“Ρήγμα” στο ΝΑΤΟ για τη Ρωσία - Τα ρωσικά στρατεύματα έλαβαν πάνω από 5.000 νέα οπλικά συστήματα

preview_player
Показать описание
Πολλές χώρες της ΕΕ δεν είναι διατεθειμένες να εμπλακούν στρατιωτικά στην Α.Ουκρανία σε μια πιθανή ρήξη με την Ρωσία (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος)
----------
Ρήγμα εντός του ΝΑΤΟ με αφορμή την ουκρανική κρίση, αναφέρει ο Ισραηλινός ειδικός Seth Frantzman, από Γερμανία και Τουρκία, προκαλώντας ερωτηματικά για την ίδια την συμμαχία, η οποία πλέον δεν βολεύει την ΕΕ.

Οι Τούρκοι για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, όπως και οι Γερμανοί, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε τύπου συμμετοχή στα “παιχνίδια πολέμου” με την Μόσχα.

Η Άγκυρα μάλιστα προκρίνει τον εαυτό της ως διαμεσολαβητή στην σύγκρουση Κιέβου-Μόσχας, ενώ ουσιαστικά θέλει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις, στις οποίες δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στρατιωτικά.

Ούτε όμως και οι ΗΠΑ επιθυμούν στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου για τη σύνοψη της πρώτης χρονιάς του Προέδρου Μπάιντεν, οι δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου κοίταζαν έκπληκτοι ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας να χωνέψουν όσα ειπώθηκαν.

«Η έκταση της απάντησής μας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εξαρτάται από την έκταση της εισβολής των Ρώσων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να εκδώσει ένα μήνυμα ότι οι δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν παρεξηγήθηκαν και ότι φυσικά οποιαδήποτε ρωσική εισβολή, ανεξάρτητα από το εύρος της, θα προκαλούσε έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συγκεντρώσει τεράστιο αριθμό δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, με περισσότερους από 150.000 στρατιώτες.

Ταυτόχρονα, διεξάγουν μεγάλης έκτασης στρατιωτική άσκηση αυτή την εβδομάδα με τη Λευκορωσία στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, και οι αμερικανικές ανησυχίες αφορούν την περίπτωση οι Ρώσοι να ξεχάσουν «κατά λάθος» «μερικούς χιλιάδες στρατιώτες εκεί, οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν την Ουκρανία από ένα άλλο μέτωπο».

«Το περιστατικό αντικατοπτρίζει τον έναν χρόνο από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία απέτυχε να επιλύσει καμία διεθνή κρίση με τη βοήθεια της αμερικανικής πίεσης», αναφέρει Ισραηλινός ειδικός.

Το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές χθες το βράδυ ότι «η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει, αν δεν λάβουμε εγγύηση που θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας, διότι τότε υπάρχουν και άλλοι τρόποι να την αποκτήσουν».

Ο Πούτιν “κλείδωσε” την Α.Ουκρανία με Iskander και αναμένει τηλέφωνο από ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή έχουμε συνέχιση της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού σε περιοχές της χώρας που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, η οποία έχει λάβει μια νέα και δυνητικά πιο δυσοίωνη τροπή με την εμφάνιση πρόσθετων συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M (SRBM) με βεληνεκές 500-600 χλμ σε ειδικά διαμορφωμένα τρένα.

Μια πρόσφατη αξιολόγηση πληροφοριών από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι υπάρχουν τώρα 36 εκτοξευτές Iskander-M κοντά στα σύνορα, οι οποίοι θέτουν εντός εμβέλειας την ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και πολλούς κρίσιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ουκρανίας.

Η έκθεση πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, η οποία κοινοποιήθηκε από το CNN, αναφέρει ότι η ρωσική στρατιωτική συγκέντρωση έχει «σχεδόν ολοκληρωθεί» και επισημαίνει ότι οι πύραυλοι Iskander-M, αποτελούν ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για «να καταστρέψει ζωτικές υποδομές», εάν η Μόσχα εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας, όπως πολλοί φοβούνται τώρα.

Υπάρχουν δε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι η Ρωσία μπορεί ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς τακτικών πυρηνικών όπλων ακόμα πιο κοντά στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα έλαβαν πάνω από 5.000 νέα και αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα το 2021, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

«Μεταξύ αυτών, υπάρχουν 900 τεθωρακισμένα οχήματα, τρία προηγμένα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού υποβρύχιου καταδρομικού Knyaz Oleg οπλισμένου με βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, τέσσερα πλοία επιφανείας, 10 πολεμικά σκάφη και 17 πλοία υποστήριξης και σκάφη», είπε ο Ρώσος υπουργός άμυνας .

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία παρέδωσε επίσης 151 νέα και αναβαθμισμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 77 αεροσκαφών , 29 ελικοπτέρων και 45 συστημάτων drone, διευκρίνισε ο Σόιγκου.

«Τέσσερα αναβαθμισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS, τρία πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsyr-S, εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 «Triumf» και S-350 «Vityaz» παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας", είπε ο ίδιος , συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των παραδόσεων όπλων του περασμένου έτους.

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ρωσία
#Ουκρανία
#ΝΑΤΟ
--------------
-Videos animations, maps, used:

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Με την Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν και όχι να σφάζονται. Η Ευρώπη δεν είναι πολεμική μηχανή. Σοβαρευτείτε. Η Ρωσία έχει δίκιο.

mavridisnikolaos
Автор

Επιτέλους να κοιτάξει η Ευρώπη ότι δεν την συμφέρει αυτό που γίνεται και περισσότερο εμείς

joannebrati
Автор

Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του καιρός να κοιτάξουμε και εμείς

ΑθανασιοςΜαραγκουδακης-ρλ
Автор

Η Ρωσια τον εβγαλε και η Τουρκια και η Γερμανια τρομαξαν

panteleimonorfanos
Автор

Εαν θα μπορουσα να χαρακτηρισω την κατασταση της ρωσσίας στην προκειμένη περίπτωση θα ήθελα να βάλλω λιγο ελλ. Λογοτεχνία
Στην ρωσσία δεν υπαρχη πλεον αχχιλειως

vegpvegsn
Автор

Η θέση της Ελλάδος ποια είναι; Εμείς θα πάμε να πολεμήσουμε για την Ουκρανία; Δεν νομίζω. Άρα η Τουρκία δεν είναι μόνη σε αυτή την ιδέα!!!!

ΚυριάκοςΤσουκαλας-μφ
Автор

Η δυση εχει τελειωσει ας το κατακλλαβουμε επιτελους. Η Ελλαδα τι κανει δεν

fivosteren
Автор

Σε λίγο θα αρχίσουν., ..να ξέρετε .. δεν ήθελα...δεν ξέραμε...δεν γίνεται...κλπ.κλπ.κλπ

ΝικΝικανδρος
Автор

Σχόλια μόνο σχόλια δεν ψάχνετε για το ΑΊΤΙΟ, γιατί γίνεται, και ΟΧΙ τι γίνεται, θέλετε αλήθειες να μαθενετε ;;; ΚΌΝΤΡΑ και ΡΉΞΗ τν.Αλερτ, Γνώμη, Βεργίνα, φοκους fm 103, 6 .11πμ .κάθε ημέρα .Και Ίντερνετ .

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΚΟΛ