Γιώργος Ατσαλάκης: Μπαίνουμε σε νέο οικονομικό μεγάκυκλο με τεράστιες αναταράξεις παγκοσμίως!

preview_player
Показать описание

Αφού εξηγεί το φαινόμενο μέσα από την τραπεζική δραστηριότητα στη συνέχεια επικεντρώνει την ανάλυση του, στις πολιτικές κεντρικών τραπεζών και στις αντίστοιχες κρατών.
Όπως την περίπτωση που γίνεται μεταφορά πλούτου με τεχνητή υποτίμηση του νομίσματος. Πρακτική που ισοδυναμεί με την επιβολή ενός εισαγωγικού δασμού, κάνοντας τα εισαγώμενα προϊόντα ακριβότερα, μεγαλώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα

«Πάντα τα πλεονάσματα μίας χώρας είναι ελλείμματα μιας άλλης»
Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, μειώνουν την αγοραστική δύναμη, αυξάνουν το κόστος χρήματος και δημιουργούν πτώση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι χώρες που στηρίζονται στην εξαγωγική δραστηριότητα είναι αυτές που δέχονται και τα μεγαλύτερα πλήγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ιαπωνίας, η οποία από το 1990 και μετά δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη, παρά τα κολοσσιαία μεγέθη χρέους. Έτσι ενώ είχε τότε 32 από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στο κόσμο, τώρα έχει μείνει μόνο με μία! Αυτές είναι οι καταστροφικές συνέπειες από τέτοιες πολιτικές ακραίας αναδιανομής πλούτου μέσα στην κοινωνία.

Η ζήτηση μειώνεται, οι εξαγωγές δεν απορροφούν την παραγωγή, η εσωτερική αγορά δεν έχει την απαιτούμενη αγοραστική δύναμη. Έτσι επιχειρήσεις και βιομηχανίες δεν μπορούν να αντέξουν τα υψηλά δανειακά βάρη, με αντίστοιχη αύξηση στις πωλήσεις τους και σταδιακά οδηγούνται στο μαρασμό και στη χρεοκοπία. Σε ένα τέτοιο οικονομικό μεγά-κυκλο (συνήθως διαρκειας 56 ετών) μπαίνουμε τώρα και θα δούμε μεγάλες αναταράξεις και ανακατατάξεις παγκοσμίως!

Η σωστή μακροχρόνια στρατηγική είναι να μην υπάρχουν ακραία πλεονάσματα ή ελλείμματα, αλλά εάν υπάρχουν να έχουν μικρή διάρκεια και με χρήση παραγωγική, ώστε να επαναφέρουν την ισορροπία στο σύστημα. Παράδειγμα Η ΕΕ, της οποίας το εμπορικό έλλειμα με την Κίνα έχει εκτοξευτεί από τα 100 δις στα 395δις κάτι που είναι πλέον πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί η Ευρώπη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Αντίθετα η Κίνα δεν χρησιμοποίησε τα πλεονάσματα της για να διανέμει τον πλούτο στο λαό της, με αποτέλεσμα τώρα να μην υπάρχει η εσωτερική αγοραστική δύναμη να στηρίξει την οικονομία της, την ώρα που οι εξαγωγές της αναπόφευκτα θα μειωθούν...

#newshub #newshubgr #Ατσαλάκης #οικονομία
@newshubgr @Newshub
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Πολύ σωστός! Εαν το κόστος χρήματος κρατηθεί ψηλά για αρκετό ακόμα καιρό θα έχουμε σωρεία χρεοκοπιών

ΜιχάληςΣαββάκης-μψ