Alkol bağımlısı kime denir? Nasıl tedavi edilir?

preview_player
Показать описание
Aslında her alkol alana alkol bağımlısı denmiyor. Alkol bağımlısı olan kişiler fırsat buldukları her an alkol alan kişilerdir. Her gün akşam yemekten sonra veya akşam saatlerinde her zaman içtiği alkollü içkisini bir iki kadeh gibi alıp sürekli tüketen kişilere aslında sosyal içici deniyor. Ama bundan öte sızana kadar içip sabah kalktığında mutlaka bir iki duble veya bir iki şişe, bir iki kadeh alkol alıp kendine öyle gelen, alkol bulamadığı zaman alkollü olan her türlü içeceği içmeye kalkan, her türlü malzemeyi içmeye kalkan, örneğin kolonya, gaz yağı bile içenler de var maalesef, işte bu kişilere alkolik diyoruz. Çözüm? Aslında çözümü de çok zor değil ama diğer tüm bağımlılıklarda olduğu gibi bağımlılık tedavilerinde kişinin o bağımlılıktan kurtulmayı istemesi şart. Eğer alkolik iseniz ya da alkolü bırakmak istiyorsanız ve bu konuda kararlı iseniz AMATEM bu konuda yardımcı olabilir. Bunun yanında biorezonans metodu da etkili bir tedavi metodudur özellikle sigara ve alkol gibi bağımlılıklarda.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

--ALKOL TÜKETENLERE ÖNEMLİ UYARI---
Alkol, bir süre sonra bağımlılık yapıyor; içmeden duramaz hale geliyorsunuz. Hipertansiyon, anksiyete, hipotermi, depresyon, mutsuzluk, "ölecekmiş" hissi gibi sorunlar başlıyor. Şu anda benim yaşadıklarım da bunlar. Gecenin ikisinde alkol aramak için 24 km yol yaptık çünkü anksiyete nedeniyle kalp krizi geçirip öleceğimden korktum.

Şimdi tedavi için randevu aldım. "Bıraktım" demekle bırakmak mümkün değil. Alkol vücuttan çekilirken büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu süreç tarif edilmesi zor bir durum. Şimdiki aklım olsaydı asla ve asla alkole bulaşmazdım; elimi bile sürmezdim. Daha önce sadece eğlence amaçlı, keyif için içiyordum. Ama şimdi yaşamak için içmek zorunda hissediyorum. Bu durum ciddi hastalıkların başlangıç evresi.

Eskiden alkole ara verebiliyor, ruhsal bir sıkıntı yaşamıyordum. Organlarım dinlenebiliyordu. Şimdi ise sürekli içmek zorunda kaldığım için karaciğer yağlanması ve şişmesi, böbrek ve kalp hastalıkları gibi sorunlar kapıda. Eğer şimdi bırakabilirsem kurtulacağım; yoksa birkaç yıl içinde büyük bir ihtimalle kıvrana kıvrana öleceğim.

Madem içiyorsunuz, sadece bira için ve sert alkolden kesinlikle uzak durun. Özellikle piyasada satılan saf etil alkole asla bulaşmayın. Etil alkol, sert ve ucuz bir yöntem olduğu için hızla bağımlı olabilirsiniz. Beni de bağımlı yapan bu oldu.

Eğlence için dahi olsa kesinlikle alkole bulaşmayın. Şu anda bunu anlamanız zor olabilir. Ancak benim durumuma düşerseniz anlayacaksınız. Fakat geç olmadan anlamaya çalışsanız iyi olur. Ben geç kaldım ve durum ölüm kalım meselesine dönüştü. Alkol ruhumu ve tüm benliğimi esir aldı. Artık bu iş benden çıktı; desteksiz bırakmam mümkün değil.

A.R.B.A.K
Автор

Hocam ben sunu merak ediyorum.benim biraya asiri zaafiyetim var.diger raki viski bira kadar etki etmiyor.ama votka cok cabuk etki ediyor.baska sentetik veya uyusturucu bagimliligim yok.acaba bu hipofizdeki tumor kaynakli olabilir mi.boyle bir teshis yok.kendi yorumum.saygilar.ayrica seconder polistemi var.ve birayla beraber sigarayi cok tuketiyorum.

erkanozmen
Автор

Iyi gunler hocam. Alkolu birden bire birakmak olarmi? Ben 3 gun icmiyorum tum vucudum titriyor ayakda duramiyorum. Icdikde iyilewiyorum. Alkoldanmi yoksa baska hastaludanmidir.

turalquliyev
Автор

Dışarıda görsem bağımlılık veya depresyon şüphesi ile gözlem yapardım. Bu niye böyle oldu ki şimdi? Belki bir bilene bu durumu anlatmalı. Olmuyor, istediğin kadar çalış çabala, farkındalık bir yere kadar çalışıyor.

Joker-rrrrrrrrr
Автор

Hocam haftada 1 gün 75 lik 1 sise sarap zarari olurmu

malikshyteel
Автор

İyi çok şükür alkolik degilmişim ben haftada bir içiyorum alkolik sanıyodum kendimi

asimfaslihan
join shbcf.ru