ROMÂNIA, TE IUBESC! - PREGĂTIȚI PENTRU EȘEC

preview_player
Показать описание

**********************************


***********************************


***********************************

“România, te iubesc!”, un program marca Ştirile PROTV, s-a lansat în 2008 şi de atunci, în fiecare duminică, scrie istorie în televiziune. Paula Herlo, Alex Dima, Rareş Năstase, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi gazdă emisiunii, Cristian Leonte aduc în faţă telespectatorilor reportaje şi investigaţii care au schimbat legi, sisteme şi mentalităţi. #RomaniaTeIubesc
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Am învățat tot Luceafărul pentru un "Bravo"

elusivegoeslive
Автор

de unde vreti educatie cand peste jumatate din profesori abia trec examenele

JohnJohn-ptly
Автор

Am invatat mai multa istorie de pe Youtube de la oameni care stiau cum sa povesteasca decat toti ani scolari.

babylonian
Автор

Pentru mine, interesul sau pasiunea pentru anumite discipline au venit dupa ce am terminat scoala. Au fost discipline de care imi era groaza in scoala, dar acum sunt fascinat de ele. Dar cel mai trist este ca, intr-adevar, la liceu nu esti ajutat sa-ti descoperi vocatia. Ajungi apoi sa faci o facultate, poate din dorinta (sau obligatia) de a face o facultate. Si, pentru ce? Ca dup-aia sa lucrezi in cu totul si cu totul alt domeniu unde iti este suficienta diploma de bac. La unul din joburile pe care le-am avut (call center), am avut toate categoriile de colegi, de la oameni care nu au terminat liceul pana la oameni cu doctorat. Invatamantul romanesc, ca multe alte sectoare, trebuie resetat si reluat de la zero.

tudorbaltoiu
Автор

Dirigintele fiului meu ne-a reprosat ca „Fiul dvs. nu se incadreaza in tiparele liceului nostru” (asta pentru ca facea sport de performanta, iar liceul nu era cu program sportiv, desi copilul intrase in liceu fara nicio meditatie. Media la educatia fizica era 8, iar el avea medalii mondiale). Li se dadea sa faca referate, eu ii puneam un brat de carti in brate, din care sa selecteze ceea ce era important. A doua zi, venea si imi reprosa faptul ca n-am habar de scoala, ca colegii lui care isi faceau referatele cu „Control C si Control V” luau 10, el 9. Faceam gramatica acasa, cateva exercitii in plus. Li se dadeau teste gresite, si pentru ca a indraznit sa spuna ca cerinta e eronata, profesoara s-a rastit ca „nu are timp de toate prostiile lui”. Mi-e sila, cumplit de sila de intregul sistem de invatamant!

adafonai
Автор

19:06 am avut exact acelasi abecedar, si asta acum 16 ani, astia nici macar nu incearca sa imbunatateasca ceva...

TheGrigore
Автор

"Nu se invatau poezii pe derost. Le citeau, trebuia sa le inteleaga, sa ia la cunostinta ca exista acea poezie, dar nu avea nicio importanta sa o invete pe derost." GOLDEN
Exact asa ma gandeam si eu acum cativa ani ca ar trebui sa fie si la noi. Bine, nu doar eu, O INTREAGA GENERATIE!

spxmaxi
Автор

Cand comparam invatamantul si piata fortei de munca din Finlanda, Germania cu invatamantul din Romania, uitam un lucru esential : in tarile mai sus mentionate mentalitatea lor se bazeaza pe colaborare, etica, corectitudine si dezvoltarea tuturor.In Romania, mentalitatea e : fura cine poate, fiecare e pentru el .Un copil educat in tarile dezvoltate, dupa cum vedem si in acest reportaj, isi va pune mainile in cap si va pleca din Romania .Pana nu ne vom schimba mentalitatea de hoti si egoisti, nu se va schimba nimic in Romania.

biancasofronie
Автор

Mi-au dat dreptate un numar considerabil de copii, elevi, parinti si profesori in acest material.
De cate ori imi exprim nemultumirea vizavi de programa scolara, de structura materiei sau a modului in care un cadru didactic mi se adreseaza sunt facuta incetul cu incetul sa tac.Nu am avut nevoie sa experimentez un alt sistem de educatie ca sa-mi dau seama din clasele primare ca scoala din romania nu e adaptata nevoilor mele. Mi-a mers capul de mica, dar lipsa banilor m-a tras in jos pana in prezent. Trecand prin fenomenul "bullying" pot sa-i multumesc romaniei doar pentru lectiile de auto-aparare si supravietuire. Inchidem ochii si lasam copii de varsta mea sa lupte cu morile de vant incercand sa schimbe ceva in romania, cele mai folosite scuze sunt ca "Nu avem bani" si "Nu suntem ascultati". Opinia mea ca principal beneficiar al scolii din romania nu conteaza si acest lucru ar trebuii sa ne deranjeze teribil. Va lasati copii sa mearga la scoala cu 6kg in spate, sa stea in niste banci mizere si sa asculte cum cadrele didactice ii jignesc, ii lasati sa se piarda in spatele unor caiete pana la 4ore pe zi fara sa ii intrebati "cum a fost astazi la scoala", ii lasati sa prinda ura pentru colegii care fac mai bine, sa ii jigneasca la randul lor pe cei mai putin norocosi si/sau inzestrati, sa termine 12 clase ca sa vada ca nu au iesit cu nimic din scoala. Din obligatie, de ochii lumii, dati milioane anual pe culegeri, fara sa va ganditi "ce ar face copilul meu daca eu nu as avea banii astia?" si vi se pare ok. romania, scuze, dar nu te iubesc. In fiecare an numarul prietenilor mei care raman in tara scade, toti cauta sa plece in alte tari pentru asi urma visele, vise pe care nu este pus pret in scoala romaneasca. Fotografi, atleti, fotbalisti, muzicieni, artisti, si lista continua. Ajung scriitori nu acei colegi care au tocit comentarii de n pagini la romana, ci cei care si-au distribuit atentia pe detaliile importante ale vietii. Dragi profesoare de romana, niciun autor pe care-l invat eu nu a trecut prin bancile prin care trec acum, nu va mai inchipuiti ca daca o sa stiu 20 de pagini o sa fiu mai respectata vreodata pentru ca pe nimeni nu intereseaza ce ai citit tu in liceu pe cat intereseaza ce esti in esenta. Sunt satula de mascarada asta;si nu sunt singura.

alenotioana
Автор

Marea problema a sistemului din Romania e ca mereu este vina elevului, daca nu stie lectia, el nu a invatat, daca vorbeste sau nu este atent e vina lui, si lista poate continua, cand elevul este pus asupra unui stres atat de mare incep sa se dezvolte anxietati, elevul nu mai este sigur pe el, este pus la pamant si fara un ajutor si o schimbare in atitudinea profesorilor asupra acelui copil acel copil va ramane la pamant majoritatea timpului, chiar si dupa ce termina scoala.

MiroaseACauciuc
Автор

"cat ai luat?"
"6.66"
Mama ei: "manca-v-ar mama"

Mama mea: "cat ai luat?"
Eu: "Nouă"
Mama: "Mda."

ioanakat
Автор

si cand vezi reportajul asta in 2020 cu scoala "online", te-apuca groaza. nu suntem in stare sa ne invatam copiii fizic, daramite online.

ROspook
Автор

DOAMNE CE TRIST MULTUMIM PENTRU ASA REUSITE EMISIUNI

katharinaf.
Автор

Doamne... am 30 de ani, dar imi amintesc perfect aceasta competitie care exista intre colegi pe vremea cand eram la scoala, presiunea pe care o simteam ca sa fiu cea mai buna... Cumva, ideea unei scoli fara ea aproape ca imi aduce lacrimi in ochi. Scoala doar de dragul cunoasterii pare ceva fantastic.

LuthienAlexandra
Автор

Cele 87 de dislike-uri sunt de la profesori comunisti

Dvd-Znf
Автор

E plin de cadre didactice incompetente in sistmul de invatamant, spun asta pt. ca am si lucrat in invatamant si e absolut oribil si penibil imi era jena ca fac parte din sistemul acela.

dianaleon
Автор

Ca să nu mai spun că școala scoate și copii depresivi.

elenaioana
Автор

Am dat BAC-ul in 2010, apoi am inceput facultatea in anul urmator. Dupa primul semestru am abandonat si pana in prezent imi caut specialitatea care-mi place. Cand o sa-mi gasesc specialitatea care-mi place, numai atunci o sa aplic la universitate (europeana) ca sa-mi fac studii superioare in ceea ce-mi trebuie, dar nu cum majoritatea face, devenind economisti, juristi etc. Someri cu actele-n regula.

sirbuvasile
Автор

Ora de sport e o umilință pentru mine, profesorul efectiv mă face să-mi urăsc viața

Szidzsiszmund
Автор

Lasati copii sa alearga ei scolile si meseriile care le plac lor si o educatie de EXEMPLU in tot Globul 🌎🙏❤️

popaileana
join shbcf.ru