Hukuk Fakültesi öğrencilerine tavsiyeler. Prof. Dr. Ersan Şen #ersanşen #hukuk #öğrenci

preview_player
Показать описание
Kıymetli hukuk fakültesi öğrencilerine, gelişimlerine katkı sağlayacağına inandığım tavsiyelerimi videomuzda paylaştım. #ersanşen #hukuk #yargı #öğrenciler #öğrenci
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Sosyalleşmek biraz daha kişisel bir özellik ve kaliteli olmayabiliyor.. Bence okumak ( roman, otobiyografi, tarih ..) hukuk mesleğinin başarısında tek anahtar Hocam

gul
Автор

Kıymetli hocam,


Müstakbel bir hukuk fakültesi mezunu olarak hukukun kendisi hakkında bir aydınlatmaya muhtacım. Hukuk Fakültesinde 4. Sınıf olmama rağmen herhangi bir dersimizin herhangi bir kitabını elime alır almaz dünyam başıma yıkılıyor. Hukuk hakkında en ufacık bir motivasyondan acizim ve bununla ilgili kendimce haklı sebeplerim de bulunmakta.


Bunlardan ilki hukukun çok abartıldığını; aslında insanlıktan aldığı büyük teşekkür, minnet ve saygının zerresini bile haketmediğini düşünüyor olmamdır. 


Bu düşüncemin kaynağı sanayideki tornacının, yerleri süpüren temizlik görevlisinin, bakkaliye işleten esnafın, pişmaniye satan seyyar satıcının insanlığa ve memlekete gözle görülür bir faidesi ( tornacı insanları arzulanan parçaya ulaştırır, temizlik görevlisi yerlerin temiz olmasını sağlar, bakkaliye esnafı ihtiyaçlarımıza yönelik opsiyonel bir depo sahibidir, seyyar satıcı bir lezzeti ayağımıza kadar getirir) olmasına rağmen, hukukçular ne yapmaktadır?

 İnsanlar neden bir yere bir savcı geldiğinde korkma ve ayağa kalkma zorunluluğu hisseder? 


Bir başka neden olarak hukuk alemi, ortaçağ kiliselerine çok benzemektedir. Anlaşılabilecek konuları, anlaşılmayacak şekilde yazarak halktan ve hukukçular dışında bilumum kişilerden soyutlamaktadır. Bu bana yüce bir amaç gibi gelmemekte, hatta hukuku gözümde alçaltmakta, hukuka duyduğum saygıyı azaltmaktadır.


Bir başka nedenim ise, her ne hikmetse üstünde binlerce yıldır milyonlarca hukukçunun çalıştığı hukukun adaleti neredeyse hiçbir zaman sağlayamamasıdır. İnsanlar bazı hastalıkları tıp bilimi sayesinde etkisiz hale getirmiştir, fizik sayesinde atomu parçalamıştır, matematik sayesinde akılalmaz hesaplamalar yapılabilmiştir. Ancak bu bilim dallarıyla paralel olarak geliştiğine inanılan ancak idamı ömür boyu hapis cezasına çevirmekten ileri gidemeyen bu bilim demeye ağzımın dilimin vurmadığı hukuk neyi başarmıştır? Bunca başarısızlığa rağmen insanlık nasıl olur da hukuka ve hukukçulara bu denli saygı duyar anlamak için zihnimi patlatsam da, ya bilgi eksikliğimden ya da gerçekten kafam çalışmadığından bunu anlamlandırmaktan son derece acizim.


Bir başka nedenim güçler ayrılığındaki son erk olan yargının sanki, yargı üzülmesin diye güçlerden biri sayılması muhtemel oluşudur. Yürütme ve yasama gözle görülür elle tutulur, gerçekten de çok önemli görevler üstlenir ve bu görevlerden dolayı saygıyı hak edebilir ancak yargı; yürütme ya da yasamanın gölgesi kadar bile saygın olmaya layık mıdır? 



Bu kafamdaki sorular gerçekten kafamı çok meşgul etmekte, hukuk için çalışma azmimi günden günde öldürmekte, gelecek yaşantıma dair umutlarımı söndürmektedir.


 Fikirlerimin hiçbir tanesini bir suç yahut kabahat işlemek; devletimize, milletimize, okullarımıza, hukukçulara, yüce hukuk bilimine ve şahsınıza haddimin sınırlarını aşarak en ufacık bir saygısızlık yapma amacı gütmediğimi belirtmek isterim. Eğer bu söylediklerimden bir suç veya saygısızlık olarak yorumlanabilecekse bu benim kalemimin kötülüğünden, kendi cahilliğimden, niyetimi anlatma beceriksizliğimden kaynaklanmaktadır. Kesinlikle ve kesinlikle saydığım değerlere hiç bir hakaret ve saygısızlık amacı taşımamakta aksine bu değerlerden ve kıymetli şahsınızdan yardım istemekteyim.


Lütfen bana yardım eder misiniz?

kepazekepaze
Автор

Ersan Hocam Ağzına sağlık hukuk fakültesi öğrencisi olmak geldi içimden 🍀

MSTR_DGR
Автор

Hocamızın kıymetli görüşlerine ek olarak değerli kardeşlerime belirtmek isterim ki; hangi disiplin hangi alan olursa olsun öğrenmenin pekiştirilmesi merak ve muhakemattan geçer bunu sağlamak için teori ile maddi vakıa arasındaki ilişkiyi mutlaka kurmak gerekir. Öğrendiğiniz her şeyi fiili duruma uyarlamak suretiyle somutlaştırın. Hepinize üstün başarı dolu bir eğitim ve öğrenim hayatı dilerim.

sametyucel
Автор

Merhaba hocam. Hukuk fakültesinde kaçıncı sınıfta staj yapılıyor ve staj kaç ay sürüyor? Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için kaç yıl okumak gerekiyor?

BruskTutar
Автор

Tüm gelişmiş ülkelerin, saygın insanlarının; uzaktan eğitim avantajlarına karşı çıkan biri varmış.

fatihsultan
Автор

Uzmanlasma konusunda once muvekkil bulun sonra uzmanlasirsin.Ben cexa hukukcusu olacagim.tamam da belki o alandan dava gelmezse ne yapacaksin?

burhancanakay