ΙΩΑΝΝΙΝΑ (IOANNINA) 2023 4K (2160p) Τα καλύτερα αξιοθέατα ( Κάστρο-Μουσεία-νησάκι-σπήλαιο Περάματος)

preview_player
Показать описание
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. Ξενάγηση στους δρόμους γύρο απο το Κάστρο Ιωάννινων και μέσα.
2. Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο , Φετιχιε Τζαμί , τάφος του Αλί Πασα , κ.α
3. Πανοραμικές λήψεις με το drone στη Ακρόπολη Ιτς Κάλε.
4. Επίσκεψη στο νησί των Ιωάννινων στα δρομάκια και μαγαζιά του χωριού.
5. Ξενάγηση στο Μουσείο Αλή Πασα και Επαναστατικής Περιόδου.
6. Πανοραμικές λήψεις με drone στο νησί
7. Check in στο HOTEL FILOKALIA
8. Πανοραμικές λήψεις στα Ιωάννινα ( hotel ,πόλη ,κάστρο, λίμνη κ.α )
9. Επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος
10. Επιστροφή απο το μονοπάτι του σπηλαίου.

Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη Λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη.
Το Φετιχιέ Τζαμί (=τζαμί της κατάκτησης) είναι οθωμανικό τζαμί που είναι κτισμένο στα Ιωάννινα. Χτίστηκε στη θέση της βυζαντινής Μητρόπολης της πόλης, του ναού του Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Το Φετιχιέ Τζαμί αποτελείται από την αίθουσα προσευχής και την ανοιχτή στοά (ρεβάκ). Η αίθουσα προσευχής είναι μονόχωρη, με θόλο και στη βόρεια πλευρά υπάρχει στενός ξύλινος εξώστης, μεταγενέστερος. Στο εξωτερικό του κτιρίου, ο μιναρές υψώνεται στη νοτιοδυτική γωνία. Στο ανώτερο τμήμα της βάσης του είναι εντοιχισμένες πλάκες με λιθανάγλυφη διακόσμηση, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν σχηματική παράσταση μουσουλμανικής πόλης και πτηνών.
Το Νησί των Ιωαννίνων είναι νησί και οικισμός, ο οποίος βρίσκεται στην λίμνη των Ιωαννίνων (Παμβώτιδα). Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 είναι 219 κάτοικοι, ενώ αποτελεί ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα· το άλλο είναι ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών.
Στη Νήσο Ιωαννίνων, στο φιλόξενο χώρο της Μονής Αγ. Παντελεήμονος τον οποίο ο Αλή Πασάς είχε μετατρέψει σε εξοχική κατοικία, πρωτολειτούργησε το 1958 το Μουσείο Πρωεπαναστατικής Περιόδου χάρη στην πρωτοβουλία φωτισμένων Γιαννιωτών. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται απο τομ Μάιο του 2012 το Μουσείο του Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου που περιλαμβάνει τη σπουδαία συλλογή του Φώτη Ραπακούση.
Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων
Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων είναι το πρώτο Σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, αλλά και αυτό που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις όσον αφορά το μέγεθος και τη σπανιότητά του. Σε αυτό βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (1956) απολιθωμένα οστά και δόντια της σπηλαίας άρκτου (Ursus spelaeus).

Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, καθώς οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς. Με το τέλος του πολέμου βρέθηκε στο Πέραμα ο Κωνσταντίνος Κασβίκης, γυμναστής και ερασιτέχνης σπηλαιολόγος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έβγαλε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο. Έτσι έμαθαν για το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων ο Ιωάννης και η Άννα Πετροχείλου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πέραμα και άρχισαν συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφηση του Σπηλαίου, ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά.

Γεια, Ευχαριστώ που είσαι και εσύ εδώ! Καλώς ήρθες στο νέο μας κανάλι!!!!!
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE:
Σημειώσεις-όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.
Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Επιτρέπουμε ελεύθερη δημοσίευση σε κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται στο βίντεο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και o Giannis Dimitrakopoulos δε φέρει ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη.

Copyright : GD Travels Hellas 2023 - 2024
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μπράβο! Το ευχαριστήθηκα! Εννοείται subscribe και like!

JohnKappas