Yüksek işsizlik oranı hakkında halk ne düşünüyor? - DW Türkçe

preview_player
Показать описание
Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayı işgücü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yılın aynı dönemine göre işsizlik oranı 0,5 puanlık artış ile yüzde 11,1 seviyesine çıktı. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı ise 0,2 puanlık artış ile %20,8 oldu.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

20 yaşında gencecik çocuk 'çok zor günler yaşadım' diyorsa, daha bunu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
Buradan üniversiteye hazırlananlara, üniversitede okuyanlara, yeni mezunlara sesleniyorum...ne pahasına olursa olsun ekmeğinizi yurt dışında arayın, mutlu olun, huzurlu olun kardeşim.
Çok büyük potansiyelimiz var, ama onu tatmin edecek ekonomimiz yok, olmayacak da...

oscar_schindler
Автор

Yattığı yerden makarna, kömür alan adam "işsizlik yok, millet iş beğenmiyor." diye ahkam kesiyor.

ahmetben
Автор

Sorun Türkiye'de şudur, Arz ve talep eşit değil.Cok az iş var buna karşılık çok ciddi bir genç nüfus var.Bir de suriyeli gençler geldi.Eğer nüfus planlamamiz iyi yapılsa idi şu an çoğu gencin işi hazır gibiydi.Gelismis ulkelerde işsizlik oranı yüzde 2 en fazla yüzde 4tur.Nedeni budur.Bir ülke eğer bizim gibi çok gelişmiş bir ekonomi değilse bu kadar genç nüfusa ihtiyacı yoktur.Bir işe çok talep olursa maaş düşer.Cogunluk asgari ücretle çalışır.O yüzden doğum oranları dengelenmeli. Ve Suriyelilerin bu kadar üremesi durdurulmalı.Uremek istiyorsa o zaman ülkesinde çocuk yapsin.Bu gidişle gelecek maalesef parlak değil.

sinemc.
Автор

Öncelikle diyanet özelleştirilsin, ülkenin kaynaklarını çoğunu harcayan ve bunun karşılığını hiç üretmeyen bir kurumu daha fazla yatırım yapılmamalı

ulgenkoc
Автор

Suriyeli ve diğer mülteciler de geri göndermeli, bu yükü daha fazla kaldıramayız

ulgenkoc
Автор

Çok özür dilerim ama hala bu ülkeden umudu olan varsa ona sadece kahkaha atarım.

Shooter
Автор

İş beğenmiyorlar diyen kişinin söylediğine katılmıyorum. Haklılık payı elbette vardır ama genel olarak işverenlerin işçilere sanki tüm vakitlerini satın almış gibi davrandıklarını, kendileri üstünmüş gibi bir duyguya kapıldıklarını gözlemliyorum. Mesela işveren iş görüşme saatine geç kalıyor, işçinin vakti kıymetsizmiş gibi bekletiyor, sonra da iş arayan kişi çekip gidince kızıyor. Ya da çalışma saatleri insanca olmuyor, özel hayata taşıyor. Ya da kişilerin dış görünüşüyle ilgili baskı yapılıyor. insanlar insanca çalışmak istiyorlar, işverenler ise o kişi tüm vaktini adasın istiyorlar. Elbette işçi işe sahip çıkmalı, gözü işi kaytarmakta, gevşek çalışmakta, kurnazlıkta olmamalı ama bu konuda işverenlerin bir miktar daha haksız davrandığını düşünüyorum. Daha birbirine hitap etme konusundan fire verilmeye başlanıyor. işveren işçiye adıyla hitap ediyor, işçi işverene bey hanım demek zorunda. Halbuki iki taraf arasında karşılıklı bir anlaşma yapılıyor. Herkes eşit saygıyı hak ediyor.

BeyzaErsoy
Автор

Ülkecek filmi başa sardık... Hoş geldin 2001...

hakans.
Автор

İş beğenmemezlik diyorlarya hani biz ömrümüzün 16 yılını okumaya adadık e Bi zahmet istediğim işte çalışabileyim, kaldıki iş beğenmemezlik yapmama rağmen iş vermiyor kimse. Çünkü dışarıda senin yapacağın işi yarı fiyatına yapan sığıntılar var.

sefabockun
Автор

Her şehire üniversite kurulursa okuyan gençler mezun olduklarında kendi alanlarında iş bulamaz hale geliyor. Eğitim sisteminin bozukluğundan gençler nasibini alıyor. Yatırımlar zaten düşük %24 faiz oranları ile yatırımcı iş kuracakta işçi çalıştıracak umarım ileride daha güzel aydınlık günler görürüz.

sinant.
Автор

ikinci yabancı dil öğreniyorum. Artık yapacak başka şey yok. Okul bitsin, yurtdışı...

spartakos
Автор

En büyük sorun kötü eğitim politikasıdır. Liseden başlar bu. Önce meslek liselerini bitirdiler sonrasında düz (İmam Hatipler dahil) liseleri çoğaltıldı. Anadolu ve fen liselerini tek düze hale getirmeye başlanıyor. Bu gençleri başarılı gibi göstermek için üniversiteleri çoğalttılar (üniversite kazanamayan çok nadir artık.) Çoğu kişi üniversite de iyi eğitim alma ya da okuma araştırma becerisine sahip değil, olanlar ise üniversitenin yüksek düz lise (Kontenjan, Hocalarla ilişki vs.) kıvamına geldiğini görünce kaybetmeye başlıyor bu özelliğini, zaten üniversite-sanayi işbirliği kağıt üstünde öyle bişey yok. Dört sene üniversite okuyorsun, iş tecrübesi istiyorlar, kpss yapıyorlar "elemek için" demek ki okuduğun okulun hiçbir katkısı yok hayatına. Düşünün toplam da 20 tane düzgün iyi eğitim veren üniversite olsa kpss yapmaya gerek kalır mı? Hocaların referansı ile istediğin kuruma özel-devlet fark etmez girersin. Kazanamayan arkadaşlar (Belki ben de dahil olabilirdim o gruba) da meslek lisesine veya iş hayatına atılırlar hayatına ona göre yön verirler.

ekrematesci
Автор

Ülkede şu anda 7.5 milyon üniversite öğrencisi var ki bunlar işsiz olarak sayılmıyor istatistiklerde ! Her sene kaba olarak 1 milyon öğrencinin mezun olduğunu hesap edelim genç bir nüfüsumuz var sonuçta . Her sene mezun olan bu kadar kişiye nasıl iş bulacağız ? Üstelik son aylarda gelen binlerce konkordato ilan etmişken piyasa yeni istihdam yaratmak yerine işçi çıkartıyor . Dolayısıyla işsizlik oranları yükselecek .

Benim yorumum : Mühendislik ve Tıp okuyan ingilizcesi varsa çok rahat yurt dışında iş bulabilir . Ha zaten bu 7.5 milyonun 3 ü sadece memur olmayı amaçlıyor . Yani insanlar devlete dayayım sırtımı mantığında . Ülkedeki en büyük sıkıntı kimse emeğinin karşılığını alamıyor . Piyasa asgari ücret veriliyor çoğunluk olarak yeni mezun mühendislere dahi . Yahu asgari ücret sünepe, eli iş tutmayan, hiçbirşey anlamayan kişilere verilir . Ülkemizde memur olabilmek de bazı yandaş bağlantılar da gerekiyor üstelik . Size tavsiyem mühendislik okuyun, teknoloji hızla gelişiyor 20 30 sene sonrasını düşünün.

ferhatdikmen
Автор

Almanyadaki işçilerin nasıl şartlarda çalıştığı ile alakalı da video yapın DW !!

roadwalker
Автор

11 milyon fidanı TOPRAK ile buluşturup da 11 milyonu fidanı İŞ ile buluşturamamak..

wolfieblack
Автор

00:47 Bu adam çok iyi konuşuyor. Resmen çözüm yolunu sundu. Peki bunu neden yüksek mertebedekiler anlamıyor. Çünkü işlerine gelmiyor :)

petrichor
Автор

0:47 O, işlerde çalıştırılan yabancılar daha az ücretlerle çalıştırılıyorlar. O ücrete Türkiye vatandaşı çalışmaz zaten.

allahqulu
Автор

Yerli marka üretim yapanların çoğu, yedek parça ve hammadde yi dışardan alıyor, röportajı Gebze meydanda yapmışlar

atheroswiki
Автор

Bir rte atasözü derki e senin çocuğun işsiz kalsın ne yapalım yani. Malesef durum bu işsiz kardeşlerim

halil-dqre
Автор

O günler daha iyi günlermiş meğerse
Sene 2020 ! salgın yüzünden işsizlik %25 oldu rahat

tamadichikuribayashi