Πού γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες. Αβερωφ - Αμπελόκηποι - Αλεξάνδρας #veggos

preview_player
Показать описание
Πού γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες στο σημερινό βίντεο.
Προσφιλές και θέμα ιστορικό – αγαπημένο.
Σήμερα θα εξετάσουμε μία ταινία του αγαπητού Θανάση Βέγγου
Κάνοντας μία βόλτα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέσα από άλλες ταινίες.
Θα δούμε τη λεωφόρο από τα 1890, όταν αριστερά και δεξιά ήταν ακόμη αγροί – λαχανόκηποι
Θα κάνουμε μια στάση στις φυλακές αβέρωφ – πού ήταν και πώς είναι σήμερα το μερος
Και τέλος στα περίφημα Κουντουριώτικα, τη ιστορική φτωχοσυνοικία των προσφύγων, κάτω από την οδό Τσόχα για να δούμε πώς ήταν εκεί το μέρος με τις παράγκες και το αναμορφωτήριο θηλέων και πώς είναι σήμερα.
Το σημερινό βίντεο, έχει πολλές εκπλήξεις.

#ελληνικεσταινιεσ #κωμωδία #movie #αθήνα #lathi
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Να διορθώσω το όνομα της συγγραφέως του μυθιστορήματος "Η Στεφανία στο αναμορφωτήριο". Είναι Νέλλη Θεοδώρου και όχι Θεοδωρίδου.

kastalia
Автор

Θλίψη μας πιάνει, καθώς βλέπουμε πώς ο Παράδεισος που ήταν η Αθήνα μας, μετατράπηκε σταδιακά στην Κόλαση που αντικρύζουμε σήμερα...

DimitrisVallis
Автор

Θρέμμα Λεωφόρου Αλεξάνδρας απο το 1960 ως σήμερα, σας ευχαριστώ πολύ που με συγκινήσατε τόσο! Τολμώ να πω ότι είχαμε πολύ καλλιτεχνική γειτονιά! Στην πολυκατοικία που μένω (από τότε ως σήμερα), επι σειρά ετών έμενε κι ο αξέχαστος κος Αλέκος Αλεξανδράκης με την κα Γαληνέα, ένα φεγγάρι έμεινε ο κος Νίκος Ξυλούρης, στην παραπάνω πολυκατοικία ο κος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, τακτικός πελάτης του ψητοπωλείου Τέξας, και δίπλα μας το περίφημο (τότε) ζαχαροπλαστείο Σόνια, στέκι όλου του καλλιτεχνικού κόσμου, μετά το τέλος των θεατρικών παραστάσεων των πολλών θεάτρων της Λεωφόρου! Και πόσα άλλα έχω να θυμάμαι! Να είστε πάντα καλά!

angelamaz
Автор

Με πιάνει πάντα μια νοσταλγία για τα ομορφα κτίρια που δεν υπάρχουν πια και για τις γειτονιές που τώρα δεν αναγνωρίζεις καν από τη βρωμιά τα κακογουστιά γκράφιτι και την τσιμεντοποιηση που έχουν υποστεί από τις χιλιάδες πολυκατοικιες.... Ποσο όμορφη ήταν η Αθήνα μας!!! Πόσο άσχημη είναι τώρα 😢😢😢😢

offroadadventuresgreece
Автор

Με συγκίνηση σας συγχαίρω για αυτές τις συνδέσεις που κάνετε του παρόντος με το παρελθόν.Ειμαστε μεγάλοι άνθρωποι και έχουμε θύμησες από αυτήν την υπέροχη παλαιότερη Αθήνα που μας παρουσιάζετε εσείς με μοναδικό τρόπο.Σε πολλά από αυτά τα σημεία έχουμε ζήσει στιγμές της ζωής μας.Να είστε καλά και να συνεχίζετε το έργο σας με υγεία .

ΑΣΠΑΣΙΑΑΝΔΡΙΩΤΗ-χη
Автор

Χαίρομαι που βλέπω της γειτονιές που έχω περπατήσει και φυσικά τα σημεία που γυρίστηκαν κάποιες ταινίες . Μπράβο σε όσους ασχολούνται. Περιμένω με ενδιαφέρων τα επόμενα

louiszeli
Автор

Συγχαρητιρια αυτο το βιντεο κρυβει πολυ κοπο πολυ ωραιο ταξειδι στο τοτε και στο τωρα υπεροχη αφηγηση μερικες φορες μου αρεσει πιο πολυ το τοτε Ο συνεργατης του καναλιου εκανε αψογη δουλεια μπραβο 👍🌺🌅

ioannouanthoula
Автор

Εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο. Ευχαριστούμε θερμά για τον θησαυρό πληροφοριών που μας δίνεις.

aggelosfr
Автор

Νομίζω πως αυτό το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους περισσότερους φίλους του Καναλιού. Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις το χθες και το σήμερα. Είναι κρίμα που τόσα ωραία κτήρια που κοσμούσαν την Αθήνα δεν υπάρχουν πλέον. Μπράβο Ανδρόνικε σε σένα και σ' όλη την ομάδα του

giorgosmonastiriotis
Автор

χαιρετώ!
κάθε φορά που βλέπω στις ταινίες το κτήριο των φυλακών «Γ. Αβέρωφ», μου έρχεται συνειρμικά στο νου η νόνα μου («γιαγιά» κεφαλληνιστί) η Σοφία, η οποία υπήρξε εκεί πολιτική κρατούμενη, όπως μου είχε εξιστορήσει ο πατέρας μου, και την οποία δυστυχώς πρόλαβα να δω μόλις δύο φορές στην νηπιακή μου ηλικία, οπότε και δεν είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ τα όσα βίωσε.
αν και τόσο αυτή όσο και ο παππούς μου, όσες φορές επέστρεφαν είτε από φυλάκιση, είτε από εξορία, ουδέποτε μιλούσαν στα παιδιά τους για τα εκεί πεπραγμένα, ώστε να έχουν περάσει και σ'εμένα πληροφορίες, παρά μόνον για μια θεατρική ομάδα που είχε συμμετάσχει στον άγιο Ευστράτιο ο παππούς μου, με επικεφαλής τον Μάνο Κατράκη, αποσιωπόντας τα υπόλοιπα απάνθρωπα.

vetantonios
Автор

Χριστός Ανέστη ! Πολύ ενδιαφέρον βίντεο, ειδικά για μας το συγκεκριμένο, που ζούμε και αγαπάμε Αμπελόκηπους ... Συνεχίστε !

KokolakiMaria
Автор

Στο κτήριο στο οποίο αναφέρεσαι στο 13:20 πήγα Λύκειο και αποφοίτησα πριν σχεδόν 30 χρόνια. Ήταν το 3ο γενικό Λύκειο, κάποτε αναμορφωτήριο θυλέων. Φοβερός είσαι Ανδρόνικε, με ταξίδεψες.

glgeorgiou
Автор

Ποσα μοναδικα κτιρια κατεδαφιστηκαν...Αυτο το πως ηταν τοτε τα μερη και πως ειναι σημερα προσωπικα με συναρπαζει...Ευγε Ανδρονικε..

ariskeram
Автор

Μπράβο φοβερη δουλεια.Εχω γεννηθεί το 1960 και απο το 1970 πηγαινα γήπεδο με τον πατέρα μου. Με γυρίσατε πίσω πολλά χρόνια .Σας ευχαριστώ!!

johnmaragiannis
Автор

Ωραία παρουσίαση, όπως πάντα.
Μεταξύ του σημερινού κτηρίου ‘’ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ’’ και του τότε κτηρίου ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’, εξαιρέσει την αποστολή του, προτιμώ να υπήρχε το ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’.
Αθήνα η πόλη που φύτρωσε τη δεκαετία του ’50.

HELLNAVY
Автор

Περπαταμε διπλα τους κι ουτε που το φανταζομαστε , οτι εδω εγιναν γυρισματα απο ηθοποιους που λατρεψαμε
Υπεροχη και αναλυτικη δουλεια

ntanielito
Автор

Πολυτιμες εικονες!! Εξαιρετικα ομορφες πληροφοριες!! Ναστε καλα!!👏👏👏👏🌹

xrisanthixatzimanoli
Автор

Καλημερα σας, καταρχας σας ευχαριστω θερμα για την προσπαθεια που κανετε.
Σας παρακολουθω απο τοτε που ξεκινησατε, δεν σχολιαζω ποτε μου, στους φιλους μου σας αποκαλω χαριτολογωντας ως "ντεντεκτιβ ταινιων" 🙂
Λατρεις των παλαιων ταινιων μας όπως σχεδόν ολοι φυσικα.... παντα ειχα πολλες αποριες για το που γυριστηκαν ολες αυτες οι ταινιες, παντα ηθελα να μαθω για αυτους τους ανθρωπους περισσοτερες τον λογο ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ διοτι ολο αυτο το διαστημα που υπαρχετε στο ytube μου ικανοποιησατε την "τρέλα" μου, μου λυσατε απειρες αποριες. Σας ευχαριστώ γιαυτο που κανετε.

Mixalis
Автор

Γέννημα θρέμμα του 1960 εκείνης της περιοχής όπου και διαμένω ακόμα, θα προσθέσω ότι στο 14:43 που δείχνετε την αλάνα όπου έγινε ο σταθμός, εμείς σαν πιτσιρικάδες παίζαμε μπάλα και το γήπεδο το είχαμε ονομάσει Μαρακανά.

wind-up_team
Автор

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά! Με πολύ νοσταλγία παρακολουθούμε τις εκπομπές σου!

Sifnos