stelt aan professioneel financieel advies.

Als kijker van dit kanaal bent u verantwoordelijk voor uw eigen financiële beslissingen. We raden u ten zeerste aan om professioneel financieel advies in te winnen voordat u belangrijke financiële beslissingen neemt. De maker van dit kanaal aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade als gevolg van het gebruik van de informatie op dit kanaal.

WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Zou je een keer trading 212 mee kunnen nemen. Dit platform lijkt me steeds meer geschikt voor swingtrades tegenover de kosten van DEGIRO.

Matrashoes
Автор

Dank voor je onderzoek, interessant. Ik zou het waardevol vinden om BUX ook in het rijtje van de brokers opgenomen te zien worden

wimijzendoorn
Автор

Een grootbank is interessant als je er al een betaalrekening hebt.

Zelf zit ik bij ING (zelf op de beurs). Ik koop enkel ETF's dus zijn mijn kosten per transactie 0.

Ik heb enkel de belegd vermogen kostenpost. Dit zie ik als mijn beleggingskosten.

De betaalrekening heb ik toch al nodig en telt niet mee voor mij.

Het kostenoverzicht van je moet dus eigenlijk zijn optioneel de kosten van de betaalrekening, en dan eventueel de transactie- en valuta-kosten.

Voor mensen die weten wat ze doen (lees koop ETF's, geen aandelen in individuele bedrijven) is het bij ING dus 0, 24% tot €100.000.

vincentvandenBergh
Автор

Als je bij traderepublic periodiek beleggen inschakelt betaal je die 1 euro aanschafkosten ook niet

koenpostma
Автор

10:17 volgensmij klopt het handelingsbedtag dat je bij ING hebt ingevuld niet.?🤔

willemd
Автор

Dank voor jouw content. N.av andere commentaren denk ik dat je de bankpakketkosten wel moet meenemen en degenen die wel / niet reeds bij een bank zitten kunnen dit dan zelf van totaal aftrekken resp. Optellen. (Maar banken bieden wel verschillende pakketten en kosten hiervan aan !)
Verder zou ik graag een vergelijk zien tussen de Rabo en Trading 212 en de resultaten hiervan toevoegen aan het totaaloverzicht.

mala
Автор

Ook ik zou graag broker BUX behandeld willen zien, zeker omdat die nu onder ABN-AMRO valt ook graag de vergoede rente die door de diverse brokers uitgekeerd worden, als je ook cash geld aanhoud om aandelen te kopen kan dat de kosten behoorlijk drukken

adkloosterman
Автор

Zou toch graag bux terug zien en meer duidelijkheid over de regels, tot welk bedrag zijn je beleggingen verzekerd bij deze Duitse broker.
Ikzelf zit bij bux omdat die bij een bepaald bedrag nog steeds het goedkoopste is en nu ook 2, 3% rente geeft over niet belegd geld dus zet je er 1500 euro op dan heb je je maandelijkse fees alweer terug

secondsofras
Автор

Ik vraag me wel af of Trade Republic niet nog verborgen kosten heeft. Als je alle aandelen namelijk in euro's koopt, is de kans groot dat er in de prijs toch conversie kosten zitten. Bovendien verwacht ik dat Trade Republic ook de kosten zal gaan verhogen.
Zelf heb ik zowel ING als DeGiro. Inmiddels zijn ze ongeveer even duur. ING brengt meer kosten in rekening voor het vermogen dat je aanhoudt. Maar bij DeGiro zijn inmiddels de transactiekosten dubbel zo hoog als bij ING. Bovendien wil ik ook een beetje spreiden, je weet maar nooit.

PaintrainX
Автор

zou je volgende keer saxobank ( ex binck bank) mee willen nemen

johanvankruistum
Автор

Ik vind dat je er ook een rij moet bijvoegen van de grootbank zonder de kosten van de rekening. De meeste Nederlanders hebben al een rekening en betalen die kosten dus sws.

JordanSchut
Автор

De servicefee bij Rabo is een stuk lager en er zit een cap op van 100 euro. De reden dat ik van ING naar Rabo ben vertrokken.

MegaMillions
Автор

Graag een overall overzicht. Dit helpt ons niet echt omdat er veel meer mogelijkheden zijn

luukok
Автор

Ik snap dat je een goed vergelijk tussen ING en Trade Republic hebt willen maken en dan appels met peren wilt vergelijken; maar is Trade Republic eigenlijk niet nóg goedkoper op het moment dat je dmv een zelfgemaakt “spaarplan” maandelijks inlegt? Volgens mij zijn deze spaarplannen namelijk helemaal kosteloos. Geen transactiekosten dus. Of zie ik hier een welbekend addertje over het hoofd?

RemonBouwmeester
Автор

Bij banken is beleggen vaak duurder dan blokkers valt mij op mij op alleen puur door vaste rekening kosten

wijnederland
Автор

Houdt er rekening mee dat bij Trade Republic geld op je account storten alleen eenmalig gratis is. Vervolgens betaal je een fee van 0.7% over het bedrag dat je stort.

Hamboninghard
Автор

Je moet echt stoppen met de pakketkosten maat, als je ook het betaalproduct (waar je dus voor betaald) gebruikt dan kun je die kosten gewoon weglaten.

levidebrabander