Γιατι αραγε ?

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Γεια σου Μαστορα Γιωργη! Ειμαι απο το Ηρακλειο Κρητης αλλα ζω Νοτια Καλιφορνια, Νοτια απο το Λος Αντζελες. Ειμαστε μια παρεα φιλοι (Ολοι Αμερικανοι, εκτος απο εμενα)και ολοι μας εχουμε το μικροβιο των ανακατασκευων παλαιων οχηματων και μηχανων. Απο χομπι φυσικα.. Εγω για παραδειγμα οδηγω σχεδον καθημερινα ενα φορτηγακι Ford F1 του 1949, για ψωνια παω με ενα Honda παπι του 1983, στα στροφιλικια με ενα Yamaha SR500 του 1979 (μονοκυλινδρο δρομου με μοτερ απο ΧΤ της εποχης), και εχω και δυο σπανιοτατα τριτροχα δρομου. Ολοι μου οι φιλοι οι Αμερικανοι, παρακολουθουνε τα βιντεο σου και συνεχεια με ρωτανε να τους εξηγω τι λες!! Εχει τρομερη πλακα! Να εισαι παντα καλα φιλε να μας μαθαινεις τα μυστικα της τεχνης! Πολλα φιλια στην Πατριδα!

ManolisAvisinos
Автор

Γεια σου ρε μαστρογιώργη...Σου στέλνω χαιρετισμούς από Ηράκλειο Κρήτης...ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ YOUTUBE..

manospapadomanolakis
Автор

Αγαπητε Γιώργο,
Το εν λογω χυτο κομμάτι γίνετε σε μηχανες με καλουπια που εχουν επαναληψιμοτητα- ειναι φτιαγμενα με 2 κομματια ατσαλιου που εχουν κυκλωμα λαδιου που τα κραταει στους 300 βαθμους και ανοιγοκλεινουν. Το αλουμινιο δεν χυνετε απλως αλλα διοχετευεται με πιεση μεσω μιας αποτομης κινησης ενος υδραυλικού εμβολου. Ο κυκλος μηχανης ειναι 1 λεπτο το κομματι. Εαν αλλαξει ο κυκλος οι ακμες του καλουπιου μπορει να κρυωσουν με αποτελεσμα να παραμενουν στο κομματι κάποιες τάσεις συρικνωσης. Στον ελεγχο για πορωτητα το αλουμίνιο περναει κανονικα και αυτες οι τασεις εμφανιζονται οταν το εξαρτημα παει για κατεργασια, οπου και καταστρεφετε. Εαν περασε την κατεργασια μη καταστροφικα, τοτε αυτο το εγγενες 'κουσουρακι' βγηκε στην πρωτη σοβαρη μηχανικη καταπόνηση.

sarigiannis
Автор

Πάντως ότι και να έχει μάστορα μ.. είσαι δάσκαλος.. μας έχεις δείξει παρα πολλά και μπράβο σου από καρδιάς

kakavoulisg
Автор

Γιώργο, εξαιρετικά βίντεο. !!
Λοιπόν νομίζω πως αυτός ο λαιμός άνοιξε σε προσγείωση μετά από άλμα. Ίσως να βοήθησε μιά αδυναμία κατά την χύτευση αλλά μάλλον ένα πολύ μεγάλο άλμα που τερμάτισε η εμπρός ανάρτηση και πέρασε η κρούση στα ρουλεμάν του λαιμού, σπρώχνοντας το κάτω πρός τα εμπρός και το πάνω προς τα πίσω. Γι αυτό και το κάτω ειναι πιό ανοιχτό μπροστά ενω το πάνω πίσω. Τα καλάμια σχημάτισαν μοχλό και συγκέντρωσαν τις τάσεις στο μέσον του εμπρός κάτω μισού και του πίσω πάνω μισού. Είναι μάλλον τυχαίο το ότι υπάρχει ραφή εκεί. Και να μην υπήρχε, εκεί θα άνοιγε. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητή η περιγραφή μου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω σχήμα για να το δείξω.

George-z
Автор

Ως συνταξιούχος σχεδιαστής μηχανολογικών εξαρτημάτων
40 ετών στο εξωτερικό ( ΗΠΑ) και εργασιών μηχανουργίου,
σε συγχαίρω για την ποιοτική σου μέθοδο και εργασία, η οποία εκμηδενίζει απόλυτα την πιθανότητα περαιτέρω προβλημάτων,
στην τελική τροποποίηση του αντικειμένου.
Συγχαρητήρια.
Δ.Ν

Dimitris-tdkb
Автор

Πολύ πολύ όμορφα.!!!
Μερακλήδικο πολύ το λαμάκι.!!!

mixanourgeiozervas
Автор

Γεια σου μαστορα, εισαι καλλιτέχνης!!!
Το λοιπον το εργαλείο επαθε ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο απο κάποιον που μάθαινε σουζες και το κατέβαζε βίαια και με εντο δλδ φρεναριζε με το μπροστινό και σήκωνε το πισω μερος και προχωρούσε ετσι . Με όλους αυτούς τους κραδασμούς πηραν λιγο τα ρουλεμαν οποτε ειτε εκανε σούζα ειτε εντο το αποτέλεσμα είναι αυτο . Όλα τα πληρώνει ο λαιμός!!!!

sakisanonimos
Автор

Γεια σου μάστορα φοβερός πάλι....διακρίνω επιρροές από Αυστραλία, κρίμα να χεις τέτοια κούκλα τη Χλόη και να μην τη βλέπουμε, ωραίος και ο Άστεγος.

tsoliasIV
Автор

Καλησπέρα ωραία πράγματα και σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα που μας δείχνετε σε κάθε βίντεο 💪👏
Η ρωγμή στο τμήμα που επισκευάζεις είναι μάλλον από νερό που έγινε πάγος, έχει συμβεί και σε ποδήλατα στον ομφάλο που είναι ο άξονας για τα πετάλια και το νερό περνούσε από τη σωλήνα ti σέλαs

aristeidiskatsirakis
Автор

Συγχαρητήρια για τα υπέροχα, διδακτικά video. είμαι απο Οροπέδιο Λασιθίου, κατοικώ μόνιμα Αμερική και εσω ενα μικρό εργαστήριο που σαν χόμπι ασκολούμαι....εξαιρετική δουλειά και ευστροφία!!! καλή συνέχεια φίλε μου!

ayis
Автор

όταν ο Κύριος Χαλάσης ανεβάζει βίντιο, ΠΡΏΤΑ πατάμε λάικ, ΜΕΤΆ πατάμε πλέι! Ντάξ; Τόσο σίγουροι είμεθα ότι το βίντιο είναι ποιοτικόν να πούμε δλδ κλπ!!!

danausgr
Автор

Γιωργη μου καλησπέρα δουλεύω σε μια εταιρεία που φτιάχνουμε πλαστικά με έγχυση σε καλούπι, εάν το σημείο που ράγισε είναι το σημείο που συναντάει η μια πλευρά του υλικού την άλλη δηλαδή είναι το τέλος είναι πολύ ευαίσθητο, χάνει θερμότητα μέχρι να φτάσει στο τελείωμα και αλλάζει η συμπεριφορά πάντα, κατά πάσα πιθανότητα η έγχυση εδώ γίνεται οριζόντιος για μεγαλύτερη ταχύτητα, θα έπρεπε να γίνεται κάθετα για να μην υπάρχει τέλος η σημείο συναντήσεις παρά μόνο το τελείωμα του λαιμού

MrNeverlandios
Автор

μπραβο ρε γιωργη για τα κατατοπιστικα βιντεο σου και μου αρεσουνε πολυ η επεξηγησεις που δινεις για τα προιγουμενα βιντεο δεν κολλας σε κανενα προβλημα

GEORGEKLID
Автор

Bravo Akourastos Giorgo ...Saludos de MEXICO

nikolaos
Автор

Οτι και να μας δειχνεις εκει απο το εργαστηριο σου ειναι απολαυση μαστορα !! Γεια στα χερια σου, να σε χει ο Θεος

RIDERdim
Автор

Καλημέρα φιλε μου. Το γεγονός οτι εσπασε στο σημειο εκεινο ο λαιμος του σκελετου, σημαινει οτι το μηχανακι εχει ταλαιπωρηθεί πολύ ειτε με ασχημες συνθηκες οδηγησης ή ατυχημα η αλλου ειδους ζορισμα στο σημειο εκεινο (κτυπημα, τρακαρισμα, άγαρμπο ανεβασμα πεζοδρομιου κλπ). Το οτι εσπασε σε εκεινο το σημειοδειχνει οτι ηταν αδυναμο σημειο. Το διαιρετο καλουπι εχει μπεκ ροης του αλουμινιου υπο πίεση σε διαφορα σημεια αλλα ποτε στο σημειο που ενωνοννται τα δυο καλουπια σε ενα ενιαιο κατα τη φαση της χυτευσης. Οι διαδικασίες ειναι δυο μορφων ειτε με εγχυση ειτε με αμμο χυτευσεως και χυτευση δια βαρυτητος. Συνηθως στις προοδευμενες χώρες απαντουμε την πρωτη μεθοδο, ενω στις φτωχοτερες όπου τα μέσα ειναι παμπαλαια τη δευτερη όπου ενεχεται και ο κινδυνος αστοχίας του υλικου. Και στις δυο μεθοδους υπαρχουν κινδυνοι αστοχίας. Στην εγχυση μπορεί να έχχουμε αστοχία ειτε απο χαμηλη σχετικα πίεση εξχυσης ειτε χαμηλ'οτερη θερμοκρασία χυτευομένου μετάλλου. Και στις δυο περιπτώσεις δημιουργουνται εσωτερικες σπηλαιώσεις μη ορατες με το ματι αλλα που αδυνατίζει το προιον της χυτευσης στο πιο απομακρυσμενο σημειο απο τα σημεια έγχυσης του λιωμενου μεταλλου, ειτε στη δευτερη περίπτωση από προωρη ψυξη του λιωμενου μεταλλου πριν συναντησει το υπολοιπο λιωμενο μεταλλο του απέναντι μισου καλουπιου. Στις πιο απαρχαιωμενες μεθόδους χυτευσης μέσω αμμου χυτεύσεως εκει ενεχεται πιο πολυ ο κίνδυνος πρόωρης ψυξης του τηγμένου μετάλλου με τις ιδιες επιπτωσεις 'οπως παραπάνω ειπωθηκε λεπτομερώς. Ελπίζω να βοήθησα λίγο....ευχαριστώ

themhs
Автор

Με τα πλάνα με τη Χλόη δείχνεις πόσο ψυχάρα είσαι. Εκτός από Master στη μηχανολογία είσαι και καταπληκτική ψυχή. Μπράβο Γιώργο.

amazingstudiophotography
Автор

Μπράβο ρε Γιώργο Αλλά ένα πολύ καλό και κατανοητό βίντεο.. Να είσαι καλά..!!!!👍👋👍👋

driverpap
Автор

Καλησπέρα Γιώργο,
Και Γεια σε όλους!
Η Honda ναι Η Honda έχει πολλά προβλήματα με το ράγισμα εκεί, είναι μια κοινή βλάβη, Και σχετίζεται με θερμική επεξεργασία, ή έλλειψη αυτής μετά τη συγκόλληση του πλαισίου…… Οι περισσότερες εταιρείες συγκολλούν τα πλαίσια και δεν τα κατεργάζονται θερμικά (παλαιώνουν) το πλαίσιο μετά τη συγκόλληση, Τα περισσότερα από αυτά είναι εντάξει, αλλά μερικά αναπτύσσουν ρωγμές. Το ανυψωμένο τμήμα που βλέπετε εκεί, αφήνεται σκόπιμα για να ελαχιστοποιηθούν οι αστοχίες, η επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος είναι πολύ πιο ακριβή από τις αντίο σε όλους.

agramatos