220 εναλλασσόμενο σε 16 συνεχές Και 16 σε 12

preview_player
Показать описание
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Φιλαράκι καλησπέρα ερώτηση το τρανζίστορ και την ασφάλεια χρειάζεται να την βάλω ενα ο μετασχηματιστής μου ειναι step down 12v ac ?

spats
Автор

Καλησπερα φιλε. Μια απορια. ασχολουμαι ερασιτεχνικα με πολλων ειδων κατασκευες.
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ LED DRIVER. ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΥΚΝΩΤΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΤΕΡ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ Η ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟ

ΤοΒουνοΤαβερνα
Автор

Όπως πολύ ωραία το'πες, για μικρή τροφοδοσία και μικρά φορτία, αυτή η πατεντούλα είναι πολύ όμορφη κατάσταση.
Βλέποντας ωστόσο έναν τόσο μεγάλο μετασχηματιστή, θα μπει κάποιος στον πειρασμό να κάνει κάτι πιο ντούρο για περισσότερο ρεύμα. Και ……(χωρίς να ξέρω και πολλά πολλά)…...τείνω να πιστεύω πως μόνο με αυτό το ανορθωτάκι και το σταθεροποιητάκι από τα 16 στα 12 με 1, 5Α ΜΑΧ, δεν θα μπορέσει κάποιος να δουλέψει μεγάλο φορτίο.
Ίσως και ο μετασχηματιστής να είναι φτιαγμένος για μικρό ρεύμα, παρόλο το τεράστιο μέγεθός του. ΟΚ.
Αν όμως ο μετασχηματιστής μπορεί να δώσει πόνο, για να εκμεταλλευτούμε όλη την δυνατότητά του και να κάνουμε ένα αντίστοιχο τροφοδοτικό, πιστεύω θα χρειαστούμε πιο ντούρα εξαρτηματάκια. Νομίζω?
Κάτι που να αντέχει περισσότερο ρεύμα. Σωστά? Ίσως δυο τρία στη σειρά?
Ίσως και κάτι άλλο. Δε ξέρω.
Όπως και να'χει πάντως, τα εξαρτήματα που θα βάλουμε μπορούμε να βρούμε τις δυνατότητές τους και τις ιδιότητές τους από τα δημοσιευμένα φύλλα δεδομένων που εύκολα βρίσκονται στο ίντερνετ.
Ένα ωραίο site που βρήκα εγώ είναι το alldatasheet.com, όπου βρήκα φύλλα δεδομένων για οτιδήποτε χρειάστηκα κατά καιρούς. Φυσικά υπάρχουν και άλλα.
Ωστόσο είναι σωστή η σκέψη μου? Για περισσότερες δυνατότητες ρεύματος = διαφορετικά εξαρτηματάκια που αντέχουν σε περισσότερα ρεύματα? (μη διαδίδουμε και μπαρούφες!!!!)
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

mr_nice.