Pyöräilijän keskinopeus

preview_player
Показать описание
Pyörälenkin keskinopeuteen vaikuttavat monet seikat, mutta tällä erää keskitytään tämän suureen matemaattiseen puoleen - miksi todellinen keskinopeutemme on usein pienempi kuin miltä se mielikuvissa vaikuttaa?

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Keskarin tutkiskelu lenkin jälkeen on osa suoritusta. Samoin keskikadenssin. Kun hinkkaa samoja lenkkejä, huomaa hyvin miten monta tekijää niihin vaikuttavat: keli, fiilis, pukeutuminen jne.

pudemanni
Автор

Hyvää ja hauskaa pohdintaa. Stravan kautta seurailen lenkin pituutta, keskinopeutta ja karttaa. En suhtaudu tähän kauhean fanaattisesti. Se että on kivaa on tärkeää. Ajelen fätillä.

janileino
Автор

Mielenkiintoinen aihe jälleen! Näitä teknis-matemaattisia videoita kattelee mielellään. Keskinopeuden (psykologinen) merkitys on kyllä jännä juttu. Jotenkin sitä vain tuijottaa lenkillä ja lenkin jälkeen aivan liikaakin. Toisinaan jopa tuntuu, että koko touhusta häviää se liikunnan ilo, kun "eihän tämän lenkin keskari voi jäädä edellistä lenkkiä huonommaksi", ja sitten ajetaan naama irvessä vastatuuleen, että saadaan sitä kiinni. Mulla oli joskus tapana pistää takaa-ajo johonkin saman reitin lenkkiin, niin ääni korvanapissa kertoi kilometrin välein, miten menee siihen verrattuna. Nyt sen on tajunnut, ettei välttämättä aina oo se paras lähtökohta, vaikka hiihtokauden alussa on samantyyppiseen ajatteluun taas tullut syyllistyttyä. No, ensi kaudella saa heti alusta asti mukaan syke- ja kadenssimittarien datat, niin jospa niiden tutkiminen painaa keskarin merkitystä enemmän taka-alalle. Sykealueista pyöräilijän ja pyörälenkkien näkökulmasta näkisi myös mielelllään videota. Toki ne perusopit pätevät pitkälti myös tähän lajiin, mutta kun pyörällä tehdään pitkiä, monen tunnin lenkkejä, niin kuinka matalilla sykkeillä ne pitäisi oikeasti malttaa ajaa ja miten se onnistuu jne. Hyvää uutta vuotta Velogille! :)

pantakala
Автор

Kyllä seuraan keskinopeuksia, mutten enää kovin vakavissani. Ikävuosien karttuessa olen myös oppinut myöntämään itselleni omat heikkouteni. Kivas ajaminen on kuitenkin edelleenkin

TimoToiviainen
Автор

Tulee laitettua älypuhelimesta itsetehtyyn exceltaulukkoon
aloitus- ja lopetusaika ja matkan pituus, rasti ruutuun vielä jos oli työmatka. Jonkinlaisena työmatkamotivaattorina vielä laskee säästetyt hiilidioksidipäästöt vuodelle :D
Sit jos tulee vedettyä muuta kuin vakio työmatkaa niin kattoo kilsat sporttrackerilla tai pidemmille kiinnittää halpis matkamittarin.
Niin matkamittarihan on hyllytettynä, koska jostain syystä tuli ajettua itseä vastaan kilpaa.. Nykyään pyrin kulkemaan useammin pyörällä töihin, en nopeammin.

Muuten olisit voinut vähän omia 2017 datoja näyttää, (varmaan siitä tulee eri video, kun et näyttänyt 😁🤔) kun tuntui vähän lyhkäseltä pätkältä. Näistä sun videoista on tullu itelle niinku Aku Ankka lapsena, hirveellä sykkeellä polkee töistä kotiin suihkuun, ruokaa pöytään ja video pyörimään! #tiistairutiini

villeteppo
Автор

Mä en seuraa. No kyllä se tulee katsottua Sports tracker -sovelluksesta, mutta en ole kiinnostunut siitä, johan siitä kertoo sekin että en ole vielä onnistunut tekemään lenkkiä yli 20 km/h keskinopeudella. Viimeaikoina pyörineet siinä 17 - 18 km/h. Itse otan ajan, jonka haluan viettää pyörän päällä, esim lenkkiä lähtiessä mietin et nyt teen 2, 5 h lenkin ja lenkin jälkeen katon mitenkä pitkälle ja kovaa pääsin.

Mersuharrastaja
Автор

Kyllä sitä SportsTrackerin (tai muun sovelluksen) mittaamaa ja laskemaa dataa tulee silmäiltyä pikaisesti. Työmatkan pituus on vakio, joten käytetyllä ajalla voi pelata. Toki luonnonolosuhteet tuovat omat haasteensa mukaan, eikä sovi unohtaa kaupungin kunnosspito-osaston merkitystä näin talvisaikaan.

Tavoite on luonnollisesti voittaa kävely+bussi+kävely -kulukutapa (ja odotusajat) pyörällä työmatkalla. Ei ole mikään erikoisempi suoritus oikeastaan.

SeppoKoivisto
Автор

Meillä ajetaan 10 km :n tempoja kesäkeskiviikkoisin, joskus 20 km ja joskus 30 km. Aina käsi kädessä tutkaillaan matkaan mennyttä aikaa JA keskinopeutta. Jotenkin se keskari on niin kiinnostava.

tatutyrvakainen
Автор

Hyvää uutta vuotta Velogille. Itse seuraan keskinopeuden, sykkeen ja tehomittarin suhteita toisiina. Toimii hyvänä indikaattorina päivän kunnosta.

lehtjug
Автор

Tavote on lenkeillä kaikki huomioon ottaen, tuulet, mäet, lämpötila, kroppa, fiilis, vaatetus yms. Pitää vauhteja niin että tasasella pyritään 22-25km/h. alam. max. 30km/h ja yläm. min. 15km/h nurkilla. Kaikki tietysti riippuu kaikesta. Mutta keskinopeus 20km/h tulee yleensä katottua että olis se tai vähä yli, niin sitte on jo hyvä mieli. Ja kaiken A&O on kadenssi meni kuinka hyvänsä.

jiipee
Автор

Kyllä sitä tulee vaan seurattua. Ei ehkä niinkään ajaessa, mutta aina lenkin jälkeen tulee tutkittua dataa Stravasta. Mutta siinä ajaessa tosiaan kerkiää kaikenlaista miettiä ja laskeskella. Ite laskeskelen yleensä etäisyyksiä seuraavaan kylään yms. 😄 Normaalisti mun keskinopeus on pitkällä matkalla siinä 35-40 km/h paikkeilla. Mutta se johtuu vaan paremmasta aerodynamiikasta, ei hyvästä kunnosta 😜

TheVelomobileChannel
Автор

Pyöräillessä vain keskinopeus merkitsee. Pitkällä matkalla se on hyvä väline välttää liian kovaa alkunopeutta jotta jaksaa lopun paremmin.

jarikinnunen
Автор

Jos ihan tarkkoja ollaan määritelmistä, kyseessä on keskivauhti. Nopeus on vektori eli jos palaat lähtöpisteeseesi, keskinopeus on nolla, vektorin itseisarvo eli vauhti on se mistä on kyse.

juuso
Автор

Kerran kuukaudessa käyn yhdellä ja samalla tienpätkällä testaamassa onko kunto parantunut. Toki Jätän omaan arvoonsa jos kova vastainen tai myötäinen. Jos kelit sallivat toisinsanoen.

jukkaisokoski
Автор

Ite oon kyl täysiverinen keskarimies, vaikka olis vastatuulta 20m/s koko lenkillä sen keskarin tulee olla vähintään 30km/h perkele!

peanutboy
Автор

Ainostaan mitä tulee seurattua on ylämäkien nopeudet. Ylipainoisena ne meni 7-11km/h koska ne on todella jyrkkiä ja viimeksi kun ajelin ne meni 25-29km/h "normaalipainoisena".

pu
Автор

Ite en talvisin ajele kun mummiskalla. Ja sillä ajetaan ylämäkeen sitä 93/kmh.

bensalenkkari
Автор

Toiset seuraa keskinopeutta. Toset AVG sykettä. Mutta, kyllä se avecin syke on kaikkein tärkein. Jos lenkki kestää yli 5h, tahtoo avecin syke olla korkealla kotiintulon hetkellä. Erityisesti, jos päivän suunnitelmassa oli muutakin, kuin lenkki.

TeroH
Автор

Tässä 4 vuotta intensiivisesti harrastaneena keskinopeus on yhtä surkea nyt kun alottaessa. Neljänä päivänä viikossa treenaamisesta ei näytä olevan mitään hyötyä tulosten paranemisen toivossa.

rismorismo
Автор

Ei ole ”27, 7” vaan ”27, 8”, jos pyöristät yhteen desimaaliin. Joka tapauksessa luku päättyy kahdeksaan riippumatta kuinka moneen desimaaliin pyöristät, koska seiskat jatkuvat ikuisesti ja viimeisen seiskan pyöristäminen kasiin on lähempänä totuutta. Toki sen voi merkata myös ”27, 777...”

qwertcvbnmm