Rotaties en coördinaten (VWO wiskunde B)

preview_player
Показать описание


In deze video bespreek ik wat rotaties zijn en hoe je deze kunt toepassen om de coördinaten van een punt te berekenen. Deze video hoort bij hoofdstuk 10 van deel 3 van Getal en Ruimte voor VWO wiskunde B.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

3:42 hier een makkelijk ezelsbruggetje. Bij linksom of rechtsom draaien moeten de x en y waarden worden omgedraaid. Dat is bij zowel links- als rechtsom. Onthoud dit: in Rechtsom zit een ''R'', net als in ondeR. Dus Rechtsom --> ondeR een - toevoegen. Dan is links automatisch boven een - toevoegen. Dit helpt mij om snel verder te werken, misschien dat jullie hier ook wat aan hebben.

dhspin
Автор

Klein foutje in de notatie bij het laatste voorbeeld: BM moet MB zijn. We gaan van M naar het punt B, dus dat is de vector MB. De berekening klopt verder wel!

MathwithMenno
Автор

3 keer dat boek gelezen, snap er dan nog niks van. U legt het 1 keer uit met de zelfde voorbeelden en begrijp het dan volledig helemaal top!

maxvancappelle
Автор

Bedankt Menno, ik heb aankomende zomer een wiskunde B examen aan de UVA en wilde even zeggen dat je videos ontzettend behulpzaam zijn!

chakirbelhaj
Автор

Ongelofelijk veel bedankt! Ik begreep gelukkig alles al maar ik twijfel altijd nogal aan mezelf, fijn dat mensen als jij dit willen doen

synigence
Автор

Menno ik wil je graag bedanken!
BEDANKT MENNO :)

saliamn
Автор

Super bedankt! Ik snapte de uitleg van mijn eigen leraar de hele periode niet maar hierdoor ga ik nu waarschijnlijk toch een goed cijfer halen🤗 Heel erg duidelijk en logisch!

irisk
Автор

10:31 en waarom rechts min links? Loop hierdoor helemaal vast bij opgave 59. Wanneer recht min links? Wanneer links min rechts? Welke kant richt de vector dan op?

si_monster
Автор

Bedankt! Ik snapte eerst de logica niet achter deze theorie, maar door deze uitleg is het duidelijk geworden!

evabrockhus
Автор

Je kan bij het eerste voorbeeld toch ook gewoon vector BA berekenen met de coordinaten, die dan rechtsomdraaien en dan met B en die vector C berekenen, binnen twee stappen ben je dan klaar. Of kom je dan later in de problemen?

vitoftwssamsungsmartfridge
Автор

Eerste voorbeeld kan je toch ook(korter):
Bereken vector BA
Draai vector BA 90° naar rechts
Tel B(7 3) en en gedraaide vector op
Heb je punt C

Medmagnetron
Автор

Is het bij het eerste voorbeeld ook mogelijk om de vector BA te nemen en die dan vervolgens rechtsom te draaien om bij BC te komen?

-_.---._.-_-.--._--
Автор

Ik had een vraag: waarom wordt het AB met rotatie naar links en niet naar rechts bij 9:42 ? ALs je het naar rechts roteert dan heb je toch al gelijk vector CB? En daaarnaast: wat bepaald dat je vanuit punt A roteert en niet vanuit punt B? Alvast bedankt!
😄

lukanogiets
Автор

Waarom noem je rond 19:07 de vektor BM en niet MB? Of maakt dat niet uit?

remcob
Автор

20:01 waarom is het hier opeens m - a en niet m + a zoals in het andere voorbeeld?

jelle-zcmy
Автор

Menno rond 18:40 schrijf jij B = m + BM (sorry geen pijltjes); waarom is de notatie niet b = m + mB aangezien de vector eindigt in B en niet in m? De lettervolgorde geeft toch de richting aan van de vecotr?

mistypain
Автор

Waarom kan je niet AM naar linksom roteren? Want dan kom je toch ook uit op BM

Melissa-jqpz
Автор

hoe weet je als je bijvoorbeeld een vector AB heb, dat je om die uit te rekenen b-a moet doen en niet a-b

SuperSter
Автор

Maar waarom kan je niet bij voorbeeld 1 de vector AB rechtsom draaien? Dan heb je toch meteen vector BC?

sachavos
Автор

Kan je bij het eerste voorbeeld niet gewoon vanuit B kijken ipv vanuit A. Dus dat je zeg maar BA naar rechts draait? Alvast bedankt

thijmenmolenkamp