Povestea moldovencei care a revenit în Moldova după 14 ani locuiți în SUA și a găsit o altă țară

preview_player
Показать описание


Te invit să vizionezi un #interviu #fărăprotocol cu Virginia Graur, care a revenit în Moldova după ce a locuit 14 ani în Statele Unite ale Americii. Am vorbit despre viața în America, de ce a plecat împreună cu soțul în State, ce au descoperit acolo, cum e să naști copii în maternitățile americane, cum sunt studiile și medicina etc. Virginia a povestit și cum a divorțat de soțul ei, ce înțelegeri au avut după divorț, cum îi pare Moldova acum, ce a descoperit aici și dacă regretă că a revenit pe meleagurile natale.

Rezumat:
0:00 Intro
1:47 Cine este invitata interviului de astăzi
5:19 Dorul de casă simțit peste mări și oceane
9:06 (P) Deschide-ți propria afacere într-o lună cu franciza Impact Academies
11:14 Cum a descoperit Republica Moldova după atâția ani locuiți în SUA
18:40 Emigrarea în SUA în 2010 împreună cu soțul
22:37 Munca împreună cu unul dintre cei mai bogați oameni din lume
27:59 Pentru a-ți realiza visul american trebuie să dai din coate
32:25 Cât de greu se obține pașaportul american
33:44 În ce domenii lucrează moldovenii stabiliți în SUA
36:25 De câți bani are nevoie o familie ca să trăiască în SUA
39:03 Cele mai bine plătite job-uri în America
40:55 Cheltuielile mari pentru grădiniță și asigurare medicală
42:50 Cumpărarea unei case în state și dependența de credite
46:08 Medicina în state și cât te costă când chemi ambulanța
51:37 Nașterea copiilor în SUA
56:27 Școlile în America în comparație cu cele din Moldova - „La noi se face mai multă carte!”
1:02:16 Cadou de la Aurelius
1:02:52 Ce fac soțiile moldovenilor în America. Probleme apărute după un eventual divorț
1:08:02 Propria ei experiență de divorț
1:22:02 Este complicat să te adaptezi la noua viață aici?
1:27:09 Munca pentru companii americane, dar la distanță
1:30:25 Prețurile în Moldova îs mai mari decât în America
1:32:23 Refacerea vieții personale după divorț
1:43:52 Republica Moldova este pregătită să-i primească pe moldovenii care vor să revină acasă?
1:48:32 Întreb pentru un prieten (regrete, bani, mesaj pentur moldovenii din SUA, ce contează în viață...)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

E foarte bine că moldovenii revin acasă și vorbesc atît de frumos despre țara lor ❤️❤️❤️

topvideoyoutube
Автор

Eu cred, ca aceasta femeie frumoasa, daca a lasat in urma atâta bogatie cum mentioneaza Dorin in interviu, atunci ea a fost foarte tare suparata de sotul ei. Nu inteleg motivul divortului, dar sunt sigura, ca ea de la bine nu pleca si sa-i dee Dumnezeu linistea, de care cu adevarat are nevoie.🤗🤗🤗

ludmilaludmila
Автор

E minunată această femeie! Felul cum vorbește și cum gîndește - e de admirat 🫶🏻❤️😇

topvideoyoutube
Автор

Mă bucură mult reîntoarcerea moldovenilor noștri!!!🎉

erhanmarina
Автор

Extraordinar de frumos acest interviu și Virginia e o femeie foarte deșteaptă și frumoasa cu un mod de gândire deschis. Ma bucur mult sa cunosc asa persoane.

lunaviolayoga
Автор

Ce Doamnă plăcută și cumsrcade !! A vorbit cu multă naturalitate, transparență, lucruri curioase și necunoscute de altă cultură diferită unde a locuit cativa ani, însă suflerul si inima edte acasă -la pământul natal, Moldova!! Mult succes va dorim in noua etapă, intr-un ceas bun cu noroc si binecuvântare!! Bravo, Virginia !!!

Ana-zitr
Автор

Am ascultat interviul si pot spune ca protagonista reda foarte multe informații eronate despre viata per ansamlu in SUA. Scoala in SUA nu e deloc asa cum povesteste ea. Nu pot sa afirm ce si cum se mai invata in Moldova, dar sunt in SUA din 2006, am copii in scoala publica si pot afirma ca învață foarte multe lucruri practice (nu cum la noi pe timpuri teorie multa, invatat pe de rost), un curiculum foarte vast, au homework (teme pentru acasa) , au responsabilități si consecințe daca nu iti faci tema by the due date. Acum depinde si de scoala publica cat de buna e, dar copiii mei fac parte din QUEST (gifted and talented) si acolo fac proiecte individuale, de grup si pe diverse teme. Cu activitati extracuriculare, poti duce copilul peste tot (bineinteles costa) si ii poti umple orarul copilului cu tot ce vrei de la arte, sport, ginnastica, muzica, dans, etc.
Despre medicina iarasi info eronat, asigurarile medicale costa in functie de cat e dispus angajatorul sa contribuie si sa plateasca, de cat de mare e salariul si tipul de asigurare. Noi avem PPO, nu a trebuit niciodata sa astept pentru nimic mai mult de cateva zile sa merg la un specialist.
Cheltuieli lunare....am ramas socata cand a spus suma de $12000. Cum? Cand are mortgage de $4000 maxim, sa zicem $2000 pe masini si a zis ca pe mancare si facturi nu mai mult de $1000. Restul pentru ce cheltuie? Eu zic din familia mea cu 3 copii, cheluieli lunare de $8000 si avem un trai decent, nu ne lipseste nimic. Bine, nu merg la shopping la magazine de firma si nu conduc ultimul răcnet de Porsche....dar se poate trai decent in SUA cu cheltuieli lunare intre $6-8 mii.
Ii doresc succes protagonistei, ma bucur ca ii place Moldova si as vrea sa ii ascult parerea dupa vreo 2 ani de locuit acolo, ba chiar vreo 5. Eu una nu am fost niciodata patrioata, nu traiesc in SUA cu nostalgia neamurilor, tradițiilor sau gastronomiei moldovene, dar daca as fi avut acest chin si dor de casa, rude, oameni, cutume moldovenesti, probabil nu as fi vrut sa traiesc aici o viata cu dorul nebun in suflet, ci as fi procedat la fel ca si Virginia si m-as fi reintors la baștină.

oleseadjorovich
Автор

O femeie minunata!!Un interviu frumos si cu mult respect!Succes!

loreloredana
Автор

Am revenit și noi în Moldova acum in mai 2024, după 8+ ani trăiți în SUA 😊

mariacercasin
Автор

Simt că unele lucruri trebuie corectate. Aud adesea oameni plângându-se de școlile din SUA în comparație cu Moldova sau alte țări.
De cele mai multe ori, copiii primesc cea mai bună educație după facultate și au locuri de muncă bune; asta este tot ce contează. Cu regret, pot spune că oamenii din Moldova care au trecut prin școala moldovenească s-ar putea să le fie greu în colegiile americane.

De asemenea, mulți imigranți vin în SUA și vor să aibă o viață bună, locuri de muncă bune și salarii bune, practic fără să facă nimic. Ei cred că munca ca șofer de camion sau serviciu de curățenie îi face bogați. Mai târziu, își dau seama că acele locuri de muncă sunt atât de solicitante încât, odată ce își pierd capacitatea fiscă, este imposibil să facă acele locuri de muncă.
Asigurarea medicala pentru ei prea costisitoare, serviciile medicale sunt prea scumpe pentru ca nu au beneficii de companie. Ei sunt pe cârlig pentru impozite și plătesc impozite pe venit, împreună cu alte cheltuieli.

Ceilalți imigranți care au mers la școală sau au decis să absolve în SUA au oportunități mai bune pentru locuri de muncă bune, creștere și extinderea cunoștințelor lor profesionale. Doi moldoveni educați, o sora medicala și un manager, ar putea câștiga până la 250 de mii împreună cu toate beneficiile. Sunt imigranți din Moldova care lucrează în companii mari precum Microsoft, Oracle, Google etc, cred că acei oameni au o poveste puțin diferită

Persoanal.
Am imigrat în SUA la începutul anilor 90 și copiii au crescut ca americani, am devenit „americanizați”, simt că atunci când merg în alte țări că aparțin Statelor Unite, aici este casa mea. În anii 90 am scăpat dintr-o țară săracă cu câteva genți pentru că era imposibil să începi o viață în Moldova. Politicienii și sistemul erau corrupti, așa că pentru un cuplu tânăr a fost ușor să înceapă viața în SUA.
Vreau să mă întorc și să locuiesc în Moldova? Nu, doar pentru a vizita.

Nimic nu ar aduce mii de imigranți înapoi, pentru că mulți și-au găsit o viață bună aici, în SUA.

narniafreak
Автор

Tot așa și în Moldova, dacă nu mai lucrezi, nu poți plăti creditul și la fel, casa este a băncii !!
Creditul este la fel în orice țară !!

silviafiodorov
Автор

Bravo, o fată superbă, deșteaptă, reală, plăcută, succese și sănătate Virginia❤❤

nataliacemurtan
Автор

O femee foarte deșteaptă, intelegentă, frumoasă.Succese mari pe viitor

kacimazsvetlana
Автор

Si eu am revenit in tara dupa 21 de ani locuiti in Olanda si ma simt fericita ceea ce imi lipsea enorm de mult in Olanda...

thepowerofyourmind
Автор

Niciodată nu am simțit nevoia să scriu un comentariu la un video de-a lui Dorin însă vreau să adaug cîteva comentarii la adresa școlilor din USA. Nu aș vrea cineva care nu a fost aici să își facă o impresie greșită despre învățământul în USA. Școala la care merge copilul meu am ales-o foarte minuțios, e o școală publică cu cerințe și unde se face carte, homework-ul obligatoriu pentru toți iar consecințele sunt pe măsură dacă nu îl faci. Copilul își face temele singur fară implicarea mea, eu nu trebuie să-l rog să-și facă temele, eu doar semnez că am verificat. Copii sunt motivați prin diferite metode să învețe, copilului îi place școală. Există relația părinte-școală, părinții fac voluntariat la școală, eu personal făceam voluntariat 2 ori pe lună în clasă și o dată în cadrul școlii anul trecut, știu cu ce se ocupă profesorii, copii, și tot ce se întâmplă la școală. Ba mai mult aș spune că programa e mai complexă în USA decât în MD, mama mea e profesoară de clase primare în Md și mereu îmi spune că uite noi asta învățăm în clasa a 4-a dar voi învățați în a 2-a, sau uite prin ce metode interesante învață tabla înmulțirii dar nu pe de rost ca în Md sau uite ce proiecte interesante au și tot așa. Mamica mea mereu se duce cu idei noi din învățământul de aici și încearcă să le implementeze în școală din Md. Ce ține de medicină la pediatrul meu niciodată nu am așteptat mai mult de 2 zile o programare dar cel mai des găsește loc a doua zi sau chiar în ziua respectivă. Am o naștere în Md și una în USA, cer și pământ…nici nu vreau să-mi amintesc experiența din Md. Cu una sunt de-acord în USA dacă nimerești pe mina medicilor la sigur ești salvat, eu la a doua naștere dacă nu nășteam în USA și nășteam în Md cred că eram pe lumea cealaltă… Bravo Doamnei pentru curaj, mie 3 luni în Md mi-a fost de ajuns pe câțiva ani înainte. Nu am putut suporta aerele și atitudinea oamenilor…când am ajuns în USA și mi s-a spus Welcome Home eram cred că cel mai fericit om. Cu bune cu rele, iubesc America și toți oamenii care mă înconjoară ❤️ unica ce îmi lipsește aici sunt părinții dar ei ne vizitează des și sunt foarte recunoscători pentru asta. 🙏

mihaelagrosu
Автор

In curind ajung si eu, sper ca Moldova ma primi bine, calduros, dupa 21 de ani traiti in Italia.
Ajutama tu bunul Dumnezeu, sa ma gasesc bine, in cuibusorul meu.

valentinatarleva
Автор

Curaj să te duci prin străini când nu ai altă ieșire la tine în țară, asta e disperare. Țara și-a alungat oamenii. Trebuie de recunoscut că situația în Moldova era foarte grea și tot din cauza oamenilor, a moldovenilor care au permis în țară să fie dezastru. Asta e adevărul crunt și real. Numai recunoscând că are probleme se poate de rezolvat spre bine. Dar când idealizăm totul, dragostea asta romantică față de patrie mi se pare atât de infantil și naiv și nu aduce la nimic bun.

Moldovenii nu sunt ce-i mai sfinți oameni de pe pământ dar ne simțim cu o superioritate morală față de restul națiunilor pe care nu am întâlnit-o la străini. Suntem prea orgolioși și mândri de țara noastră dar nu suntem capabili de a avea un nivel de trai decent. Când o să recunoaștem asta o să ne meargă mai bine ca națiune.

Și Moldova se află în Europa deci e o țară europeană, nu asiatică, nu americană, etc. Europa ne este mai aproape decât unii simt și cred, mai aproape chiar ca SUA. De ce unii remarcă asta? Toți știm că nu suntem în UE dar suntem o țară europeană (geografic vorbind), de parcă ne e rușine de asta când zicem: "undeva prin Europa".🤦🏻‍♀️ Moldovenii au trăit și trăiesc în Europa.

ec_grb
Автор

Ce femeie caldă și frumoasă 😍manierată …ce frumos vorbește și explică.Mai mulți așa oameni să se reîntoarcă și țara asta va avea viitor 😀😀😀👏🏻
Succese mari Virginia, ești minunată ❤

olgajuc
Автор

Vedem după alegeri cât de bine va arăta Republica Moldova. Acesta e primul aspect din cauză căruia eu nu m-aș decide să mă întorc în Republica Moldova. Eu foarte mult sper că Maia Sandu cel puțin să mai fie încă 4 ani Președinte și să reușească integrarea europeană! Că următorii președinți să fie supuși unor reguli mai riguroase și rigide dacă vor decide să devină Președinte RM.

iuliabors-cr
Автор

Mdaaa…… cu salariu, alimente și alimoniu ( adică fostul sot plătește nu numai alimente copiilor, dar și soției) din America …. fiecare ar zâmbi !!
Încercați dragă doamnă și primiți salariul moldovenesc și imediat va dispărea zâmbetul de pe fața !

silviafiodorov