Προβλήματα με υγρασίες ή νερά στο υπόγειο

preview_player
Показать описание
Ο Σπύρος Δρογγίτης και ο Γιώργος Μαυρουλέας συζητούν για τα προβλήματα υγρασίας που παρουσιάζονται στα υπόγεια και τις λύσεις στεγανοποίησης.

00:01 Προβλήματα υγρασιών που μπορούν να εμφανισθούν σε υπόγεια
03:24 Υγρασίες στα τοιχία του υπογείου και ανάλυση των αιτίων και τα λάθη που τα προκάλεσαν. Τρόποι επίλυσης.
21:40 Είσοδος νερού από το δάπεδο του υπογείου
24:30 Τι κάνουμε σε ένα υπόγειο που έχει ανέλθει ψηλά το νερό στο εσωτερικό του.
25:20 Αντιμετώπιση ανερχόμενης υγρασίας σε τοίχους στο εσωτερικό του υπογείου.
29:50 Τι κάνουμε όταν έχουμε τουβλοδομές ή τσιμεντόλιθους αντί για σκυρόδεμα στα τοιχία του υπογείου.

#μονωση #στεγανοποιηση #στεγανωση #υπόγειο #λιθοδομή #υγρασία
#ανιούσα #ανερχόμενη #μονώσεις #τσιμεντοειδή #στεγανωτικό

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Θεϊκή εκπομπή. Το καλύτερο βίντεο που έχω δει στο you tube στην ζωή μου γιατί αυτό το πρόβλημα με απασχολεί πάρα πολύ στην ζωή μου.

stefanogalioni-kpdg
Автор

Προφανώς και έχουν γίνει πολλές παραλείψεις στην κατασκευή του υπόγειου μου η κυριότερη είναι να μην βάλω κορδόνι πενετρον στον αρμό διακοπής. Ακόμα τα μουρελα μου από έξω δεν ξέρω αν κλείστηκαν καν. Οποία κλείστηκαν γίναν με aquamat εν αγνοία μου γιατί δεν συμφωνώ με αυτήν την επιλογή μια και η κυρίως στεγάνωση έγινε με πενετρον admix κατά την σκυροδέτηση έστω και κατευθείαν στην βαρέλα. Όταν αντιλήφθηκα τον πρόβλημα είχε γίνει είδη ή επιχωμάτωση. Μίλησα με την πενετρον εταιρεία και ακολούθησα τα περισσότερα από ότι μου είπαν αλλά όχι όλα. Δηλαδή γέμισα όλα τα μουρελα από μέσα με penetron mortar και επάλειψη πενετρον πριν και μετά γύρω και πάνω σε αυτά. Εκείνο που δεν έκανα ήταν να σκάψω στον αρμό διακοπής από μέσα περιμετρικά και να βάλω mortar γιατί πρώτον δεν άντεχα να βλέπω καινούργιο σπίτι να σκάβεται για προληπτικά μέτρα. Αλλά ακόμα σκέφτηκα ποιος ο λόγος να βάλω πέντε πόντους μέσα πενετρον μορταρ όταν το νερό θα έχει έρθει από έξω 20 πόντους και θα έχει ήδη καταστρέψει τον οπλισμό. Αλλά στο βίντεο σας λέτε αν κατάλαβα σωστά ότι το νερό δεν θα κάνει ζημιά στα μπετά και στα σίδερα ας είναι 20 πόντους μέσα ερχόμενο από έξω μέσω του αρμού διακοπής. Τα τοιχεία από έξω έχουν επάλειψη και με aquamat άρα ο αδύναμος κρίκος για μένα είναι ο αρμός διακοπής. Σε αυτήν την περίπτωση αν πάρω κάποτε νερά προτείνεται να βάλω πενετρον μορταρ περιμετρικά στον αρμό διακοπής και διαπνεόμενο σωβα biocasa όπως προτείνουν μερικοί; Ακόμα Με το admix είμαι τουλάχιστον καλυμμένος από ανιούσα από την πλάκα του υπογείου ; Έχω βάλει admix και στα θεμέλια και πέταλα για να προστατέψω τον οπλισμό. Και ναύλον κάτω από μπετό καθαριότητας για υγρασία αλλά αυτό από τι κατάλαβα είναι εντελώς άχρηστο μέτρο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι κορυφαίο βίντεο. Α έχω βάλει και πενετρον σε κεκλιμένη σκεπή και έτρεχε νερά σαν συντριβάνι για άλλους λόγους προφανώς οπότε θα σας πρότεινα να κάνετε μια εκπομπή για κεκλιμένες σκεπές με σκυρόδεμα αν γίνεται.

stefanogalioni-kpdg