143 - Τρόποι σύνδεσης ηλεκτρολογικών καλωδίων, caps, αυτόματες κλέμες, Wago

preview_player
Показать описание
Tρείς διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης ηλεκτρολογικών καλωδίων σε μία εγκατάσταση. Caps, ή αλλιώς wire nuts, αυτόματες κλέμες, και κλέμες τύπου Wago.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Πολύ ωραία Γιάννη. Ομολογώ ότι εγώ έμεινα ακόμη στα caps τα οποία βέβαια πρώτα τα στρίβω και τα κόβω. Έχει σημασία το κόψιμο γιατί δημιουργεί πλατύ και οξύ πτερύγιο που μαγκώνει το caps και δέν φεύγει με τίποτα. Γενικώς όλα απλά αλλά πολύ χρήσιμα.

ΗΛΙΑΣ-ζμ
Автор

Είσαι τέλειος φίλε!!! Απλός και κατανοητός

dimitriosantivachis
Автор

Μπράβο φίλε μας, άψογη η περιγραφή σου.!!!!

dim
Автор

Ωραίο βιντεάκι Γιάννη 👍 Πάντως οι ταχυσύνδεσμοι WAGO (με τα κλιπς), κατα την γνώμη μου, είναι ότι καλύτερο έχει βγεί σε κλέμμα νέου τύπου..

EuroActive
Автор

Πολύ καλό βίντεο. Από τότε που ανακάλυψα τις αυτόματες κλέμες της Wago, δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο. Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι ότι μπορέις να συνδέσεις καλώδια μονόκλωνα με πολύκλωνα, διαφορετικών διατομών, και είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενες (ενώ τα caps είναι μίας χρήσης και πρέπει να τα κόψεις μειώνοντας λίγο-λίγο και το μήκος των καλωδίων που βγαίνουν από τον τοίχο). Επίσης, εχουν 2 επαφές για μέτρηση (εμπρός-πίσω) και βγαίνουν σε εκδόσεις για καλώδια έως 4mm2 στα 32A και έως 6mm2 στα 40Α. Βέβαια στην Ελλάδα που η σωστή δουλειά δεν πληρώνεται, ο επαγγελματίας πρέπει να είναι πολύ μερακλής για να επιβαρυνθεί με το κόστος, που σε μία εγκατάσταση δεν είναι αμελητέο.

michailangelopoulos
Автор

Πολύ καλό βιντεάκι, απλά έχω δουλέψει αρκετά στο εξωτερικό με τις αυτόματες Κλέμες, υπάρχει δυνατότητα να βγάλουμε το καλώδιο από την κλέμα χωρίς να το κόψουμε, κρατώντας το καλώδιο σταθερά, και περιστρέφοντας αριστερά δεξιά την αυτόματη κλεμα και Ταυτόχρονα τραβάμε πίσω το καλώδιο, και είναι πολύ απλό! Εγω δουλευα με αυτοματι κλεμα της βαγκο!

hasankos
Автор

Εισαι φανταστικός . Μπραβο σου . Περιμένουμε και αλλα σου βίντεο

andreaskarakousis
Автор

Μπράβο ωραία παρουσίαση χρήσιμη πληροφορία

MsMilios
Автор

Εγώ απορώ πως η αυτόματη κλέμα με αυτο το λαμάκι δίνει τόση πίεση για καλή αγωγιμότητα των καλωδίων, μου φάνηκε πολύ στον αέρα όπως την έδειξες σπασμένη, ενώ τα καπς σφίγγουν τα καλώδια σε όλο σχεδόν το μήκος απογύμνωσης.

mitsos
Автор

Επίσης κάτι πολύ βασικό που αυτό θα αποδειχτεί ότι τελικά το κόστος δεν παίζει ρόλο είναι ότι μόνο στις κλεμες wago έχεις την δυνατότητα να μετρήσεις με πολύμετρο η τεστερ ενώ στα άλλα δύο προϊόντα όχι.Αρα και έλεγχο να κάνεις στα καπς αλλά και στο δεύτερο προϊόν θα πρέπει να βγάλεις κάτι ταινία, καλώδιο πάλι ζημιά.

darisv
Автор

Συγνώμη δεν στρίβουμε πρώτα τα καλώδια πριν βάλουμε τα καπς ? Πρώτη φορά το βλέπω αυτό δλδ να τα βάζεις χωρις να τα έχεις στρίψει πρώτα.

fabiusmaximus
Автор

Ωραιο βίντεο ψηφίσω καψα για φορτια και αυτοματες για φωτα για οτιδήποτε αλλος οπως ειπες βακο....
Υα καλωδια Όταν συντρίβονται στην καψα πρεπει να είναι στο ιδιο υψος για αυτο σου βγηκε το ενα εξω ... στην αναγκη λύνουμε κόβουμε ισιαζουμε και ξαβατοποθετουμε

ghostridergr
Автор

Οι μετασχηματιστές παράγουν βομβο χωρίς φορτίο η όχι?Ίσως τα φύλα των μετασχηματι των να μην είναι απο καλό σιδηρομαγνητικό υλικό και με όχι καλη επικάλυψη η ακόμη και μη φρακαρισμενες- ακινητοποιημενες περιελίξεις.Ευχαριστω

ΧΑΡΗΣΖΑΦΕΙΡΗΣ
Автор

Γιατι δεν χρησιμοποιείς κλέμες μεσα στα μπουάτ;

diridaxta
Автор

Όταν δουλεύω cups προετοιμάζω τα καλώδια να είναι ήδη στριμμένα μετά σφηνωνω το cups σε ένα μικρό ποτηροτρύπανο το ρυθμίζω στο δυναμόκλειδο στη σκάλα 4 και δουλεύει κάργα το τρυπάνι 😗 πες μας όμως θέλει μονωτική ταινία?

MrVagelis
Автор

στα καψ τα καλώδια τα στρίβουμε με μια πένσα για καλύτερη επαφή και μετά βιδώνουμε το καψ

ilias.l
Автор

Καλησπερα Γιάννη και μπραβο για τα βιντεο. Τα καπς της wago ειναι καταπληκτικα και σου λυνουν τα χερια, ειδικα αν εχεις να ενωσεις διαφορετικης διατομης ή/και μονοκλωνο με ευκαμπτο καλωδιο. Το σκεφτομουν στην αρχη λογω κοστους αλλα αξιζουν τα λεφτα με το παραπανω. Μια ερωτηση..

Πριν παρω τα wago (δεν ειμαι ηλεκτρολογος και αναφερομαι σε δικη μου εγκατασταση για προσωπικη χρηση) εχω κανει καποιες ενωσεις με τις αυτοματες κλεμες που εδειξες (Tekox πιο συγκεκριμενα). Εχω κανει τις ενωσεις στις αυτοματες κλεμες με ευκαμπτα καλωδια στα οποια ομως εχω βαλει ακροχιτωνια.

Οι αυτοματες κλεμες λενε οτι η απογυμνωση πρεπει να ειναι 11mm για να τερματισει το καλωδιο μεσα στην κλεμα. Τα ακροχιτωνια εχουν μηκος 8mm. Σε οσες ενωσεις εκανα τα λαμακια της κλεμας εχουν πιασει ναι μεν πληρως το ακροχιτωνιο (και το ακροχιτωνιο προεξεχει και 1mm) απλα δεν εχει φτασει μεχρι το τερμα της κλεμας.
Ποια ειναι η γνωμη σου?

Επισης θα ηταν ωραιο ενα βιντεο και η γνωμη σου για τα scotchlok 314. Τα εχω χρησιμοποιησει για συνδεση φωτιστικων κηπου και ειναι τρομερα βολικα.

pbelogiannis
Автор

Δίκαιο έχει ο Γιάννης γιατί μπορεί να κοπεί το καλώδιο αλλά αν δεν το στρίψεις μπορεί να μην κάνει καλή επαφή

yolowolfyt
Автор

Εγώ έχω μία απορία άμα τη δει και άμα θέλει κάποιος να μου τη λύσει. Είδα ότι στις αυτόματες κλέμες από ότι κατάλαβα βλέποντας και στις wago δεν χρησιμοποιείται χαλκός. Ενώ στα cups το ελατήριο είναι χάλκινο. Οπότε σε βάθος χρόνου δεν θα δημιουργηθεί γαλβανική διάβρωση μεταξύ των δύο διαφορετικών μετάλλων με αποτέλεσμα αν θυμάμαι καλά, να χαλάσουν οι ίδιες η κλέμες;

teddp
Автор

Wago =ποιο κατάλληλο για πολυκλωνα καλώδια. Αλήθεια σε ποιόν απευθύνεται το βίντεο;

panosp