Türkiye'nin 'Enerji Gülleri' Havadan Görüntülendi

preview_player
Показать описание
Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en yaygın kullanılanların başında gelen rüzgar enerjisi, Türkiye'de ihtiyacın yüzde altısını karşılarken, İstanbul ve çevresinde bulunan Rüzgar Türbinleri havadan görüntülendi. "Enerjinin Gülleri "olarak nitelendiren rüzgar türbinleri manzarasıyla kendine hayran bırakırken , rüzgar santralleri tüm potansiyelin kullanılması halinde ise enerjinin yüzde 57'sini karşılayabilecek durumda.

İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:

Rüzgar enerjisi, dış kaynaklara bağımlı olmayan, çevreye hiç zararı bulunmayan, yüksek verim elde edebilme potansiyeline sahip bir sürdürülebilir enerji kaynağı olarak biliniyor. Standart büyüklükteki bir rüzgar türbini yıllık olarak yaklaşık 600 evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek şekilde elektrik üretimi gerçekleştirebiliyor.

Türkiye’de 1998 yılında kurulan ilk rüzgâr türbiniyle rüzgar enerjisi ile elektrik üretilmeye başlandı. Ancak bu alandaki ciddi atılımlar 2005’te rüzgar enerjisini teşvik etmeye yönelik çıkarılan bir kanunla gerçekleşti.

Bugün Türkiye genelinde 164 rüzgar santrali bulunuyor. Tarım, sanayi kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve özel kurumlar tarafından işletilen bu santrallerden ciddi bir enerji akışı sağlanıyor. İnşa halindeki rüzgar enerji santrali sayısı ise 26. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada," Rüzgarda dünyanın en büyük off-shore (deniz) projesini hazırlıyoruz. İhalesini bu yıl düşünüyoruz" demişti.

İzmir ilk sırada

Rüzgar enerjisinde en fazla paya sahip ilk 5 il ise İzmir, Balıkesir, Manisa, Hatay ve Çanakkale olarak sıralanıyor. Hali hazırda elektrik enerjisi üreten rüzgar enerji santrallerinin yüzde 39,06’sı Ege Bölgesi’nde, yüzde 33,74’ü de Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Türkiye genelinde 28 ilde işletme halinde rüzgar enerji santrali bulunuyor.

"Avrupa'da 2017 yılı içerisinde 4. sıradayız"

Pınar Özurgancı Eşkin ayrıca Avrupa ülkelerindeki rüzgar enerjisi durumunu da değerlendirdi. Potansiyeli Türkiye'ye oranla düşük olmasına rağmen Almanya'nın örnek bir ülke olduğunu kaydeden Eşkin şöyle konuştu:
"Almanya'da Türkiye'ye oranla yüzölçümü neredeyse yarısı kadar düşük. Potansiyeli de Türkiye'ye oranla yüzde 25 daha düşük olmasına rağmen her yıl 5 bin megavatlık rüzgar enerji santralini işletmeye alabiliyor durumda. O yüzden Almanya örnek ülkeler arasında. Danimarka aslında çok güzel bir örnek. Toplam elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 140'ını rüzgar enerjisi santrallerinden karşılayabiliyor durumda. Bu demek oluyor ki kalan enerjisini de ihraç edebiliyor." Öte yandan Çatalca ,Çanta ve Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü'nde bulunan rüzgar türbinleri havadan görüntülendi. Görüntülerde rüzgar türbinleri seyrine doyum olmayan bir manzara oluşturdu.

#haber #gündem #news #sondakika #haberler
================================

İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi

İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri

İhlas Haber Ajansı hakkında

İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bunlardan 200.000 Bin adet yapılsa Türkiye'nin elektrik sorunu çözülür.

pablopicassoescobar
Автор

Çevresi yeşillendirilse daha güzel olur

davutsoylu
Автор

Insallah yalan haber vermediyse Iha artik pek inandirici haber vermiyor .

mehmetkaya
Автор

Bu ne ya, Hollanda, nin en kücük köyleri bile bunlarla güler gecer.

atillaguru
Автор

garantisi veya sikortası varsa iyi. çūnkū 3 milyon dolar tekinin maliyeti. bunları getiren veya montaj eden firma iyi kazanmıştır.

jasontalay