Teknoloji ve Kullanıcı Deneyimi / Emrah Safa Gürkan - Historik Özel

preview_player
Показать описание
#Teknoloji #UXDesign #işbirliği #UserSpots

Userspots'un katkılarıyla hazırlanan bu bölümde Emrah Safa Gürkan ile teknolojinin tarihi ile paralel bir biçimde ele alınabilecek Kullanıcı Deneyimi'ni konuştuk. Bakalım teknoloji, hangi kriterleri ve tarihsel süreçleri içererek insanların doğrudan faydasına olacak yeni deneyimlere yol açıyor? Hepsi ve daha fazlası bu bölümde!
---
Userspots kullanıcı deneyimi tasarlayan ve bu sürecin eğitimlerini veren bir tasarım şirketidir.

Userspots ile Deneyim Tasarlayın
Temelini kullanıcı ihtiyaçlarından, yönünü iş hedeflerinizden alan deneyimler tasarlıyoruz. Sizin ve kullanıcılarınız için hayatı iyileştiriyoruz.

Userspots ile Deneyim Tasarımı Öğrenin
Userspots Akademi olarak insanların sevdikleri ve önem verdikleri bir konuda kariyerlerini geliştirirken onlara bilgilerimizi ve tecrübelerimizi aktararak yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

UX Okulu ile Kariyerinize Yön Verin
8 aylık UX Okulu Gelişim Yolculuğu ile kariyerinize yön verin ve bu program ile UX alanında sizi nelerin beklediğini keşfedin. Keşif sırasında hem öğrenin hem de kendinizi geliştirin. Uzun soluklu bu gelişim programı ile kendinizi UX dünyasına ispatlayın!

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Gecenin saat 5'inde aklıma gelen içerik konularını yazacağım, umarım ilginizi çeker.
1. Oyun tarihi. Neden iletişim amaçlı üretilmiş telefonlara bile oyun koyulmuş, örneğin. Neden oyun hayatımızın her yerinde?
2. Evcil hayvan tarihi. Eskiden evcil hayvan olarak kullanılan ama sonra vazgeçilen türler var mı, eskiden evcil hayvanın daha çok amaca hizmet ettiğini düşünüyorum, süs hayvanları ne zaman ve neden yaygınlaştı?
3. Sığınmacılık tarihi, gündemle de ilişkili ancak bunun toplumlar üzerindeki etkisini kast ediyorum. Modern devlet ortaya çıkmadan önce sığınmacılık var mıydı, köylüler savaştan nereye kaçıyordu? Ve 1930larda sağın yükselmesinin nedenleri arasında saymıştınız bi programda, aslında bu dekad için de öyle görünmüyor mu?
4. Orta sınıfın tarihi ve günümüzde erimesinin topluma etkisi. Bu bir devrime yol açar mı? Orta sınıfın bu kadar ortadan kalktığı toplumlar oldu mu, oralarda nasıl sonuçlandı? Orta sınıf diktatörlüğü üzerine teoriler görür müyüz?
5. Deli hükümdarlar üzerine program yapmak için söz vermiştiniz hocam.

Dipnot: bunları internetten bulabilirim bir kısmını, biliyorum ancak sizin yorumlarınızı merak ediyorum ve eğlenceli programlar olacağını düşünüyorum. Sevgilerle.

saltukkose
Автор

Mini CD'ler iyiydi özellikle çek-geç yapıp arkadaş evleri arasında arşiv taşıyorsanız. Özellikle "rewriteable" olanlar başarılıydı. Bir kot pantalonunun cebine sığıyordu, elde taşımanıza gerek yoktu ve 200 MB disk alanı (139 disket eder) o dönemde bazı oyunları ve müzik vesaire taşımak için yeterliydi. Lâkin siz ortamın "seeder"ı değil de "leecher"ı iseniz işe yarar görmemeniz normaldir. Arkadaş çevresinde böyle meşakatli bir işi arkadaşlarının mutluluğu için yapacak genelde bir kişi olur; diğerleri almaz, uğraşmaz, emek vermez; ellerinde paylaşıma müsait dijital bir varlık varsa bile "gel al" derler. Ben 2000'lerin başında ortaokulda kaset doldururdum; şarkı seç, uzunluğunu hesapla, WinAmp'a diz, kayda başla, bitir derken saatlerinizi verirdiniz; kayıt süresince de PC'ye pek dokunamazdınız çünkü bütün PC sesini alırdı kaset. Kasette saatler alan iş CD'de 30 dakikada bitiyordu. Bu küçük CD teknolojisi daha sonra Sony PSP (Playstation Portable) 1000, 2000 ve 3000 serisi el konsolları için "UMD" (Universal Media Disc) adı altında 2004-2012 yılları arasında kullanıldı ve 900 MB tek katman, 1.8 GB çift katman disk boyutu vardı. Nitekim her teknolojinin bir ömrü var; DVD çıkınca VCD'nin sonu geldi; TV'ye bağlanan medya oynatıcılar çıktıktan sonra DVD playerların sonu geldi; araba teyplerine USB giriş konduktan sonra CD playerın sonu geldi; akıllı telefon 32GB üstüne çıkınca MP3 playerın sonu geldi; internet cebe düşünce MP3 arşivlemenin sonu geldi. Şimdi "user" olarak ben bu "experience"leri yaşadım ama user değilseniz sizin için bir önemi de olmuyor haliyle.

Haplo-san
Автор

Normal şartlar altında youtube da videoları 1, 75 hızda izlerken hoca bunu 0, 75 e indirtti ya bana, valla helal olsun :)

gapo
Автор

hayatımda ilk defa bir adamın videosunu bekledim..

beratdincer
Автор

ok yapmak büyük bir teknoloji gerektirir dediniz ya aynı şey kurşun kalem için de geçerli. ne varki yapmada diyerek basit görünür ancak denirki bir kişi veya firma baştan sona kurşun kalem üretmeyi bilmez. her aşaması ayrı yetkinlik ister birleştirmesi ise apayrı iştir

can-clft
Автор

önceki programdaki sıkıntı; ESG'yi "cahilce" sorularla yönlendirmeye çalışması gereken kişinin ESG kadar şaka yaparak ve neredeyse ESG kadar konuşarak konunun tamamen dağılmasına neden olmasıydı. soran kişi aslında bizim yerimize geçiyor konsept içinde. arkadaş arasında acayip keyifli olduğuna emin olduğum bir muhabbet ama yarım saatlik youtube programında "abi şu an neler oluyor ya?" dememize sebep oluyor. bu program ile karşılaştırdığınızda farkı çok net görebilirsiniz. bu bölüm oldukça smooth ve net geçti.

sefaozkara
Автор

Balon çıkan icatlarda 3D ve Curved televizyonlar benim favorilerim.

canffrr
Автор

E-Devlet, bir e-devlet uygulaması için olabildiğince "user friendly", Almanya'ya bir süre yaşarsanız demek istediğimi anlarsınız. Ayrıca 900'lü hatlardan bahsetmemenize şaşırdım.

cemyildiz
Автор

28:09 Ginger Scooter
"Hayatınızı değiştirecek İcat" diye bir sene piar yapmışlardı.
Halk arasında öyle teoriler öne sürülmüştü ki uçan araba olduğunu iddia edenler bile olmuştu.

hahaa
Автор

27:00 daki bir hatayi duzelteyim. Ingiltereden banka hesabini ben bu yilin basinda 15 dk da acmistim bir passport birde uniden bank letter (student certificate).

valonreijk
Автор

Hocam ben youtube u podcast olarak dinlemek için premiuma para veriyorum. Yürürken dinliyorum. Bu yorumu yapmak için açmasam yüzünüzü görmezdim. Ceket güzelmiş.

cerenozgur
Автор

yıl olmuş 2022 hala gözlük takıyoruz bilmem kaç yıllık teknoloji geliştirin kardeşim şunu artık

Yusuf_AGAC
Автор

YouTubeda hızlandırmadan dinlediğim tek kişisin başqanım.

esmayavuz
Автор

Ruşen Abi’de podcast de var. Sizde de olması gerekir.

UmutS
Автор

Her videonuzu dinliyorum hocam. Yüzünüzü görmeyeli aylar oldu. Spotify a atmayarak user düşmanlığı yapıyorsunuz :)

paix
Автор

Hocam, Vietnam ve Körfez Savaşı'na kadar "Fighterların" etkili olamamasının sebebi uçakların teknolojik yetersizliği/kullanışlı olmayışı değil, mühimmatların teknolojisizliğidir. O zamanki savaş jetleri 1000 km/h hızlara yaklaşıp gayet iyi manevra kabiliyetine sahipti. Vietnam ve Körfez Savaşı'na kadar akıllı-güdümlü mühimmatları ve füzelerin olmaması sebebiyle savaş uçakları dediğiniz kadar etkili olamadı. Çünkü o zamana kadar serbest düşümlü, güdüm kiti olmayan yani nereye gideceğini bilmeyen, Allah nereyi nasip ederse orayı vuran mühimmatlar ile etkili olamadılar. Havadan havaya AIM-9 Sidewinder(1960'lı yıllar) füzesi ve havadan karaya AGM-65 Maverick (1960'lı yıllar) füzelerinin Amerika'da envantere girmesi ile Baba F-4, F-14, F-15 ve F-16 tüm yeteneklerini gösterebilmiştir.

Aynı şekilde Sovyetler'de R-27 ve R-73 havadan havaya füzeleri ile Amerika'ya karşılık vermiştir.

Rusların elinde bugün bile yeteri miktarda havadan yere akıllı mühimmat olmadığından Ukrayna'da istedikleri kadar etkili olamıyorlar. Askeri üsleri, havalimanlarını ve fabrikaları vuramadıklarından tam hava üstünlüğü sağlayamadılar. Rusya bugün Ukrayna'daki kara hedeflerine serbest düşümlü mühimmat attığından etkili değil, aynı 2. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi. Bu sayede akıllı/güdümlü füzelerin önemini tüm dünya orduları anladı.

MehmetSimsek-bbyd
Автор

17:32 145 ucuz, 146 pahalıydı. Tam tersiydi 🙂 146'nın yarım saati 5 milyon liraydı 😀

General_isenbuga
Автор

Hocam sizi izlemek istemeyenler youtube premium alıp telefonun kapatma tuşuna basabilir elinize sağlık güzel program devam

TheKalderon
Автор

doğru bilgiye ulaşabilme algoritması icat edildi mi merak ediyorum. Tarihimizi öğrenirken kutuplaşmamış olmaz mıyız?

SonerAlgan-chwz
Автор

Çorap kısmında kalkıp alkışladım. Evet arkadaş, bu kadar önemsiz olup, bu kadar ihtiyaç duyduğum birşey daha yok.

Akrafes