Ο Πούτιν ελπίζει σε βοήθεια Ελλάδος, Γαλλίας για μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

preview_player
Показать описание
Ένα ένα βγαίνουν τα μαντάτα από την συνάντηση Πούτιν-Μητσοτάκη με θέμα την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ
---------
Η χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο είχε τελικά πολλές προεκτάσεις, ειδικά όσο αφορά την προσπάθεια μη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, και εκεί η Μόσχα θέλει την βοήθεια της Αθήνας, και άλλων πρωτευουσών, με ανταλλάγματα φυσικά.

Κάτι τέτοιο πιθανότατα να τέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό από τον Ρώσο πρόεδρο, που τον “καίει” στην κυριολεξία ως ζήτημα, αφού αφορά θέμα ασφαλείας της χώρας.

“Η ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την ασφάλεια της Ρωσίας”, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, αυτή είναι μια από τις βασικές πτυχές της διασφάλισης της ασφάλειας της χώρας για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές και ακόμη και τη στρατηγική προοπτική.

Σύμφωνα με το ITAR-TASS, “παρά την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η χώρα αυτή έχει με την Ρωσία, έναν μάλλον περίπλοκο διάλογο τον τελευταίο καιρό, ενώ Μόσχα και Αθήνα παραδοσιακά συνδέονται με μάλλον φιλικές σχέσεις.

Οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων καθώς και η σταθερή θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και στις δύο χώρες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για συνομιλίες”.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Edward Lozansky συμφωνεί, λέγοντας ότι η Μόσχα μπορεί μάλλον να βασιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία ανάμεσά τους, να εμποδίζουν την ένταξη της Ουκρανίας, καθώς και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.

"Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών προβλημάτων που είναι σημαντικά για τη Ρωσία", είχε δηλώσει ο Andrei Kortunov, γενικός διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, πριν μερικούς μήνες.

Ο ίδιος Ρώσος ειδικός είχε υπενθυμίσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την σύγκρουση μεταξύ της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις ευκαιρίες συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, μεταξύ άλλων μέσω των δυνατοτήτων του Turk Stream.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της Μόσχας, "υπάρχει ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ασκήσει πίεση σε κάποιο βαθμό υπέρ των συμφερόντων της Ρωσίας εντός της ΕΕ", ως παραδοσιακός εταίρος της Μόσχας, κοντά σε αυτήν "θρησκευτικά και ιστορικά".

Οι Ρώσοι έχουν τα δικά τους προβλήματα με ΝΑΤΟ και ΕΕ, και θέλουν πολλούς θετικούς “ψήφους” από χώρες που είναι εντός, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, κά, για να περάσουν τις θέσεις τους, δίνοντας ανταλλάγματα φυσικά.

Η Μόσχα επίσης, προσβλέπει σε ελληνική βοήθεια τόσο σε ΝΑΤΟ όσο και την ΕΕ, σε πολλά ζητήματα που αφορούν και την χώρα μας όπως το μεταξύ μας εμπόριο, που έχει κτυπηθεί ανεπανόρθωτα από το 2014 και τις κυρώσεις της ΕΕ.

Ναι, τελικά, η Ελλάδα μπορεί να φανεί χρήσιμη σε μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία, όπως και στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υψώσει την φωνή της λογικής για διάλογο για την Α. Ουκρανία ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα, που “ακονίζουν τα μαχαίρια τους”, για κάτι σίγουρα που ούτε οι ίδιες δεν έχουν σκεφθεί σοβαρά.

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ρωσία
#Ελλάδα
#Ουκρανία

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Η Ελλάδα, η Ρωσία, η ΗΠΑ, η Γαλλία πρέπει να είσαι μαζί. Δεν έχουν τίποτα να χωρίζουν

TM-nkvv
Автор

Έχουμε άλλες προτεραιότητες για θέματα που αφορούν εμάς, όπως και εσύ φίλε Πούτιν που έχεις τις δικές σου οι οποίες συχνά συγκρούονται με τις δικές μας!
Γι αυτό ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!

panicosemilianou
Автор

Γιατί να σάς βοηθήσουμε εμείς και ή Γαλλία όταν εσείς βοηθάτε μόνο την Τουρκία.

efstratiosbotseas
Автор

Ειπαμε: Αν το θελήσουμε μπορούμε να κάνουμε ολόκληρη την περιοχή μας ένα παράδεισο ευημερίας και ειρήνης από τη Ρωσσία μέχρι και τον Περσικό! Το θέμα είναι όμως η Τουρκία και οι κινήσεις που θα κάνει για να σταματήσει τις κινήσεις αυτές. Εδώ χρειάζεται ισχυρή θέληση απο πλευράς Ελλάδας

giorgosmilonas
Автор

Είπε ο Πούτιν για βοήθεια από μας και μετά πήγε για ύπνο ήσυχος.
Ντάξει να λέγονται σοβαρά πράγματα

giorgostrifonas
Автор

Και θα είναι η Ελλάδα ο σύμβουλος καλής θέλησης Αμερικής και Ρωσίας και θα τους βάλει να συζητήσουν λογικά τα σχέδια του κόσμου; εδώ από μόνοι τους δίνανε τα χέρια και συμφωνούσαν και χαιροντουσαν για την συνθήκη των πυρηνικών που θα απενεργοποιουσαν σαν ένδειξη σωστής συμπεριφοράς και σεβασμού ο ένας στον άλλον αλλά και στον πλανήτη.... Και η ΗΠΑ ήταν η πρώτη που έφυγε μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την σύμβαση και δημιουργούσε μεγαλύτερης τεχνολογίας όπλα και σύγχρονα πυρηνικά.... Οι αδελφότητες λευκή και μαύρη θέλουν εχθρούς και σύμβασης όταν θα δώσουν τα χέρια θα ξεκινήσει το χάος και καλα από συμφέροντα όχι ότι θέλουν τα 3/4 να εξαφανιστουμε λόγο υπερπληθυσμου που αυτοί άφησαν φανερά να γίνει σε Κίνα Ινδία Πακιστάν Ινδονησία κτλπ

ΔΙΟΝΥΣΗΣΒΥΘΟΥΛΚΑΣ-νκ
Автор

Σας αγαπάμε, κύριε Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά κάτι τέτοιο είναι ίσως πέρα από τις δύναμης μας, (Θα το προσπαθήσουμε αλλά πρέπει)

Αλλά πρέπει η Ουκρανία να υπάρχει σαν χώρα, γιατί είναι η ρίζες τις γλώσσα τις Ρωσικής με την Βουλγαρική .

Γνώμη μου είναι αφού πάμε προς την πράσινη ενέργεια γιατί μαλώνετε για τα πετρέλαια μην κάνετε πόλεμο ζήστε ειρηνικά .

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας αγαπάτε και σας αγαπάμε αλλά, τέτοια πράγματα φέρνουν διχόνοια .

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο ΝΑΤΟ θα ήμασταν προδότες ...

Εμείς βοηθάμε την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ για ειρηνικούς σκοπούς .

Αλλά είμαστε Ουδέτερη σε τέτοια θέματα είναι πέρα από εμάς,

Απορώ γιατί ο Μητσοτάκης δεν συναντά τον Πούτιν στο Άγιο Όρος και πάει ως την Μόσχα ...

Θα είχε το ενδιαφέρον του να συζητούσαν μέσα στην Εκκλησία

giannisekizoglou
Автор

poli omorfa....stiriksi se sxesi me tin oukrania kai san antallagma stiriksi sxetika me tin epektasi se 12 milia sto Aigaio...mou fainete oti proetoimazoume to edafos siga siga....gua auto treksame na tous kathisixasoume oti tha iparxei perasma nausiploias...

pboits