Zamanımız Aslında Bu Kadar Az

preview_player
Показать описание
Ortalama bir yaşam ülkemizde 78 yıl sürüyor istatistiklere göre. Zaman yönetimi konusundaki farkındalık da psikoloji, psikoterapi, kişisel gelişim, yaşam koçluğu ve NLP çalışmalarında önemli başlıklardan biri.

Ancak tüm zaman yönetimi tekniklerinden önce, bu 78 yıl üzerinden iyimser bir hesap yapalım. Bu süreyi, olmazsa olmazları ele alarak bir değerlendirelim. Uykuda, okulda, işte, yolda ve diğer şeylerle geçen zamanı çıkarınca elimizde kalan süreyi hesaplayarak işe başlayalım.

Sonrasında elde kalan zamanı nasıl doğru kullanabileceğimizi ya da bunun tersi nasıl heba edebileceğimizi görelim. Zaman geçirmek adına yaptığımız, bize anlık haz veren şeylerin aslında zamanımızı ve enerjimizi nasıl tükettiğini fark edelim.

Yaşamın ne kadar kısa olduğunu biliyoruz, hatta bu hesaptaki kadar dahi olmayabileceğini de biliyoruz. O zaman kendimiz için doğru olan yolda ilerleyelim. Sonuçta hayat tercihlerden ibaret. Şimdiki anın değerini bilip, kontrolü elden bırakmadan, arzu ettiğiniz yarınlara ulaşabilmeniz dileğimle.

Uzman Psikolog Ekrem Saygın

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Çok güzel söylediniz, "insanların ne söylediğinden önce, derinlerde yüreğimiz bize ne söylüyor buna odaklanmamiz lazim"

gorkem
Автор

Hocam günde 8 saat fazla...Günde 5 saat yeterli deniyor pek çok kitapta ve sosyal medyada..Böylece bize kalan 13 yılı 20 yıla çıkartma şansımız oluyor. Az yemek gibi az uyumak da önemli ve gerekli....Hoşça kalın

cennetkusu
Автор

Ekrem bey yüreğine sağlık hayatımızı çıkarma işlemiyle bitirdik yaşayamadık
Sizi dinlerken mezar taşımı okudum:)
Ölmek için size denk geldim galiba

hacerkilci
Автор

Tuvalet gibi şeyleride saymadınız daha

Kursatveli