Συμφωνία Ελλάδος - Μεγάλης Βρετανίας που περιλαμβάνει και Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική

preview_player
Показать описание
Διμερή συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας που θα περιλαμβάνει και τους κρίσιμης σημασίας τομείς της Άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής θα υπογραψεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας.

"Η συμφωνία αυτή δεν είναι αμιγώς αμυντική, όπως οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αποτελεί συμφωνία-πλαίσιο, η οποία θα επιτρέψει την εμβάθυνση των σχέσεών μας με μια χώρα, με την οποία μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας αιώνων" αναφέρει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας για τη συμφωνία αυτή με τη Μεγάλη Βρετανία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε μεταξύ άλλων ότι "μια χώρα, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ελληνική ανεξαρτησία, μία χώρα με την οποία πολεμήσαμε στο ίδιο πλευρό σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, μια πυρηνική δύναμη, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο", ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει πως "θέτουμε τις βάσεις για την εμβάθυνση της σχέσης αυτής σε ένα νέο πλαίσιο, μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ο Νίκος Δένδιας είπε επίσης, ότι εφόσον οι συγκυρίες το επιτρέψουν στο μέλλον, "θα συνάψουμε και άλλες συμφωνίες με βασικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, στο πλαίσιο της αλληλοκατανόησης και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των κρατών, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας». Εξάλλου, επισημαίνει πως «η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων στην πράξη και η διεύρυνση των συνεργασιών και συμμαχιών μας, ήταν και παραμένει βασικός άξονας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας".

#ελλαδα #μεγαληβρετανια #ειδησεις
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Κ. Δένδια! Την Κύπρο
Έχουν Αγγλικές βάσεις εκεί, ναι είμαστε διαχρονικά «φίλοι»με την χωρα της Αγγλίας ΑΛΛΑ γνωρίζουμε πως είναι και ήταν ΠΑΝΤΑ φιλο Τούρκοι, και επισης οι μόνες χώρες που δεν υπέγραψαν είναι Αγγλία, Ισπανία Ιταλία
Τι θα γίνει με αυτά όλα;;;;
Θα είχαμε ήδη ενοποιήσει τον χωρο Ελλάδας Κύπρου, τώρα, αν δεν υπήρχαν οι Αγγλικές βάσεις εκεί!
Τι είδους συμφωνία θα κάνουμε;; Προσοχή!;!!!!

astartizeus
Автор

Τα μπλέκουμε... ζητάμε πολλά... πιο πολλά από όσα θα έπρεπε. Κάτι τέτοια μπορούν σε βάθος χρόνου να επιφέρουν μια σύγχυση στις συμμαχίες μας που μπορεί κάποιες μεταξύ τους να έχουν διαφωνίες και να γίνει διάλυση με ότι συνεπάγεται αυτό.

Θαλής-σω
Автор

Μικρό καλάθι να κρατάμε! Έβαλαν τον Έλγιν να σπάσει τον Παρθενώνα να πάρει κομμάτια ιστορίας μας, δάνεισα το νέο ελληνικό κράτος μετά το 21, παρακρατοντας τους τόκους και τις προμήθειες του δανείου, κα, εγγυητρια της Κύπρου; ναι ε; τι έκανε από το 1950 και μετά;

basiliospapanikolaou
Автор

Σχέση φιλίας δε τη λες...σχέση υποτέλειας ναι

ΑλλόσαυροςοΕυρωπαίος
Автор

Θετικό βήμα. Παρ όλα αυτά, να μην ξεχνάμε, ότι
πάγια πολιτική των Βρετανών, είναι το "διαιρει
και βασίλευε" ...

LEO-osjc