Kum Bataryaları Enerji Sorunlarımızı Nasıl Çözebilir?

preview_player
Показать описание
Bugün yeni kum bazlı pillere bakacağız. Piller, bildiğimiz gibi kesintili olan yenilenebilir enerji üretiminden tam olarak yararlanmak için gereklidir. Ancak kirlilik ve verimliliği bu sektörü sürekli olarak kendini yenilemeye itiyor. Bu araştırmalar arasında dünyanın ilk kum bataryası geçtiğimiz Temmuz ayında Finlandiya'da devreye alındı. Ama nasıl çalışır? Ve bu, enerji depolama için uygun bir yol mu?

▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▫️ ▪️

▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️ ▫️ ▪️

✔ Teşekkürler ヅ ヅ

© 2022 ATECH | Tüm hakları Saklıdır
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

👍👏🤔küresel ısınma nedeniyle dünya gündemi temiz enerji ve enerji depolama yöntemleri yarışı.Enerjiyi, kimyasal akülerle, potansiyel olarak, yaylarla, basınçlı tanklarla, yada motorlarla yükseğe ağırlık kaldırıp indirerek, sıvıları yükseğe basıp indşrerek, yada ısı depolayarak çok farklı yöntemlerle depolayabiliriz.Fakat hangisinin maliyet fayda bakımından en verimli çalışacağını öğrenmek için hepsini bir labaratuvar ortamında denemek lazım.Sonuçlar çok ilgi çekecektir.Örneğin bir varil kumu gündüz güneş panelinin elektriğini kullanarak rezistansla ısıtıp, gece bu ısıyı kullanmak mı, yoksa bir varil kumu 10 metre yükseğe çıkartıp, aşağı inerken alternatörü çevirmesi ile elde edilen enerji mi daha maliyet fayda oranı yüksektir.Tabi aynı varile basıçlı hava sıkıştırıp onunla alternatör çevirmek, ve kimyasal aküker ile de deneyip depolanan ve geri alınan elektiği eş zamanlı olarak ölçmek için tüm bu düzenekleri kurmak gerekir.Tabi bu bilgilere bilgisayar ve internet ortamından bulunan verilerle de ulaşmak mümkün.Fakat insan bunu gözüyle görünce daha iyi mutmain oluyor.O bakımda bir üniversitede bu test ortamının maliyeti ne olursa olsun kurulmalı.ve geliştirilmeli.Çünkü dünyada bu konuda büyük bir yarış henüz yeni başlamış sayılır.Buna dair bir video yaparsan herkes merak edip izler.Tabi titiz zahmetli bir video olmalı.

aliali-emhl
Автор

Merhaba, yayınlarınızı ilgiyle izliyorum.Bu yayınla bana cesaret verdiniz.Ben de kumun ısı depolama için kullanılabileceğini düşünüyordum.Şöyle ki, yazın güneş ısısını mercekler ve aynalar kullanarak depolamak ve kışın ısıyı ısınma amacıyla kullanmayı hayal ediyorum.Fakat, benim için en büyük sorun ısıyı tutacak bir depolama nasıl ve neyle olabileceğidir?Bu konuda bir bilgi tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.Not;Teknik bilgilerim maalesef yetersizdir.Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Ayrıca, gramer hatalarım varsa özür diliyorum.Dilerim yeterli anlatmışımdır.Saygılarımla...

yusufozkan