Lepistes Yavrusu Bakımı

preview_player
Показать описание
Bildiğiniz gibi lepistesler canlı doğuranlar balıklardır. Doğar doğmaz yüzmeye başlayan sevimli yavruların bakımı çok önemlidir. Doğal yöntemlerin dışında akvaryumunuzdaki lepistes yavrularının bakımı için 3 önemli detayı sizlerle paylaşıyorum.

Lepistes yavrularının bulundukları ortam onların hayatlarını sürdürmeleri için oldukça kıymetlidir. Akvaryumun içinde serbestçe gezen yavrular diğer balıklar tarafından yenilme tehlikesi altındadır. Bu tehlikeden onları korumamız için, yavruları ayrı bir tül yavruluğun içine alabiliriz. Bu tül yavruluk onların hem akvaryumun kendi döngüsü içerisinde kalmasını sağlayacak hem de hem de diğer balıklar tarafından yenilmesine karşı koruyacak. Tül yavruluk yerine akvaryum boyutlarınıza göre iğne ile delinmiş gözenekli plastik kaplar, hatta pet şişeleri kullanabiliriz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ise deliklerin mutlaka çok küçük olması, aksi takdirde balıklar aralardan kaçabilir.

Lepistes yavrularına güvenli bir ortamı sağladıktan sonra sırada onların beslenmesi vardır. Yavrular ortalama 30-40 dk içerisinde aldıkları besini tüm sisteminden geçirerek dışarı atarlar. Metebolizmaları çok hızlıdır. Tabi bu durum onların sürekli beslenecekleri anlamına gelmez. Mümkün ise en az 5 kez ve azar azar olmak şartıyla yemlemek onlar için yeterlidir. Yem olarak pul yemleri çok küçül parçalar haline getirip verebilirsiniz. Solucan, artemia ve yavru toz yemlerini de kullanabilirsiniz. Burada önemli olan çok küçük ağızları olan yavruların yemleri kolayca yemesidir. Bakmış olduğunuz yavrular arasında hafta farkları varsa, onları ilk haftalıklar, 3 haftalıklar ve 5 haftalıklar gibi gruplara ayırıp hem stress yapmalarını önleyip hem de daha doğru beslenme uygulayabilirsiniz.

Güvenli ortam, düzenli beslenmeden sonra bir diğer önemli detay olan temizlik çok önemlidir. Akvaryumdaki lepistes yavrularınızın bulunduğu yavruluklar veya benzeri kapların filtrasyonu ve oksijen miktarının bolluğu yavruların gelişimini direk etkilemektedir. Tül yavruluklarınızı dış filtre kullanıyor iseniz filtrenin çıkış hortumuna bir hava hortumu sıkıştırarak, akacak olan temiz suyun bir kısmının direk yavruluğun içine gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi iç filtrelerdeki şelale filtreyi kullanarak da uygulayabilirsiniz. Suyun debisine dikkat çünkü yavrular fazla akıntı sevmezler. Bu yöntemlerle birikecek olan balık artıkları ve yem atıklarının yavruluktan çıkmasını da sağlayabilirsiniz.
Kullandığınız yavruluğu dikkatli bir şekilde suya batırıp çıkarabilirsiniz. Bu sayede üzerinde oluşması ihtima protein katmanından da kurtulmuş olursunuz.
Özetle eğer yavru balıklarınızı akvaryumunuzda kendi hallerinde bitkiler ile beraber büyüyecekleri doğal ortamda yetiştirme imkanınız yok ise (ki burada yavru kayıpları muhtemeldir) veya ayrı bir akvaryum sunamıyorsanız bu yöntemler çok işinize yarayacaktır.
Videomu vakit ayırıp izlediğiniz için teşekkür ederim. Videolarımı beğenerek ve kanalıma abone olarak bana destek verebilirsiniz. İyi hobiler😊

Berrak Akvaryum İçin Tüm Yöntemler

Nano Akvaryum Tohumdan Çimlendirme Serisi
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Daha bugün 15 tane doğurdu yavruklukta balıklar video için teşekkür ederim gayet net Ve akıcı bi anlatım olmuş

mehmetaliavc
Автор

Bugün 38 tane yavrum oldu Allah herkese nasip etsin

mehmetcaykara
Автор

Nerde o eski, güzel, Hobim Akvaryumlu günler

sukruyel
Автор

biz tesekkur ederiz, devamini dileriz. iyi hobiler :)

bettacorner
Автор

Valla heycanla bekliyordum ve baktım ki sonunda beklenilen video geldi Abi ama biraz daha sık video atarsan seviniriz

BeyTullah
Автор

Kral bilgiler için çok saol 6 tane dogurduydu çok işime yaradı 👍

volkancarkt
Автор

bugün balığım 35'ten çok doğurdu ve hala doğuruyor. bilgilendirici videonuz için teşekkürler.

cerennswven
Автор

Akvarist arkadaşlar pet şişenin altını kesip ince kadın çorabı geçirerek yavruluk yapabilirsiniz kenarlarını ataçı çakmakla yakarak ısıtıp pet şişeyi delip içinden geçirerek veya tel ile akvaryuma sabitleyebilirsiniz esenlikler, keyifli sağlıklı balıklar.

valorantbedavasilahskini
Автор

Az.önce lebistesim doğurdu 46 adet üşenmedim saydimn😂😂

AdamgibiAdamm-m
Автор

teşekkürler. benim ki çok küçuk 10 lt lik akvaryum 2 dişi 1 erkek balik vardi birden 25 tane yavru yapmişlar büyükleri 1 lt lik kavanoza ayirdim küçükleri 10 lt likte bıraktım. insalkah büyürler. çocuklar merakli diye bakiyorum ben daha önce çok ciklet baktim yaşım 50 artik ilgimi çekmiyorlar😆😆

MehmetKARA-ixzd
Автор

Selam arkdasım cok iyi oldu bu bilgileri paylastıgın sana burdan sormak istedgimi bişi bar moli balıgım dogum yaptı 1 saat oldu 8 yavru yaptı 2si vefat az değilmi dogum diyer videolara bakıyorum 50.60 yavrudan bahsediyorlar. ayrıca anneyı nezaman yavruluktan almalıyım kac saate yavrulama işlemi biter ?

batuoyunda
Автор

Abi bendede var yeni aldım çok güzeller 4 tane lepistes

alioyunda
Автор

Cts günü bir lapites hediye geldi bu gün doğurdu. 4 tanesini kurtarabildim yavrularin. Lapistes için hazirladigim akvaryumun 5. Günüydü . Daha 2 gün sonra alacaktim akvaryuma ama yavrulari kurtarmak için almak zorunda kaldım. Yavrulari hep yemiş galiba. 4 yavru az degil mi?

semraeser
Автор

Cok sagol cok guzel video olmus lepistes yavrulari bir kutuda olsa biraz genis ve 3 günde bir dinlendirilmis suyla degistirilse güzel olmazmı yani saglikli

karmaskyoutuber
Автор

Videoenun sonlarinda renklenmis yavrular var senin yavrularda kuytuklari biraz kaybolmus gibi mi yani cok Az ama kuyruk erimesi degil yenmis gibi biraz

balo
Автор

Selamin aleyküm ya benim bir sorum var lutfen yardim edin lepistes baliklarim 12 tane şuan yavrular anaçlarla ayni yerde 50 cm genislik akvaryumda yapay bitki aldim buyuk orada saklaniyorlar ben bunları yavruluk alip ayirmam gerekiyor mu ? Yoksa kalsinlarmi anaçlarin yaninda lutfen yardimci olursaniz sevinirim.

burakgoktas
Автор

Yada benim gibi 22 cm küçük bir bitkili akvaryum kurup Doğum yapacak dişiyi oraya koyup Doğumdan sonra dişiyi ayırıp yavruların rahat büyümesini sağlayabilirsiniz şimdi 1 aylıklar yaklaşık 45-50 yavrum var

ilyasbulentbayram
Автор

Yeni yavruları ayri bi akvaryumami almam lazım yoksa, yavrulukta mi buyumelerini beklemeliyiz

ercnylcn
Автор

Abi Ben yavru lepistesler için ayrı bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Büyüyene kadar ayrı akvaryumlarda olsa olurmu.

coronavirus
Автор

Ustam bende lepistes besliyorum iki akvaryum var birinde büyükler diğerinde yavrular şöyle bir sorun var büyük akvaryum da erkekler disilere zarar veriyor diye düşünüyorum çünkü dişilerin karin bolumleri soyulmus sanki ışırmış erkekler birde disinin biri karnindan darbe alarak ölmüş kan içindeydi ben cikardim erkekleri 3 erkek 5 disi var ne yapmam lazım turleride farkli bu arada ne yapmamiz lazim

semihdayoglu