DEVRİM'DEN TOGG'A TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİL SERÜVENİ

preview_player
Показать описание
Türkiye, bir yandan demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin etkilerinden kurtulmak bir yanda da sanayi alanında devrim yapmak istiyordu. Yıllardır ‘tarım ülkesi’ olarak konumlandırılan Türkiye’de, yıl 1961’i gösterdiğinde yerli otomobilin üretimi için ilk adım atıldı.

O günlerde 24 Türk mühendisinin önündeki en büyük engel kısıtlı zaman ya da günün şartları değildi. Gazete ve basında başlatılan kara propaganda yerli otomobil projesinden çok daha hızlı ilerlemekteydi.

Türkiye’nin, yerli araba üretimindeki çabaları takdire şayan da olsa bir türlü istenilen başarı elde edilemez. Yıl 2011’i gösterdiğinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSİAD’da yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin artık arabasını üretmesi gerektiğini söyler ve babayiğitleri göreve davet eder.

#TOGG #YerliOtomobil
İçeriklerimizi #podcast olarak dinlemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Web sitemizi de ziyaret etmeyi unutmayın.

Twitter, Instagram ve Facebook'ta bizi takip etmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Times Of Türkiye, Türkiye'ye dair her alanda içeriklerin üretildiği dijital bir platformdur. Times Of Türkiye, siyaset, dış politika, medya, kültür ve sanata ilişkin birbirinden uzman isimlerle yapılan videolar ile bir taraftan Türkiye'nin nabzını tutarken İngilizce diğer dillerde yapılan yayınlarla Türkiye'nin uluslararası gündemdeki yerine katkı sağlar.

Times Of Türkiye kanalında;

‘Ne Var Ne Yok?’ (İç Politika) programında Halime Kökçe, Hüseyin Alptekin ve Yusuf Özkır iç politikaya dair yorumları ile gündemi değerlendiriyor. Hızla değişen gündemin ana konuları bu programda tartışılıyor.

‘Sınır Ötesi’ (Dış Politika – Türkçe) programında Bora Bayraktar, Taha Dağlı ve Sernur Yassıkaya dünya gündemini ele alıyor. Dünyada yaşanan gelişmelerin yanında Türkiye’nin uluslararası arenada ortaya koydukları da bu programda masaya yatırılıyor.

‘Nereye Gidiyoruz?’ (Kültür-Sanat) programında Nagihan Haliloğlu, Kübra Sönmezışık ve Halil İbrahim İzgi kültür ve sanata ilişkin renkli konu ve içerikler ile izleyici karşısında oluyor. Müzik, tiyatro, sinema, yazarlık, dergicilik, görsel sanatlar ve modern dijital sanatlara kadar kültüre ve sanata dair ne varsa bu programda yerini buluyor.

‘Türkiye Talks’ (İngilizce) programında ise Kadir Üstün ve Talip Küçükcan İngilizce içeriklerle Türkiye ve dünya gündemini ele alıyor. Türkiye’nin gündeminde yer alan konular bu program vasıtasıyla uluslararası medyaya taşınıyor.

'Medya Meselesi' programında Meryem İlayda Atlas ve Melek Cevahiroğlu Ömür, medyanın önemli konularını ve medyaya ilişkin merak edilenleri değerlendiriyor.

'Öbür Gündem' programında ise Simge Ata Erdoğan, Hale Kaplan ve Kılıç Buğra Kanat, siyasi ve sıcak gündemin dışında kalan önemli konuları gündeme taşıyor.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Türkiye tarım ülkesi ne zaman oldu ki 😂 Ne diyelim hem tarım hem teknoloji satan ülke olsun tek dileğimiz bu zaten. Ülkemizin geliştiği ve kasasının bir gurup tarafından bölüşülmediği günleri en kısa zamanda görmek nasip olur inşallah hepimize.

tufanagzikuru