BİTKİ ANSİKLOPEDİSİ | ELMA - MALUS DOMESTİCA NEDİR? ELMA AĞACI ÖZELLİKLERİ? ELMA AĞACI BAKIMI?

preview_player
Показать описание
Merhabalar bugün Optimum Peyzaj firması olarak Bitki Ansiklopedisi serimizin elli beşinci videosunda Elma Ağacı nedir,nerelerde yetişir, istekleri nelerdir bu konulardan bahsettik. Bitki Bilgilendirme videolarımızın devamı için kanalımıza abone olmayı, videomuzu beğenmeyi ve yorum bırakmayı unutmayın.

Elma ağacı, 5-12 metre arasında uzayabilen, yaprak döken, tacı geniş küçük bir ağaçtır.
Elma ağacının yaprakları karşılıklı dizilişli, basit oval biçiminde, ucu sivri ve kenarları dişli, alt yüzü hafif tüylüdür. Yaprakların boyu 5-12 santimetre, genişliği 3 6 santimetredir.
Elma ağacının çiçekleri beyaz veya pembe renkli, beş taç yapraklı ve çok sayıda erkek organlıdır. Çiçekler, ilkbaharda açar ve arılar tarafından tozlanır.
Elma ağacının meyveleri, çiçeklerin yumurtalıklarından oluşan etli ve sulu yapıdadır. Meyvelerin rengi, çeşidine göre yeşil, sarı, kırmızı veya karışık olabilir. Meyvelerin içinde, çekirdekli bölmede 2 5 adet tohum bulunur.
Elma ağacı, serin ve ılıman iklimlerde yetişebilen bir ağaçtır. eksi 30 dereceye kadar soğuğa dayanabilir. Ancak meyve ve çiçekleri eksi 2, eksi 3 derecede donar ve dökülü.
Elma ağacı, humus bakımından zengin, kumlu, nemli, tınlı ve geçirgen topraklarda yaşar. Toprağın pH değeri 6 8 arasında olmalıdır. Taban suyu seviyesi 1 metreden fazla olmalıdır.
Elma ağacı, bol ışıklı ve güneşli alanları sever. Doğrudan güneş ışığı, yapraklarının solmasına ve yanmasına neden olabilir.
Elma ağacı, özellikle meyve verme döneminde bol suya ihtiyaç duyar. Sulama yaparken, ağacın köklerine yakın bir şekilde damlatma yöntemi uygulanmalıdır. Sulama sıklığı, toprağın nem durumuna ve iklim koşullarına göre değişebilir.
Elma ağacı, verimini artırmak ve hastalıklardan korumak için düzenli olarak budanmalıdır. Budama yaparken, profesyonel birinden yardım alınması veya uygun eğitimin alınması tavsiye edilir. Budama, genellikle kış sonu veya ilkbahar başında yapılır. Budama sırasında, kuru, hasta, zayıf ve içe doğru büyüyen dallar kesilmelidir.
Elma ağacı, besin maddelerine ihtiyaç duyan bir ağaçtır. Gübreleme, ağacın gelişimini, verimini ve kalitesini artırmak için önemlidir. Gübreleme, genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında yapılır. Gübreleme yaparken, organik ve kimyasal gübreler kullanılabilir.
Elma ağacı, çeşitli hastalık ve zararlılara karşı hassas bir ağaçtır. İlaçlama, ağacı bu etmenlerden korumak ve sağlıklı tutmak için gereklidir. İlaçlama yaparken, uygun ilaçlar, dozlar ve zamanlar seçilmelidir. İlaçlama, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında yapılır.

BİZE ULAŞIN:
•ADRES: Çamlıçay Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı No:7 Urla/İZMİR
•TEL: 0533 283 47 31 - 0532 711 50 19

#elma #elmağacı #elmaağacıhastalıkları #elmaağacıbakımı #devetabanı #monstera #devetabanıbitkisi #devetabanıbakımı #içmekanbitkisi #şeftaliağacı #şeftaliağacıhastalık #şeftali #meyveağacıilaçlama #meyvesğacıbudama #şeftalızararlıları #nergis #nergisçiçeği #karaburun #nergisfestivali
Рекомендации по теме
join shbcf.ru