Ο ταύρος Ιταλός, ο Ηρακλής και η ονομασία της Ιταλίας

preview_player
Показать описание
Σε αυτην την μυθογραφία θα δούμε, θα επιβεβαιώσουμε και θα μάθουμε παράλληλα, πως η Ιταλία πήρε το όνομά της από έναν μύθο ενός ταύρου που ξέφυγε από τον Ηρακλή όταν επέστρεφε επιτυχώς μεταφέροντας τα βόδια που είχε αρπάξει από τον Γηρυόνη που βρίσκονταν στην Ερύθεια, προς τον Ευρυσθέα για να ολοκληρώσει τον δέκατό του άθλο που του είχε αναθέσει. Πριν τον μύθο αυτόν η Ιταλία ονομαζόταν Αυσονία.

Μυθογραφία : Η μυθογραφία εμφανίζει επάνω στους χάρτες (χαρτογραφία) και τον κόσμο μας τις Θεϊκές μυθολογικές μορφές και ιστορίες έτσι όπως τις έχουν καταγράψει στα κείμενά τους οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και υπάρχουν σκαλισμένες απο την αρχή του σύμπαντος επάνω στην Γή και τους πλανήτες μέχρι και σήμερα.
(Απόδοση : Καζιλτζής Βασίλης)

#μυθολογία, #μυθογραφία, #αποκάλυψη, #ανακάλυψη, #θρησκεία

Η έρευνα αυτή είναι μια μοναδική ανακάλυψη και αποκάλυψη σε παγκόσμιο επίπεδο με στοιχεία τεκμήρια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέσω αυτού του διαδικτυακού καναλιού.

🔍 🌍 Δείτε όλη την σειρά Μυθογραφίας στην παρακάτω λίστα :

🔖 Σαλούστιος – Περί Θεών και Κόσμου 🏺
Ένα βιβλίο ζουμί της Ελληνικής παιδείας και ανεκτίμητης αξίας

🔖 «Βιβλιοθήκη» Απολλόδωρου - Η Βίβλος των Ελλήνων! 🏺
Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει απο την βιβλιοθήκη σου!

🔖 Η Θεογονία του Φερεκύδη 🏺
Ένα σπάνιο κομμάτι της χαμένης θεογονίας του Φερεκύδη

----------------------------------
Καλή αφύπνιση!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

📍Στον δέκατο άθλο του ο Ηρακλής έπρεπε να φέρει τα βόδια του Γηρυόνη από την Ερύθεια στον Ευρυσθέα. Αφού τα κατάφερε, στον γυρισμό εκτός των άλλων, κοντά στο Ρήγιο, αποσπάτε ένας ταύρος από το κοπάδι και πέφτει γρήγορα στην θάλασσα διανύοντας την Σικελία και αφού διέσχισε την διπλανή χώρα που ονομαζόταν ως τότε Αυσονία, έκτοτε μετονομάστηκε Ιταλία από τον ταύρο αυτόν γιατί οι Τυρρηνοί αποκάλεσαν τον ταύρο Ιταλό και ο οποίος ταύρος έφθασε μέχρι την περιοχή του Έρυκου που ήταν βασιλιάς των Ελύμων. Εκεί ο Ηρακλής αναγκάστηκε να παλέψει με τον Έρυκο και αφού τον νίκησε πήρε πίσω τον ταύρο και συνέχισε τον άθλο του.
📍In his tenth labor, Hecules had to bring Geryon's oxen from Erytheia to Eurystheus. After he had succeeded, on his way back among all others, near Rigio, a bull was detached from the herd and quickly fell into the sea crossing Sicily and after crossing the neighboring country too which was called Ausonia till then, after that it was renamed to Italy after this bull, because the Tyrrhenians called the bull Italos and this bull reached the region of Eryx who was king of Elymians. There Hercules was forced to fight with Eryx and after defeating him he took back the bull and continued his labor.

Tekmirion
Автор

Σωσσσσσσστός! Υπέροχη μυθογραφία! Τα σέβη μας στους μέγιστους Ελληνάρες που όλα σωστά μας τα `χουν πει και μας τα `χουν αφήσει και το κρίμα σε όλους τους απογόνους τους που έχουμε καταντήσει να μην πω τι...

Leute_
Автор

Φοβερό! Ενώ διάβασα τον Απολλόδωρο ούτε που μου έμεινε ότι λεγόταν Αυσονία πριν ονομαστεί σε Ιταλία 👏 Μπράβο!

Yianaros
Автор

❣Εύγε όπως πάντα ❣ Σσσσσσσσωωωσσσστός ❣

Euge_Nia
Автор

To respect το ίδιο! Ιέετσι! Ιέεετσι να μαθαίνουμε και τίποτα! Αυσονία λοιπόν η Ιταλία πριν ονομαστεί Ιταλία και τότε ήταν ακόμα πόλη πριν πάρει το όνομα όλης της χώρας που ξέρουμε σήμερα, γιατί υπήρχε και η Σικελία και η μεγάλη Ελλάδα εκεί κάτω στην νότια Ιταλία. Σωωωωωωωστός ο παίχτης!!!

Pro_Respect_
Автор

Τι να λέμε τώρα, ντάξ... έχεις απόλυτο δίκιο γιατί δίπλα απο εκεί υπάρχει ο Βεζούβιος και όπως λέει ο Απολλόδωρος (το βρήκα τώρα 😁 στο βιβλίο) «και άφησε ο Ηρακλής τα βόδια κοντά στον Ήφαιστο (του Ήφαιστου τα εργαστήρια πάντα θεωρούσαν πως ήταν σε κρατήρες και άλλα τέτοια σημεία όπως του Βεζούβιου) και ξεκίνησε για την αναζήτηση του ταύρου» Μπράβο! Απίστευτο κι όμως υπάρχει χαραγμένο επάνω στην Γη, τίποτα δεν είναι τυχαίο απ` όλα όσα λέγανε οι αρχαίοι!

_Nocs_