0-6 yaş döneminin çocuk gelişimdeki önemi #0-6yaş

preview_player
Показать описание

Çocuklarda 0-6 Yaş Arası Neden Önemlidir? 0-6 yaş dönemi gelişim özellikleri nelerdir? Okul öncesi çocuğun eğitimi neden önemlidir? İlkokul öncesi çocuğun gelişimi nasıldır? Bu gibi soruları cevabı bu çocuk gelişimi videosunda.

Eğitim Danışmanı ve Pedagog Prof. Dr. Norma Razon 0-6 yaş döneminin çocuk gelişimdeki önemini anlatıyor. 0-6 yaş dönemi diye adlandırılan okul öncesi dönemde bedensel, zihinsel, sosyal ve duygudal gelişim çok hızlıdır. Bebeklerde bedensel gelişim bebeğin boynun uzaması, kilosunun artması ve bir takım hareketleri yapabilir duruma gelmesidir. Bebek bu gelişimi çok hızlı gösterir. Bebeklerde zihinsel gelişim dil, algı, hafıza ve dikkat gelişimi olarak eke alınır. Bebeğe bir kelime öğretildiğinde ilk başta hiç kelime çıkartamazken birden birkaç kelimeyi birden söylediği gözlemlenebilir. Duygusal gelişim bebeğin kızlınlığın, öfkesini ve sevincini farklı seslerle ve ağlamasıyla göstermesidir. Sosyal gelişim açışından ilk başta sadece anne, baba ve bakıcısına tepki veren bebek zaman geçtikçe farklı aile büyüklerine de tepki vermeye başlar.

Gelişmenin, büyümenin ve öğrenmenin bu kadar hızlı olduğu dönemde anne babalara düşen görev uyaranı bol olan bir ortam yaratmak ve çocuğun tüm duyu organlarını gelişmesini sağlamaktır.

*****

*** Çocuğunuzun yeteneklerini beraber geliştirelim ***
*** Eğlenceli günlük aktivitelerle çocuğunuzun gelişiminde size rehberlik edelim ***

ÇocukluDünya 0-6 yaş çocuğunuzu tüm yönleriyle geliştiren akıllı sistemdir.

ÇocukluDünya’da neler var?
• Çocukların gelişim seviyesini belirleme sistemi
• Her çocuğa özel hazırlanan haftalık gelişim programı
• Güvenilir uzman bilgileri
• Tüm Türkiye’de çocuğunuzu götürebileceğiniz bebek ve çocuk mekanları
• Üyelere avantajlar

Neden ÇocukluDünya?
Beyin gelişiminin %75’i 0-6 yaş arasında tamamlanır.

Bu dönemde algılama ve öğrenme çok hızlıdır. Öğrenme, beyin hücrelerinin uyarılması ile gerçekleşir. Beyin hücrelerini uyarmak için çocukla oyun oynamak ve aktivite yapmak lazımdır. Böylece uyarılan beyin hücreleri çoğalır ve kalıcı olur.

Bu süreyi iyi değerlendirmek için doğru zamanda doğru aktiviteler yapmak gerekir

Pedagoji Derneği’ne (2016) göre "oyun çocuğun duygusal, sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimini destekler. Anaokulu çocuğunun en az 5 saat oyuna ihtiyacı vardır." Çocuğa oyun fırsatı vermemek, aktivite yaptırmamak gelişimini desteklememektir.

ÇocukluDünya’daki eğlenceli aktiviteler çocuk için oyundur ve gelişimini destekler.

Websitemiz:

Youtube kanalımıza hemen üye olun:

Sosyal medya hesaplarımız:

#0-6yaş #0-6yaşgelişimi #bebekgelişimi #çocukgelişimi
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Siz çocuğunuzu geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Cevaplarınız yoruma :)