Akor Nasıl Kullanılır 2: Sinematik Akorlar Çalın!

preview_player
Показать описание
Armonide farklı yaklaşımlar deneyerek beste ve düzenlemede seviye atlayın! Mod ve akor aslında aynı şeyin iki farklı izdüşümüdür, bunu kullanarak sıradışı akorlar ve akor yürüyüşleri keşfedin! #armoni #düzenleme #müzik teorisi

0:00 Giriş
1:55 Akorlar, Modlar ve Üçlüler
8:25 Bir Örnek
11:25 Dörtlüler ve Paralel Armoni
15:20 Bunları Nasıl Uygulayalım?

Az bilinen modları keşfetmek için buradan başlayabilirsiniz:

Kanalıma katılın, hem üyelere özel içeriklere ulaşın, hem destek olun:

ONLINE DERSLERİM:

----------------------------------------------------

DORUK SOMUNKIRAN KİMDİR?

* Berklee College of Music mezunu (2000 yılı, Bölüm: Contemporary Writing & Production)
* Çok sayıda filmde, TV programında ve albümde, besteci, aranjör, miks ve mastering mühendisi ve yapımcı olarak görev almıştır. Bu projelerin kapsamlı bir listesine web sitesinden ulaşabilirsiniz.
* 1999 yılında Berklee'de başlayan eğitmenlik kariyerini hala sürdürmekte ve müzik teorisi ve teknolojisi konusunda özel dersler ve online dersler vermektedir.
* TRT Belgesel kanalında yayınlanan Sesten Müziğe programının metin yazarlığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Sesten Müziğe'nin tüm bölümlerine şu linkten ulaşabilirsiniz:
* Steinberg Sertifikalı Cubase Eğitmeni

DORUK SOMUNKIRAN - BIOGRAPHY

* Alumni of Berklee College of Music (Class of 2000, Major: Contemporary Writing & Production)
* Worked as a composer, arranger, mixing & mastering engineer and producer in numerous project. A comprehensive discography is available a his website (link above).
* Started teaching music theory and technology as a part time instructor at Berklee in 1999. Still actively involved in private, classroom and online instruction.
* Wrote and presented a documentary series titled "Sesten Müziğe" ("From Sound to Music) which was aired on TRT Belgesel channel.
* Steinberg Certified Cubase Instructor

© 2021 – Doruk Somunkıran - Tüm Hakları Saklıdır. All Rights Reserved.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

“Eğer bir şeyi basitçe açıklayamıyorsan, onu yeterince iyi anlamamışsın demektir.” Einstein

"Entelektüel; basit bir şeyi karmaşık söyleyebilen kişidir; sanatçı ise zor bir şeyi kolay." Bukowski

Videoları hayranlık ve takdirle izliyorum.

alierkanimrek
Автор

Türk halk müziğindeki makamlarda kullanılabilecek akorlar konulu videolar serisi yapabilir misiniz? Koma ses içeren türkülerde kullanabileceğimiz akorlar hakkında. Her hafta bir makam olsa ne güzel olur. Hem eserler anonim olduğu için sizin için telif derdi de olmaz.

serhank
Автор

Harika bir anlatım olmuş. Ben de ufak bir katkı yapmak isterim yeni başlayanlar için. Bu yardım Doruk Bey in anlatımına istinaden tersten bir anlatım olacak. Öncelikle yardımcı olacak uygulamanın ismi Guitar Chords&Scales. Android işletim sisteminde ücretsiz bir uygulama.
Hangi konudan bahsediyorum;
Dediğim gibi ters bir mantık olarak düşüneceğiz. Klavye ya da gitar üzerinde, ne çalıyorsanız artık, doğaçlama tuşlara bastığınızı düşünün. Hangi gam çaldığınızı ve bu gamın hangi akorları aldığını bile bilmiyorsunuz diyelim. Yapmanız gereken tek şey uygulamanın Finder kısmına girip ne çaldıysanız açılan ekranda o notaları işaretlemeniz. Siz işaretledikçe yakınlaştığınız gam ve akor bilgisini göstermeye başlayacak. 7 notayı işaretlediğinizde tamamen doğaçlama çaldığınız duygunun hangi gama ait olduğunu öğreneceksiniz. O gamı açıp notaları sıralı gördüğünüzde, her bir nota için 1-3-5- 1-4-5- vs. gibi aralıkları koyarak, o gamın alabileceği akorları bulmuş olacaksınız. Yani aslında hiç bilmeden çaldığınız notaların bile teknik karşılığını bulmuş olacaksınız. Evet doğaçlama çalarken bir duygu hissettiniz ama aslında ne çalıyorum ben merakı oluştu. O merakı giderdik ve sıralamayı yapıp, o gamın içinde olmayan binlerce akoru elemiş oldunuz. Hissiyatınıza en yakın akorları böylece kolayca bulmuş oldunuz. Müzik bir duygu bütünü, o sebepten teknik anlamda örnekse 5 diyez alan tonu ezberlemek sizi yazımsal bir kalıba sokacaktır. Bunu önlemek için bu yolu nacizane tavsiye olarak sunuyorum.

altaydagl
Автор

Sizin gibi değerli insanlara çok şey borçluyuz. Umarım herkes beğeni, paylaşım vb. eylemlerde bulunarak daha da bilinmenize yardımcı oluyorlardır. Kendi dilimizde eşsiz bilgiler ediniyoruz. Daha önce bestelerime doğru akorlar ararken nice dakikalarım, saatlerim gidiyordu, şimdi yavaş yavaş anlamaya başladığımı hissediyorum (daha dün başladım armoni çalışmaya). İyi ki varsınız.

ercumentturkses
Автор

Sizin gibi öğretmenlere hayranım.you tube u sırf bu olaylardan dolayı çok seviyorum.Herkes size ulaşabiliyor. Eğitimdeki fırsat eşitliğini sizin gibi saygın ve bilgili insanlar sağlıyor. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. 47 yaşında müzik ile ilgilenmeye başladım.umarim çocuğumda ilgilenir.
Keşke vergimiz ile beslenenler sizin onda birinini yapabilselerdi.🤲💞🌹🧿👏👏👏

cagristudios
Автор

hocam gercekten 22 yildir muzikle ugrasiyorum hic boyle anlatmadilar bize cok daha netlesti hersey buyuk bir tesekkur borcluyum size

fatihmuzik
Автор

Bu yaptığınız bu kanalda verdiğiniz destek ve hizmet çok büyük ve özel bir olay hocam. Özellikle böyle bir ülkede. Emeğinize sağlık. Özellikle biz gibi öğrenci olup maddi imkanı olamayıp ders alamayanlar için bulunmaz bir velinimet niteliğinde bu kanaldaki bilgiler. Bir gün sadece izleyip geçme değil, iyice oturup algılayıp sindirebilme, çalışabilme ve de sadece beğeni atarak değil başka yollarla da destek olabilme dileğiyle. Umarım bu seriler hep devam eder hocam. Her videonuzun takipçisiyim. Tekrardan emeğinize elinize ağzınıza sağlık. Teşekkürler saygılar.

tugrulardic
Автор

Hocam "Matematik öğretmeni ve aynı zamanda solist olan eşimin "-Diğer aralıklar tam iken Mi-Fa ve Si-Do arası neden yarım?" sorusunu bildiğim kadarıyla cevapladıktan sonra; bu konuyu daha anlaşılır kılmak için YouTube'da gezinirken karşıma çıkan "Sesten Müziğe" belgeselinizi keşfetmemden bu yana öyle faydalandık ki sizden, iyi ki varsınız. Konservatuvarda müziğin değinilmeyen yüzüne ışık tutup, tarihinde de yolculuk ettirdiniz bize... Bir müzisyen ve müzik öğretmeni olarak öğrencilerime sayenizde bir çok konuyu çok daha yalın anlatabildiğimi farkediyorum. Videolarınız çok anlaşılır çok yalın ve dopdolu, gereksiz ayrıntılardan tamamen uzak, konunun özünü en yakın yoldan öğretmeye odaklı; bence videolarınız tüm dillere çevrilmeli hocam. Müsaadeniz olursa bir sorum olacak. Videoda kullandığınız piyano yazılımının adı nedir? Sevgi ve Saygılarımla - Mustafa Karayel - İzmir

mustafakarayel
Автор

Hocam omrunuz uzun olsun.. Sayenizde aklınızdaki karmasik gelen tüm soruları benzetme sanatını kullanarak cok güzel ozetliyosunuz.sizden rican türk müziği eserleriyle biraz örnekler verseniz teşekkürler

kanun
Автор

Məncə əsl sənətkara xas olan xarakter Sizdə mövcuddur.Bu faydalı dərslər üçün təşəkkür edirəm.Bakıdan sevgilər !

nzdhmusic
Автор

"Yok ya bu çok karışık, oralara hiç girmeyeyim şimdi" dediğim ne varsa, sizin o konuyla ilgili yaptığınız videolardan sonra, kendimi konuyu anlamış ve merakla araştırıp öğrenmeye çalışırken buluyorum. İyi ki varsınız.

Автор

Genellikle YouTube da videoların uzun olmasını istemem ama sizin videolar bitince de üzülüyorum nedense. Çünkü anlatırken yormuyorsunuz, saatlerce izlerim. Bu vesileyle Videoların daha uzun olmasını dilerim.

fatihgorgun
Автор

Yine mükemmel bir video. Karmaşık görünen konuları nasıl güzel, kolay ve özet anlatıyorsunuz, her videonuz bir aydınlanma benim için. Daha fazla KATIL destekçisinin olmasını isterim. Elinize, emeğinize sağlık.

muratunel
Автор

Videolar zaten efsane bir de Spirited Away'den girince aklımı aldı iyice. <3

yumenikki
Автор

teşekkür ederiz hocam. youtube un aynı zamanda okul olduğuna ikna olduğumuz yerdir bu kanal.

brky_ylmz
Автор

Sen iyiki Türk'sün hocam buyuk nimetsin ❤🤝🏻🙌🏻

hepberaberyapalm
Автор

Öyle harika anlatıyorsunuz ki...
Minnettarım gerçekten, var olun.

alpesta
Автор

Süper bir konu hocam... Elinize sağlık. Özellikle popüler müzikte radiohead gibi gruplar agresif duygularıda soktu hayatımıza 🤘🙏🎸

feritkeser
Автор

Bildirim geldi, ders başladı...☺ İyi ki varsın Doruk Hocam...

ReDtheMusician
Автор

Saolun Doruk hocam, çok şey katıyorsunuz bize.

evrencapraz