Motivul real al războiului Rusia - Ucraina

preview_player
Показать описание
👉Tot ce ai nevoie sa aflii despre afaceri si investitii, gasesti aici:
............................................................................
👉 Surse folosite pentru video -

............................................................................
............................................................................
Nu mai găsești cărți cu informație nouă despre Educație Financiară? Ai mai jos un pachet cu 6 eBook-uri cu 40% reducere:
............................................................................
Intra in comunitatea LEGION VENTURES si fi primul care afla despre proiecte noi in crypto
Vezi detalii despre NFT-ul celor de la Legion Ventures
....................................................................................
Fă-ți un cont pe Next Earth si fi proprietarul propriului tau pamant virtual
............................................................................
Ai vrea și tu un tablou cu Bill "The Vaccine" Gates, Mark "The Lizzard" Zuckerberg sau Elon "The Meme Lord" Musk?

............................................................................
Vrei să investești într-un proiect Crypto, românesc și de viitor? Folosește link-ul de mai jos și primim amândoi câte 10$ pentru primii 200$ investiți:
............................................................................
Te-ai întrebat vreodată de ce Bitcoin este considerat aurul digital? Ai toate răspunsurile în cartea STANDARDUL BITCOIN. Folosește link-ul de mai jos și beneficiezi de 10% reducere cu codul "NOTORIUS" :

............................................................................
Mă găsești și pe:
............................................................................
Informațiile prezentate pe acest canal reprezintă păreri și impresii personale. Ele nu reprezintă recomandări de investiții sau sfaturi financiare.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Dar insula Serpilor? Este a noastră, e corect că o deține ukraina?

LiviuGombos
Автор

Finantist, expert in marketing, trader de crypto si mai nou analist geopolitic.. astept si momentul cand va fi si predicator religios

cristiancaluian
Автор

Motivele razboiului sunt altele, , iar chestia cu : sa vina ucrainienii la noi, iar noi le oferim totul e normal, , dar daca ar fi fost invers, nu cred ca ne primeau ucrainienii in acelasi mod. Apropo de solidaritate , ,, americanii ne trimit gaz si canadienii, DAR la preț de 3ori mai scumpit, , asta da solidaritate. 🤔

ioanionescu
Автор

Ucraina nu este în NATO...dar ce cauta atunci NATO din punct de vedere militar în Ucraina?

grigorerodila
Автор

2:56 NU Ukraina ci URSS a construit canalul. In perioada descrisa Ukraina NU era o tara ci o republica din URSS.

andreiandrei
Автор

Deja nu va mai suport😂😂😂nato de ce nu are nici o tara de pe continentul american??

savemotors
Автор

Amice, scuzele mele dar cam bati cimpii. Problema este mult mai complexa decit NATO vs Rusia, sau chiar Ukraina in sine. Este mult mai complexa decit economia sau gazul din jurul Crimeei. Aici vorbim despre doua sisteme globale care se lupta pentru hegemonie si faptul ca un alt conflict a aparut in Orientul apropiat ar trebui sa te faca sa realizezi asta; pentru ca ce se intimpla acum sint toate conectate intre ele.

georgevladimirovich
Автор

:))) noroc ca te-ai apucat si de politica. O sa-l faci invidios pe CTP

chillaxing
Автор

Dragule din toata ecuatia ''cu 3 cunoscute '' lipseste ceva, cine are interesul ca rusia sa nu se apropie economic de europa ? si de cine se teme cel mai tare ??, la ora actuala China cheltuie bani pentru inarmare legal + neraportate cat restul lumii la un loc , pentru aparare ?? , ma uit cum ucraina este sacrificata si ma rog ca rusia sa nu se supere pe noi atunci avem ocazia sa aflam cat valoreaza ''umbrela NATO'' a mai fost un ''pact''

paulvisoiu
Автор

Am descoperit intimplator articolul tau. As fi dorit sa ne spui daca ai citit despre memorandurile bilaterale ruso-ucrainene incheiate odata cu intrarea Ucrainei in CSI anterior episodului Budapesta 1994 si care erau reinoite si ratificate din doi in doi ani (cel de la Budapesta nu a fost ratificat de partea rusa nici pina in ziua de azi).Acolo in memoradumul ruso-ucrainean Rusia e de acord ca Ucraina sa pastreze teritoriile transferate in perioada 1922-1954 intre RSSFR si RSSU in cadrul URSS cu o conditie: Ucraina sa ramina in siajul Rusiei, mai pe romaneste, sa nu incerce sa schimbe barca. Aceste teritorii transferate sint motivul real pentru care avem razboi la granita.Daca rusii si le luau inapoi in 1991 nimeni nu avea de obiectat nimic doar ca rusii au vrut sa continue sa sa foloseasca de investitiile facute in Ucraina pe timpul URSS. Asa ca razboiul va continua iar cind se va sfirsi ambele tari vor constata ca au ajuns economic in secolul 20.Occidentul va fi cel care hotaraste cind se va termina razboiul, , iar daca nu o face mai repede situatia poate degenera ajungind sa antreneze in conflict si alte tari.

constantineconstantine
Автор

Partial corect dar fara o explicatie foarte exacta si profunda. Rusia nu a fost un mare exportator de petrol spre Vest ( cantitatea de petrol ajunsa din Rusia spre Vest este de 20-30% din consumul vesticilor ) in schimb Rusia a exportat in mare parte gaze spre Europa - asa cum spui prin intermediul gazoductelor din Ukraina si Belarus ). Petrolul exportat de Rusia a ajuns cu preponderenta in tari cum sunt China, India, Pakistan si restul din Asia.
Chestia cu granitelel cu NATO este adevarata 90% si nu trebuie sa uitam ca exista de mult timp linie comuna intre NATO si fosta CSI prin intremediul tarilor din nord.
Privitor la populatie si resurse - DA aici atingi un punct destul de fierbinte si iti dau dreptate cand vorbim de resurse. Poate cel mai important punct este utilizarea resurselor si controlarea pietelor de materiale sa le spune STRATEGICE ce dau putere si dependinta statelor foarte dezvoltate. Siberia si toata intinderea din zona respectiva este plina de resurse dar, aici intervine un mare DAR, exploatarea lor este foarte costisitoare.
Ca unul care am lucrat in domeniul extractil pot sa spun ca pretul final al produselor este dat in proportie de 40-50% de pretul de exploatare - in special la titei, mai putin la carbune si gaze.
Hai sa facem un pas inapoi si sa privim pretul titeiului in perioada 2014-2015, respectiv 2018-2019 - a avut in general o limita de 23-27 dolari / baril. Acest pret ne spune foarte mult despre pretul de extractie al titeiului din tarile care la vremea respectiva erau pe piata si exportau grosul ( OPEC ) . Daca in tarile din Orientul Mijlociu extractia unui baril de titei costa incepand de la 3-5 dolari si ajunge pe la 27-35 dolari, nu la fel se poate discuta despre Rusia. Zonele petroliere din Siberia si cele de unde se fac in prezent exploatarea ( sa spunem cateva - Marea Neagra, Tobolsk, Omsk ) au un cost de extractie de 30-80 dolari / baril. Revenim si spunem ca in perioada in care a fost anexata Crimeea a fost instituit embargou asupra rusilor si pretul a scazut aproape de pretul de extractie si de exploatare in faza primara, astfel incat Rusia sa nu-si permita sa vanda pe pietele externe ( vinde in pierdere ). Atunci barilul, daca cautati in istorie, a fost tranzactionat la un pret de 27-32 dolari/baril, pret la care Rusia nu-si permitea sa exporte titei si deci nu venea valuta de afara.
Zona Dombasului este o zona miniera cu foarte multe mine si un centru unde exploatare a materiilor strategice si asta se face la un pret moderat/bun. Sa zicem ( este doar un exemplu si nu foarte real ) ca extractia materialului X costa in jur de 800 dolari / tona in zona Dombas. Acelasi material are un pret de extractie de 1300-2100 dolari / tona daca este extras din zonele miniere ale Rusiei dinspre Siberia. Deci pretul este cam de 1, 5 pana la 2, 5 ori mai mare. La acest pret se adauga pretul de transport si multe alte probleme de logistica. La final pretul de vanzare se apropie la bursa de un 2500-2600 doalri / tona. Aici intervine factorul econoimic - marja de profit pentru un produs pe care il exploatezi cu 800-1000 dolari / tona este imensa comparativ cu marja pe care o ai la un produs ce il exploatezi cu 2500-2600 euro / tone. Exact de aceasta marja de profit are nevoie Rusia. Ei exporta foarte multe materiale spre pietele Asiei si nu prea ii intereseaza de partea Europeana, dar o fac la un pret cu marja de profit mica. Asa ca anexarea zonei Dombas si a celorlalte zone miniere si de interes economic este pentru Putin/Rusia o chestie de necesitate ( ca sa primeasca si ei ceva banutzi pentru efortul pe care il depune in a ramane pe pietele si bursele mondiale ).
Personal cred ca de fapt acesta este motivul real al acestui balamuc mondial cu Ukraina. Resursele foarte bune si in cantitate foarte mare ce sunt concentrate pe o arie relativ restransa si care au un cost de exploatare foarte mic - adica o marja de profit foarte mare si ele sunt un PLUS pentru economia unei tari unde problemele administrative sunt la ele acasa - Rusia. Si unde pui ca sunt la nici 100 km distanta de granita cu "vecinul" - vecin care stie sa ia dar nu stie sa dea ( asa o fost educat de pe la 1800 si ceva ).
Privitor la chestia cu populatia, acolo problema eeste foarte discutabil. Tot tineretul o sa plece din Ukraina spre tarile din vest in momentul in care Ukraina o sa fie cucerita de rusnaci. Deci cine ramane in zona respectiva ? Populatia de peste 55-60 ani, fapt care face ca media de varsta a Rusiei sa stagneze/creasca si nu sa scada. O mare parte din analisti estimeaza ca minim 10 milioane de ukrainieni ( majoritatea tineri ) o sa paraseasca tara in caz de ceva si nu se vor intoarce acasa. Asta e o alta problema a Europei - un mare vald de imigranti care trebuie integrati. Dar despre asta la o postare viitoare. Bafta!

hardsoft
Автор

Unchiul Sam cind va pieri, in lume va fi pace.Toate problemele vin de la el. Intrebare: Cam de ce Kiev nu a implementat acordurile de la Minsc?

nicolaecalugareanu
Автор

Nu te supăra frate, noi ajutăm aşa se cuvine, dar ai noştri românii din toate țările vecine cum au fost și sunt tratați, de atîția ani ...vai de noi românii, nici măcar limba maternă nu o pot grăi, dar mai drepturi cum au etnicii din tara noastră(defapt numai e țara noastră)dute și întreabă românii din ucraina cu au fost tratați pînă acum, eu îi primesc la mine acasă dar ei ceau făcut până acum ucrainienii...
Eu mă rog să fie pace, că de nu vai de noi, la nimeni fate nui pasă de noi
străini doar pe interes, om trăi și om mai vedea.

licaboslovanu
Автор

Ai dreptate dar vina e președintele nostru

Mariusmarian
Автор

Sănătate La Putin Și Viva Russia Și Doamne Ajută La Toată Lumea Și La Copiii Noștri Și La Nepoțiii Noștri Amin

MariusClaudiumelencu
Автор

Treaba este că, alianțele se fac și se desfac! Și mereu cei mici și neînsemnați au de suferit..

ioanvidrighin
Автор

Faptul că Rusia evocă motivul ca NATO se apropie de granița sa prin Ucraina este cat se poate de normal. Orice țară independenta totusi nu are voie să facă chiar orice o taie capul fără să țină seama de vecini, mai ales cand este vorba de domeniul militar. Sa nu uitam ca unul dintre criteriile de aderare a unei țări la NATO este acela de a nu avea vreun conflict de orice natura cu vreun stat vecin si sa aiba acordul scris oficial a tuturor statelor vecine pt aderare.

În al 2-lea rand Crimeea si cam toata Ucraina este un fost teritoriul rusesc, exceptând tetitoriole luate de la noi, unguri. Ucraina a ajuns o țară independenta datorita lui Lenin care în 1922 a creat-o ca stat cofondator la URSS alături de Rusia, ulterior Stalin i-a mai donat Dombass-ul si ulterior Hrușciov Crimeea. Crimeea așadar inițial a fost a Rusiei și apoi a noului stat fondat Ucraina.

În al 3-lea rand discordia dintre Ucraina de Vest pro Europa si Ucraina de Est pro Rusia este mult mai veche si are si un fundament cultural, religios. Vestul Ucrainei a fost o perioadă destul de lungă sub imperiul polono lituanian si apoi sub cel austro-ungar, perioada in care ca și la noi în Ardeal s-a impus catolicismul, pt ca și imperiile din Vest impuneau daca nu limba, credința, cultură cu forța si ca urmare în Vestul Ucrainei majoritatea populației este greco catolică si catolica si care logic ca se simte mai apropiată de Europa decat de Rusia care este o țară ortodoxă. Ca urmare ucrainienii din Vest au fost si în al 2-lea Razboi Mondial de partea lui Hitler, avându-l ca și lider pe Stepan Banderas, fiu de preot greco catolic. Euromaidanul în 2014 a fost sub directa binecuvântarea arhiepiscopului greco catolic Sviatoslav Șevșciuk. Limba ucrainiana vorbită predominant tot în Vest este un fel de rusă cu influențe poloneze si cu mult mai multe neologisme europene decat limba rusă. Conform unei statistici făcute în 2018 in Ucraina erau cam 10 milioane de etnici rusi la care se mai adauga vreo 15 milioane de ucrainieni vorbitori de rusă ( pt ca în fond sunt de fapt rusi cetățeni acum al noului stat Ucraina, însă ei de când lumea și pământul vorbesc rusă din moși strămoși ) și pro Rusia asa numiții rusofili care la o populație a Ucrainei în jur de 40 milioane, reprezintă împreună cam jumătate din populație.

În al 3-lea rand Ucraina conform tratatului de pace de la Reykjavik Islanda intre Gorbaciov si Reagan este sfera de influență strategică a Rusiei ca întreg fostul teritoriu URSS, iar conform acestui tratat NATO trebuia sa se rezume doar la Occident, nu avea ce cauta in Estul Europei cu atât mai mult dacă vrea cu adevarat pace nu are ce cauta la granița Rusiei.

Spuneti ca este propaganda rusească faptul că Rusia nu accepta NATO la granița, dar când rusii au adus rachete în Cuba în 1962 de ce americanii au sărit ca arși, iar Kennedy nu mai era atunci nebunul planetei când amenința cu bomba atomică daca rusii nu-si iau rachetele din Cuba, nu mai era propaganda americană? Americanii la fel atunci acuzau Rusia ca le amenință securitatea, deși rusii au vrut să creeze un echilibru nuclear după ce americanii primii puseră de niște rachete în Turcia.

irinamunteanu
Автор

Propun ca acesti conducatori viteji de state sa iasa in fruntea armatei la razboi asa cum faceau marii conducatori si regi in trecut. Sa conduca armata pe campul de lupta sa vedem daca le mai atarna coaiele de atata greutate. E simplu sa stai in buncar unde ai provizii pentru 30 ani, unde nici macar nucleara nu te poate atinge, sa behai la altii ce sa faca si sa trimiti carne de tun la moarte sigura. Pacea nu le mai place. Nu le mai ajunge sa se bucure de viata si de frumusetile lumii...

Kilowatt
Автор

ai uitat samentionezi ca noi Romani dupa revolutie am inceput sa vorbim engleza, mai trebuie sa ne uitam la stiiri in limba engleza la noi in tara cand ei ne fac tigani cand mergem la ei

aronmacrea
Автор

Ce face NATO, dacă, se iscă gâlceavă între două state membre pe cine și cind, ajută?

CorneliuCostea-yocn