Rus Donanmasının Yeni Omurgası Amiral Gorshkov Sınıfı Fırkateyn (Rus Donanması-7)

preview_player
Показать описание
Rus Donanmasının Yeni Omurgası Amiral Gorshkov Sınıfı Fırkateyn (Rus Donanması-7)

#rusya #gorshkov #donanma

► İzlediğiniz için teşekkürler, abone olmayı ve yorum yapmayı lütfen unutmayınız...
► Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

► Küresel Savaşçı Türkiye olarak size YouTube'da en bilgilendirici, büyüleyici ve çekici videoları getirmeyi hedefliyoruz. Destekleriniz için teşekkürler :)

Sponsorluk, reklam, teklif, şikayet, soru ve görüşleriniz için bir alttaki e-posta adresine mesaj yollayabilirsiniz.

Takip edin ;

► Önerdiğim video :

► Bu Videonun Konusu:

A.Gorshkov namı diğer Proje 22350 Sınıfı, stealth teknolojinin üst seviyede kullanıldığı Rusya’nın en yeni ve en güçlü fırkateyn sınıfıdır. Yeni fırkateynler Sovyet döneminin aksine çok rollü görevleri üstlenecek şekilde tasarlandı. 15-20 adet gemi yapılması planlanan sınıfta halihazırda 2 adet geminin yapımı tamamlanmış olup, 6 tanesinin inşası ise devam etmektedir. Maliyetinin 400 milyon $ civarında olması beklenen sınıfının öncüsü Gorshkov Fırkateyninin dizayn çalışmaları 2003’te başladı ve 2006’da kızağa kondu. 2010 yılında tuzlu suyla buluşan gemi 2018’de Kuzey Filosu’ndaki görevine başladı. Dolayısıyla ilk geminin tasarım dahil yapım süreci tam 15 yılda gerçekleşmiştir. Sınıfın 2. gemisi de 2020 yılında hizmete girdi. Aynı sınıfta 8 adet geminin daha 2027 yılına kadar hizmete girmesi planlanmaktadır.

A.Gorshkov Sınıflarının karakteristik özelliklerini inceleyecek olursak; boyu 135 m ve tam yükte deplasmanı 5400 tondur. Dizel ve Gaz (CODAG) kombinasyonu dahilinde bulunan 2’şer adet dizel ve gaz türbini tarafından üretilen 65.000 HP’lik güç ile saatte 30 knot (55 km/sa) sürat yapabilmektedir. İktisadi sürat ile 7.500 km menzile sahip gemiler, 210 personelle 30 gün ikmal yapmadan seyir yapabilmektedir. Bu özelliklerine baktığımızda, hedeflendiği gibi karşımızda okyanus şartlarına dayanıklı bir gemi bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Kategori
Savunma Sanayi

KAYNAK:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

hocam cok guzel anlatmısınız ders dinler gibi dinledim

huseyinyildiz
Автор

Bilgilendirici paylaşımlar devam ediyor emeğinize sağlık komutanım

emreer
Автор

Teşekkürler çok güzel bir video olmuş. Gemiler çok iyiymiş, gemisavar ve hava savunma kabiyetlerini kıskanmamak mümkün değil.

denizorcan
Автор

elinize emeğze sağlık Allah razı olsun

ferhatgumus
Автор

Emek ve cabalarin icin sag ol.
iyiki varsin Komutanim..

tc
Автор

Sonunda geldi elinize sağlık komutanım

mahmut
Автор

Amerikan deniz piyadeleri ile birlikte Amerikan donanması incelemesi gelsin komutanım lütfen

mertcanyldrm
Автор

Ağzına yüregine emegine sağlık dostum basarılarınķn devamını dilerim...

mavis.
Автор

Çok aydınlatıcı bir video olmuş. Önümüzde dikkate almamız gereken çok sorun var. Bunları ancak kararlı bir yönetim ve çalışkan, bilgili çalışanlarla çözeriz.

nurisenerbozok
Автор

Çok kaliteli ve bilgilendirici bir video daha yapmışsınız murat hocam. Güçlü bir donanmaya sahibiz. Ama yeterli değil. Elimizdeki gemiler eski. Evet modernizasyonlara tabi tutuldu ve tutulmaya da devam ediyor. Ama bu nereye kadar devam edecek.yeni gemiler yerlerine koyulmadığı sürece. korvetlerimiz yeni ama yetersiz. Tcg anadolu envantere girecek ama yine yetersiz. Atmaca füzemiz i dahada geliştirmemiz lazım gemiden gemiye atıyor ve gemiden kara ya hedefleri vurması lazım menzilinin yükseltilmesi lazım en az 500 km olması lazım. Ve karadan da gemilere atılması lazım kıyılarımızı korumamız lazım. Ve en önemlisi de hava savunma füzelerimiz. Yerli ve milli olmalı. Hisar hava savunma füzelerimizin bir an önce gemilerimize monte edilmesi lazım.

ibrahimkaplica
Автор

Yarın savaş olsa bize bu motorları veren ülkeler yedek parçasını asla vermez...
Acilen gemi motoru ve aktarma organlarını milli olarak tasarlayıp üretmemiz lazım

rafetakpinar
Автор

Emeğinize sağlık güzel bir video olmuş 👏

bulentgnll
Автор

unutmayinki ilk çelik gövdeli savaş gemilerini 1850 yılında ruslar amerika ingiliz almanya fransa ve Japonya yapmış o zaman kömürle çalışan gemiler yarısına biz dahil olamadık maalesef..bugün belli teknolojiye sahibiz fakat yeterli değil uçak motoru üretip aynı motorun varyantlari tren ve gemilerde kullanılıyor bu alanda çok çalışmalıyız..

mustafaak
Автор

Öncelikle Hoş Geldiniz..Bizim Rusları modelini örnek almamız gerektiği kanaatindeyim.Şöyle ki adamlar dünyadan ambargo yeseler bile savunma sanayiindeki herşeylerini kendileri üretiyorlar.Biz bazen ürettiklerimizin şu parçası yerli mi diye sorduğumuzda hemen karşı atağa geçilip dünya da herşeyini kendisi üreten ülke mi varmış diye tepki geliyor ama içinde bulunduğumuz durumda dost sandığımız ülkeler tarafından ambargolara maruz kaldığımızda üretim sekteye uğruyor maalesef..Batı ülkeleri birbirlerini destekler fakat konu biz olduğunda hepsi birleşip karşımızda yer alır.Motorundan Civatasına kadar yerli Savunma sanayiimizin olması gerekiyor kanaatindeyim

basrigorgun
Автор

Omrumuz yeter mi acaba boyle gemilerimizin oldugu gormek

batuhanmerter
Автор

Istif sınıfından sonra en az 4 tane TF-4500 tarzı, 4000-4500 deplasmana sahip hava ve su üstü harbi ağırlıklı fırkateynler yapmak gerek. Sadece Istifler çok yetersiz kalıyor, Barbaroslarda yarı ömür modernizasyonuna girse 4 + 4 toplam 8 fırkateyn olucak, yetersiz bence, Türkiye fırkateyn ve korvet olarak elini güçlendirmeli bence. TF-2000ler evet cok güzel gemiler ama 7 tane üç denize yetersiz kalıyor, boşluğu Istiflerden büyük ve donanımlı TF-2000lerden küçük ve ekonomik fırkateynler ile doldurmak gerek

ayazfetelizade
Автор

gemi motorları hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

mucahithhgol
Автор

Asla frkatey demek hakaret olur.. Adamlar resmen muharip yapmış...
Kendi gemimiz yapacaksak %100 yerlilik çok önemli.. 👍

kamiloglu
Автор

Keşke bu fırkateyne muadil türk gemilerini kısa bir karşılaştırma ile anlatsaydınız.

bulentdogan
Автор

Bunlara bakınca moralim bozuldu..i sınıfı fırkateynler olsa noolacak? Adamların elindeki füzelere karşı bizimkilerin hiç şansı yok gibi..

ufukdikilitas