Borajet neden kuruldu? Gündemdeki batık havayolu...

preview_player
Показать описание
Sedat Peker'in ve Sezgin Baran Korkmaz'ın iddialarının ardından gözler ABD'de yaşayan Yalçın Ayaslı'nın kurduğu Borajet'te. Havayolu nasıl kuruldu? Borajet hangi pazarı hedefledi? Ne tür uçaklar kullandı? Niye Sezgin Baran Korkmaz tarafından satın alındı? Borajet nasıl uçuşlarını durdurma kararı aldı? Borajet Havayolları'na havacılık açısından bakıyoruz.
Hafta içi her gün saat 19.00'da yeni video.
Instagram: @tolgaozbek_com
Twitter: @tolgaozbek_com
Videomuzun müziği, değerli takipçimiz Selçuk Çelebi tarafından hazırlandı:
Kanalı @Ambient Music Selcuk Celebi Eserlerine ulaşmak için:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Büyük ölçüde insanımızın havacılık cahili olmasından battı, kim binse ayyy çok ses yapıyor hiç güvenli gelmiyor dediğini hatırlıyorum .Oysa çok güvenli bir seçenekti üstelik gelişseydi bugün atıl durumda havaalanı kalmazdı. 5 6 kez binmişliğim vardı uçaklarına, dünyanın bir çok bölgesindeki lokal servislerden 10 kez daha iyiydi.

sanalistcan
Автор

Turboprop motorlu ucaklarla ic hat yapmasi cok guzeldi ama insanlar titresimden mi bilinmez korktular halbuki ekonomik kisa ucuslarin anahtariydi

diecastmagazine
Автор

Bu gün bir anadolu şehrinden diğerine gitmek için mutlaka istanbul üzerinden geçmek zorundaysak bölgesel anlamda çalışmayan havayolu şirketleri yüzünden, ancak Turboprop uçaklar bunu sağlayabilirdi. Borajet böyle başladı. Bizim vatandaşın afedersiniz angutluğu yüzünden fazla uzun sürmedi. Ama zeplinle yolcu taşınan günlerde bir gün olacak.

augustedupin
Автор

THY ‘den sonra Türkiye’de ilk tarifeli iç hat uçuşu yapan ilk şirket İstanbul Hava Yolları’dır.

Bursa Hava Yolları’da unutulmamalı.

Srdr
Автор

Türkiye, yüzölçümü büyük bir ülke olmasına rağmen, bölgesel uçuşlar yeterli değil.
Havayolu, firma ve uçak sayısının az olması ile ilgili olabilir ama bu olay, biraz da Kültürle ilgili sanırım
Bizim millet, arabayla, cip, kamyon, ticari araçla yolculuk yapmayı daha çok seviyor
Uzun yolları, dura dura, çay içerek, piknik yaparak katetmek daha çok hoşlarına gidiyor

istanbullular_dernegi
Автор

Ben jetlerin aksine Atr tarzı uçaklarla uçmak isterdim

thavaclk
Автор

Eskişehir semalarında saat 10.30 sularında kırmızı boyalı iki hürkuş ucuyordu

difgeo
Автор

2012 yılında borajet ATR ile eskişehir -SAW uçuşu yapmıştım 20-25 dakika sürmüştü çok güzel bir deneyimdi 110tl vermiştim sanırım yine olsa yine uçarım 😊

emreyetkin
Автор

ATR ile EDO seferi yapmıştım. ERJ190 ile de en sevdiğim SAW-RHO yapmıştık. Dönüşte şampanya ikramı vardı hattın ilk haftasında denk gelmiştik.

temu
Автор

2010 yılında Borajet'in kuruluş mühendislik ekibinde yer almış bir uçak mühendisi olarak yazayım;

Bu uçaklar (tüm dünyada) az sayıda olduğundan yedek parça maliyetleri yüksek, o zamanlar onaylı teknisyen yok(tu) yabancılar döviz maaşlarıyla getirildi, pilot yok(tu) yabancılar döviz maaşlarıyla getirildi, ağır bakımları pahalıya mal oluyordu. Bütün bunlar ister istemez bilet fiyatına yansıtılmak zorunda kalındı. Küçük iller arası çapraz uçuşlar için anadolu insanı hedef iken çok lüks reklamlar yapıldı ve onların alım gücüne hitap edilemedi. Diğer hava yollarının uçtuğu aynı yerlere bu uçaklar daha yavaş uçtuğundan (alıştığımız Boeing / Airbus'ın yarı hızı) iki kat sürede ulaştı. Örneğin İstanbul G.Antep 2 saate yakın sürüyordu, bilet parası aynı olunca insanlar kullanmak istemedi. THY ile bağlantı uçuşları için işbirliği yapılsa da rekabetçi olamadı. Aynı tip uçakları kullanan Deniz Kuvvetleri ile bakım işbirliği vs de çarkı çevirmeye yetmedi. Ülkemiz henüz bu tip bir havacılık operasyonu uygun olgunluğa ulaşmamıştı. Şimdi covid nedeniyle açığa çıkan bir sürü işinden olmuş özellikle bu uçak tipinde yetkili teknisyen ve pilot ile tekrar denense belki başarılı olabilir ama hala garantisi olduğunu düşünmüyorum... belki 5-10 yıl zarfında uçaklar daha da ucuzlarsa olabilir.

ozkancengiz
Автор

Neden kuruldu neden battı🙄? İyi yayınlar🧿😊

beligokkalioglu
Автор

Hatta İZairle de bir ara ortak uçuş yapıyordu ben mesela İzmir Malatya uçuşu tapmıştım

Hve
Автор

Turboprop uçakları çok beğeniyorum özellikle de dash8

ilnyjbk
Автор

inşaallah bölgesel havacilik da gelişir. yolcular o zaman daha cok tercih edecektir hava yolunu.

metinefil
Автор

Aaaah ah.
Çorlu-İzmir uçuşu olsaydı biner giderdik haftasonları.

KorayU.
Автор

Ankara - Urfa arasında ucmustum. Güzel bir tecrübe idi. Çapraz ucuslarda aslında turbo prop motoru 50- yolcu kapasiteli ihalar ile ucus yapmak isterdim. Hesap kitap yapılmalı aslında

sinanyalcnkaya
Автор

İlk bölgesel deneyimi Flyair emb145 alarak girmişti. Hedef İstanbul - Ankara ve İstanbul - İzmir arasında business uçuşlar dendi ama bir anda e145'ler sadece urfa - istanbul arası uçmaya başladı. Böylece bölgesel ilk tecrübe elde edilmiş oldu hafif sınıf uçaklarla. Ama bunu sistematiğe döken Borajet'ti ve malesef acı bir kayıp oldu ülkemiz açısından. Adana - Stuttgart yada Balıkesir Edremit - Düsseldorf uçuşlarıyla bile ayakta kalabilirdi. Malesef olmadı. Bir gün umarım bu işi çok çok iyi yapacak bir firma gelecek ve ben A220-100'ler yada E2-190'lar Denizli'den Münih'e uçabileceğim. Bir gün bu başarılacak. Ama bunu başaracak şirket Borajet mi olur, hiç ama hiç ümidim yok. Harika video. Like 👍...

Автор

Havayolu şirketi işletmek çok ciddi yapılanma ve sorumluluk ister, ülkemizde THY hariç bu şartları sağlayabilecek başka özel bir kuruluş kurulamaz. Dna larımızda yok. Zekasını üçkağıt işlerine yoran işadamarına canımızı emanet edemeyiz maalesef. Kış vakti İstanbuldan Konya ya bir zaman uçuşum vardı, THY o saat uçuşları iptal etmesine rağmen pegasus etmemişti ve aciliyetten pegasus la uçtuk, ama pilotların bile o sert tipide duayla indiklerini hissettik. Herşey zaman ya da para olmadığını anlıyor insan. Bizi bizden daha çok düşünecek şirketler ülkemizde çok nadir var maalesef.

dervismutlu
Автор

Hiç unutmam askerlik şubesinden verdikleri yol harçlığı ile uçak bileti almıştım. Ne günlermiş...

MhmmdAydn
Автор

Borajet, bölgesel taşımacılıkta değerli bir marka haline gelebilirdi, yazık oldu! :(

muhammeducar