Yazılım Mühendisliği Bölümü Tercih Edilir Mi?

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bu çok önemli bir detay. Gerçekten eğitim almak istiyorsanız puandan şehrin konumundan ziyade üniversitelerin size sağladığı olanaklar, mezunlarının nerelerde çalıştığı, o üniversitedeki topluluklar, hocalarının uzmanlık alanları, kulüpler çok çok önemli. Mesela birçok insan Fırat üniversitesini konumu yüzünden tercih etmek istemez. Fakat bilişim konusunda sağladıkları sebebiyle bence bilişim bölümlerinde ilk 20 kalitesinde bir üniversite

MrSalih
Автор

Yıllardır bu işle uğraşıyorum, pratik en önemlisi. Üniversite ve YouTube'dan ezber yapınca ortalama bir yazılımcı olursun, lakin pratiğe yıllarını verirsen mükemmel olursun. Mükemmelliği amaçlayarak eğlenerek kod yazman lazım yoksa tek bi hata da alt+f4 yaparsın sonra devam ederim dersin. Şuan Üniversiteyi okuyorum, ondan önce de kendi emeğim ile çok iyi yazılım öğrendim, üniversite ortamında sürekli yeni teknolojilerden haberdar oldum ve kendimi geliştirdim. Eğer full sınav odaklı bir yazılımcı olursanız mahalle arasında power point'den slayt yapan yazılımcılardan birisi olursun.

Pratik yapın. Anlamıyorsanız, örneklere bakın onların üzerinde kendinizi geliştirin. İnternetde araştırmaktan çekinmeyin, kos-koca yazılım dilini ezberleyemezsiniz. Kimseyi küçümsemeyin daim kendinizi aşağıda görün çünki o kullandığınız dilleri yapan kişilerde insan.

hz.tendou
Автор

bu depremden sonra cerrahpaşa tıp dahi gelse istanbula gitmem

Turk
Автор

Yazılım mühendisliğini küçük gören arkadaşlar olmuş ben yazılım mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim yazılım mühendisliğinde oturup akşama kadar dil öğretmiyorlar arkadaşlar kodlama işin en basit tarafı adı üstünde mühendislik o kodlamayı nasıl daha iyi yaparız daha iyi performans nasıl elde ederiz onun üstüne yoğunlaşıyoruz. Ve bu yaptığımız şey bir yazılımın yazılım olması için olmazsa olmaz. İşte bilgisayar mühendisleri ile aramızdaki fark bu onlar da elektrik devreleri ve donanım tarında böyle dersleri görüyor yani arada bir uçurum olmasa da büyük bir fark var. yazılımı youtubeden öğreniriz diyen salaklar iki satır spagetti koduyla yaşamına devam edebilir. adı üstünde yazılım öğrenip geliştirebilir ama bir mühendis gibi düşünüp kod yazamaz.

ozgunxy
Автор

Bilgisayar Mühendisliği, yazılımı kapsar lakin bilgisayar yazılım + donanım öğretir. Yazılım Mühendisliği ise yazılıma yoğunlaşır. Ve Algoritma dilleri bile genelde farklıdır. Bu yüzden hedefinize göre bilgisayar/yazılım seçmek daha mantıklı

saitahmet
Автор

Türkiye'de üniversite olmadığı için düşünmeye gerek yok.

_krtys
Автор

Arkadaşlar lütfen maaşları çok iyi evden çalışıyorlar gibi sözlerle seçmeyin bilgisayar veya yazılım müh bölümlerini. İnanın ki daha tutkulu olduğunuz bir alanda çok daha kolay yükselebilirsiniz. Ben 2. Sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve bölümle ilgili aklınızdakileri unutun, ben de sizin gibi beklentilerle girdim ama bambaşka bir dünya. Bildiğim tek şey ise gerçekten zevk almadan yapmak imkansız. Yaptığımız işler Zihinsel olarak çok yorucu ve severek yapmıyorsanız zulüm gibi gelir. Ama bunları kötü anlamda söylemiyorum, bence gerçekten çok zevkli. Sadece gerçekten bu alanı istediğinizden emin olun.

egealpheyik
Автор

Bilgisayar veya yazılım için herhangi olarak okumaya bile gerek yok. Alabileceğiniz Max maaş normal bir mühendis maaşı. Birinci tercih kendinizi geliştirmek olsun. Bu yazılım mı bilgisayar mı derseniz vakit bakımından önlisans daha uygun. Ama bu süreçte kolaylıkla okulu bitirebileceğiniz bir bölüm olsun. Ondan sonra az çok bilgisayar üzerine hakimiyetiniz olur ve diyelim ki önlisans okudunuz ne yapmak istiyorsunuz onu hedefleyebilirsiniz. Ondan işe erken girip erkenden hedef bulmak şu an ülkemiz şartlarında en önemli neden. Çünkü şu an çoğu mezun okulu bitirdikten sonra okulda ve mezuniyette hedefi olmadığı için ne yapacaklarını düşünüyor. Şu da olabilir. İyi bir üniversite olur tercihim bilgisayar mühendisliği olsun sosyal donatıları güzel, kulüplerde kendinizi geliştirebileceğiniz bir üniversite tercih edip oradaki aktiviteler ile de bir hedef bulabilirsiniz. Ama şunuda belirtmek istiyorum. İçinde bir merak arzusu olan bir kişinin böyle ahım şahım üniversiteye de gitmesine gerek yok. Onun için bu işte iyi olan birisinden tavsiye yönlendirme olabilir veyahut benim dediğim erken işe başlama olabilir. O yönlendirmeyi kendiniz de bulabilirsiniz. Ne olmak istiyor iseniz örneğin girersiniz YouTube'a yazarsınız. Oradaki kişiler yapan kişiler gayet güzel açıklayanı da var. Eğitim konusunda ise Udemy veya BTK Akademi tavsiye ederim. Oradan da giriş teorik bilgilerinizi alabilirsiniz. Ama alacağınız ve bulabileceğiniz en önemli şey bu konuda size yön verecek bir bilgi danışabileceğiniz bir kişinin olmasıdır.

enesmclk
Автор

Deepnot bıraktım şuracığa: Yazılım Üniversitede öğrenilmez...

e.g.t.
Автор

bilgisayar mühendisliği, işin matematiğini, donanımını ve yazılım işini öğretir. yazılım mühendisliği ise sadece yazılım tarafını adı üstünde. Eğer internette gördüğünün uçuk maaşları kazanmak istiyosanız bilgisayar mühendisliği tercih etmeniz gerekir çünkü o bilgiyi o bölüm verir. yazılım mühendisliği, youtubeden öğrendiğiniz saf kodlama dışında bilgi olmayan yazılımdan farksızdır. yazılım mühendisi ilgisi olan herkes olabilir ancak bilgisayar mühendisi herkes olamaz. bu dediklerimi düşünerek o bölümü yazın

rahimyavuzturan
Автор

arkadaşlar lütfen iy i araştırın ve objektif olun bu bölüm göründüğü gibi değil tercih edenler yatay geçiş için can atıyor dikkat edin

alparslan_
Автор

Ülkemizde yıllardır yapılan bir hata var. İnsanlar en yüksek puanı olan ve popüler olan mesleğe yöneliyorlar. Herkes bu mesleğe hücum ederken bu alanda çok fazla mezun veriliyor ve bir süre sonra doyuma ulaşılıyor. Sonrada belki daha üni bitene kadar bu mesleğin ne cazibesi kalıyor nede maaşı. En yüksek puanları alabilecek kapasiteniz varsa meslek seçiminde danışmanlık alın mutlaka.

selcukkose
Автор

Hiçbir meslek birbirini kapsamaz. Çünkü uzmanlaşmak fark oluşturur.

muhammedocak
Автор

COK ONEMLI BILGILER VERDIGIMI DUSUNUYORUM. SABITLERSENIZ SEVINIRIM.

Ben bu videoya ayrica kendi dusuncelerimi yazmak istiyorum bilgisayar muhendisligi 3.sinif ogrencisi olarak. Oncelikle yazilim muhendisligi ile bilgisayar muhendisligi okumak ayni seyler degildir. Yazilim muhendisliginde sadece yazilim alaninda gereksinimler ve bu alanda teknik seviyenizin gelismesi istenirken bilgisayar muhendisliginde ayrica donanim alaninda da teknik seviyenizi gelistirmek isterler universiteler. Diyelim ki siz yazilim muhendisligi alaninda herhangi bir meslekten ilerlemek istiyorsunuz fakat puaniniz malum olarak az universite barindirdigi icin yuksek o zaman ne yapacaksiniz ? Bazi universitelerde bilgisayar muhendisligi okurken dengeli olarak yazilim alaninda da kendinizi gelistirebiliyorsunuz fakat bunun dengesini saglayamayan cok universite var piyasada. Ozellikle bazi vakif universiteleri, bu dengeyi saglayamiyor diyebilirim. Nedir bu denge olayi peki ? Mesela donanim alaninda o kadar teknik olmanizi isterken yazilim alaninda disin kovuguna yetmeyen seviyede dersler veriliyor ki bu da yazilim hayaliyle cikacaginiz universiteden sadece diplomayla cikmis oluyorsunuz. Tabii ki ben size direkt olarak universiteye uyun, kendinizi gelistirmeyin demiyorum fakat donanim dersleriyle veya ileride sadece genel kultur olarak aklinizda kalmasi gereken derslere bir o kadar sure harcadiginiz zaman kendinizi gelistireceginiz zaman kalmiyor. Yazilim muhendisligi alaninda herhangi bir meslek edinmek icin siralamalarda yapilmasi gerekenler sunlar olmalidir :
1 -> Ilk basta tabii ki de yazilim muhendisligi okutan universitelere bakilmalidir. Ileride secmeli derslerinde neler veriliyor, sayilari ne kadar, akademik kadrosu nedir ve ogrenciye yonelik projelerde yer almislar mi, laboratuvarlari ne durumda, kutuphaneleri ne durumda gibi genel ve bolume ozel sorular sorarak universiteleri inceleyin.
2 -> Ikinci olarak yapacak tek careniz var, bilgisayar muhendisligi okutan universitelere bakmak. Fakat bakarken de yukaridaki gibi sorulara cevaplar verin ve eger yazilim okumak istiyorsaniz secmeli derslerinde ne kadar fazla yazilim alaninda secmeli dersler var, onlara bakin. Ayrica gerekli sosyal mecralarda ve forum sitelerinde universiteye yazilan yorumlara bakin. Puan ne kadar dustukce universite icerisindeki bazi inatci hocalar tabii ki olacaktir.

Gerekmedikce mezuna birakmayin. Cok cok dusuk bir siralama yapmadikca yazilim alaninda mezuna birakmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Verilen cogu egitimlerin daha fazlasini artik gerekli sitelerden saglayabiliyorsunuz. Universiteleri secerken bakmaniz gereken bir husus da Ingilizce hazirliklarinin olmasidir. Bazi universitelerde dusuk yuzdeli veya yuzde yuz olarak Ingilizce dersi verilir. Bu olay, yazilim alaninda bazi jargonlari Ingilizce olarak ogrendiginiz icin arastirmalarda cok daha hiz kazanmanizi saglayacak vegenel kultur kazanmanizi saglayacaktir. Hazirlik sirasinda cogu insanin Ingilizce disinda herhangi bir sey yapmadigini, o yili komple eglenceye harcadiklarini gordum. Sonra birinci sinifta hangi alanda ilerlesem diye kara kara dusunuyorlar veya hizli karar verdikleri icin ileride degistirip bir o kadar zaman kaybediyorlar. Bu sure zarfinda uzun bir arastirma yapip hangi alanlarda neler yapildigi ve hangisinde daha iyi oldugunuzun arastirmasini yapabilirsiniz cunku bazi alanlar yogun bir matematik, fizik, geometri gibi gereksinimler isterlerken bazilarinda boyle bir gereksinim yoktur. Sosyal medyalar uzerinde alanlarinda yetkin seviyede olan kisileri izleyip neler yaptiklarini arastirabilirsiniz. Yani soylemek istedigim orta seviye bir universiteye yerlesseniz de cok dert etmeyin. Guzel bir disiplinle derece yapmis universitelerden mezun olan kisilerle bile yarisabilirsiniz cunku bazi sirketler diplomanin nereden oldugu haricinde (bazi istisnalar mevcuttur) sizin yaptiginiz projelere ve yetkinlik seviyenize gore alimlar yapiyor.

sahinnmaral
Автор

Çok yüzeysel bilgiler bunlar.Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinde yazılım mühendisliği olmayabilir ama müfredatlarını “Yazılım Mühendisliği” bölümü gibi güncelliyorlar.Kendini yenilemeyen üniversiteler ise geri planda kalıyor.Ayrıca iş bulma konusunda kimse Yazılım mı Bilgisayar mı okuduğunuza bakmıyor adamın verdiği işi yapıyor musunuz yapmıyor musunuz tamamen bu.Zaten en basitinden Linkedin iş ilanlarına bakarsanız Bilgisayar, Yazılım, Elektrik Elektronik ve ilgili bölümler olarak belirtiyor şirketler.Siz Bilgisayar Mühendisliği okusanızda zaten yazılım bilmek zorunda olacaksınız ve %99 yazılıma yönelecek.Dikkat etmeniz gereken unsur bölümünüz İngilizce olup olmaması bu önemli bir etken.Uzun lafın kısası yazılım evden de öğreniliyor ama önemli olan mühendislik bakış açısını kazanabilmek bu yüzden üniversiteye gidiliyor.

ahmet-
Автор

Hocam ben 15 yaşındayım ve yazılımla 13 yaşımda uğraşmaya başladım. Şuan baya ilerideyim diyebilirim, SDL2 ile oyunlar yaptım bir kaç ve 3D oyun üzerinde çalışıyorum oyun motoru kullanmadan (Grafikler konusunda ne yapabileceğimi bilmiyorum ama xd). Birde bilgisayarlar nasıl çalışır o konudada ilerideyim, bir yabancı arkadaşla beraber kendi komut listesine ve programlama diline sahip olan sanal bilgisayar yapmıştık ve bende bundan önce Logisim adlı programda kendi bilgisayarımı yapmıştım ve gayet iyiydi.
Yani özetle ben yazılımda baya ilerideyim ve daha 15 yaşındayım, üniversiteye eğitim değilde sırf diploma için gitmem değermidir? Birde ünlü üniversitelere girmeye çalışıcağım eğer değerse...

alphenex
Автор

Yazılım da fikrimce ne okulun önemi var ne de ortalamanın, proje yapmaya bakın arkadaşlar. Herkes üniversite mezunu yazılımcı değil ama deli dehşet para kazanıyorlar.

tilnerdm
Автор

E tamamda nerde bunun cevabi, yaziyo okumak icin mi video cektin

emrecanbaser
Автор

Bilgisayar programcılığı okuyorum.Yazılımda üniversiteye ek olarak kendinizin hangi alanda gelişmek istediğinizi belirlemeniz gerek.Mesela Web mı, Oyun mu, veri mı daha bir çok alan van ve bunlar kendi içinde bile bölünüyor. Mesela Web frontend backend olarak ikiye bölünüyor.

komploteorilerinicurutuyor
Автор

PC programciligi bitirdim 2 senelik. PC ile doğup büyüdüm. Yazılımım zayıf. Bir bilgi işlem departmanında bile tecrübem yok diye iş bulamıyorum. Olay üni de değil

SpouSE