Bütüncül Sağlık Yaklaşımı - Beslenme II

preview_player
Показать описание
Bütüncül Sağlık Yaklaşımı - Beslenme II , Nöroloji uzmanı Timur Yılmaz, nasıl sağlıklı besleneceğimizin püf noktaları anlatıyor.
Daha az yemek mümkün mü ?
Hangi diyet daha iyi ?
Kahvaltıya neyi ekleyeceğiz çıkartacağız ?
Su içmenin önemi, genel stratejiler ne olmalı ?

Sosyal Medya:

Selam ! Ben Nöroloji Uzmanı Doktor Timur Yılmaz. Dr. Deli youtube kanalımız en çok eğlendiğim projem. Türkiye de bilim felsefe teknoloji sinir bilim ile ilgilenen kocaman bir aileyiz. Burada kullanışlı komik eğlenceli faydalı özet bilgileri paylaşıyorum. İnsan beyni , aşk , cinsellik, gelecek hakkında bol bol içerik hazırladık. Hem güzel vakit geçiriyoruz hem de öğreniyoruz. Sende bize katıl ve ailemizin bir parçası ol.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hocam Selamlar. Yaklaşık 2 ay önce glutensiz rafine şekersiz ve paketli gıdasız beslenmeye başladık. 2.5 yaşındaki kızımızı ayda en az 2 kez soğuk algınlığı ve ateş sebebiyle doktora götürüyor, birçok antibiyotik vb. kullanmamıza rağmen aralıksız 4-5 aydır süren gece öksürüğünü bir türlü geçiremiyorduk. Ta ki Doktor iki velimin evine misafir oluncaya kadar ( ikisi de prof Mikrobiyoloji ve nöroloji alanlarında ) . Sizin anlattıklarınızla tamamen paralel bilgiler verdiler. Hocam kızım daha ilk haftanın sonunda iyileşti ellerinde çeşitli döküntüler vardı iyileşti, Eşimin panik bozuklukları vardı iyileşti ben çok çabuk yoruluyordum ve uyku kalitem çok düşüktü düzeldi. En önemlisi kızımız 2 aydır hiç hastalanmadı. Dolaptaki şişe şişe şurupları attık. gluten konusunda çok katıyız ve kesinlikle tüketmiyoruz. Ekmek ihtiyacımızı mercimek nohut gibi bakliyatlardan yaptığımız ekmeklerle kaşılıyoruz. ister istemez öğün sayımız 2 ye düştü. Ben 6 kilo verdim . Ve kendimi çok iyi hissediyorum daha mutluyum :) doktor dostlarım Bir çok otoimmün hastalığı bu şekilde tedavi etttiklerini söylediler . Kesinlikle inanıyorum.


Uzun uzun neden bunları yazdığımı şöyle özetliyim. Bütüncük saglıklı yaşam konusunu irdeleyen çok az doktor var. Hele ki sizin diğer videolarınızından da anladığım kadarıyla; zihin benden ve ruh dengesini yakaladıktan sonra daha kaliteli mutlu ve sağlıklı bir yaşam bizi bekliyor olacak.


İlgi ile takipteyiz teşekkürler Hocam..

TAYTIS
Автор

serkar kılıç'ın farklı bir versiyonu gibisiniz ikinizde insanlığı kurtaracak bilgileri biriniz sağlık üzerinden biriniz direk doğa içinden veriyorsunuz ama gerçeklerin reklamının yer almadığı dünyada hakettğiniz yerde değilsiniz ama 1 kişinin bile hayatını değiştirseniz o 1 kişinin kahramanı oluyorsunuz değerli bilgiler için ellerinizden öperim

gokhantasbas
Автор

Hocam tavsiyeleriniz Hz.Muhammed sav'in bazı hadislerini hatırlattı..Sizin de dediğiniz gibi dinlerde az yemeye dair çok vurgu var..
🌼"Ademoğlu karnından daha şerli bir kap doldurmamıştır."
🌼"İnsana yaşaması için birkaç lokma yeter.Şayet çok yemek isterse midesinin 1/3ini yemek, 1/3ini su, 1/3ini hava ile doldursun."
Her şey için teşekkür ederiz.Anlatımınız çok sürükleyici hocam.Bu kadar uzun başka videoları izleyemeyen ben,
sizi sıkılmadan dinledim.💐

aysegulden
Автор

Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler 😊

Tagebuch-dt
Автор

Veganım, günde iki öğün yiyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum.Bundan önce yaptığım diyetlerde arzu ettiğim sağlık ve hiç huzura erişemedim.Timur Hocam sizden de ricam lütfen veganlık için zor demeyin, beynimiz malum bunu duyuyor :) Kolay diyelim lütfen ;)

fefiyldz
Автор

Yemek için yaşamak mı..
Yaşamak için yemek mi ...sorusunun en güzel yanıtı bu
Teşekkürler..

gulserensenturk
Автор

uzun süre tek öğün beslenme yapmış ve 3 gün açlık denemiş biri olarak acizane tavsiyem sabah ve akşam 2 öğün beslenmek az yemek çok çiğnemek ve çok hareket...

FiLOWAYFYS
Автор

Bir sinirbilimci için çok detay vermişsiniz tebrikler. Metabolizmaya da azıcık ucundan girseniz süperize olurdu. Sağlıklı beslenme çabasının, bilinç gelişimiyle alakalı olduğunu söylüyorsunuz evet. Ancak, eğer kişi daha sağlıklı olmayı yüksek bir amaca, gelişime odaklayacak gerekçeye sahip değilse, o istenen bilinç oluşmayacak. Ve sürdürülebilir olmayacak sağlıklı olma çabası. İşte insanlık olarak henüz emekleme devrindeyiz, bir türlü ayağa kalkamıyoruz. Çünkü ayağa kalkınca ne yapacağımızı bilmiyoruz henüz. Ya da bunu anlayabilenler henüz toplumu değiştirmede kritik noktada etkiye sahip değiller, kümülatif etki ortak bilinci değiştirmedi henüz.

ersalyt
Автор

Bir migrenli olarak takip ediyorum sizi hocam, beslenme en önemli tetikleyicilerden benim için..

heavencicek
Автор

Harikasiniz hocammmm iyiki varsiniz👏👏👏💙

g.e.g.
Автор

Teşekkürler doğru bilgilendirmeler için. Sizi izleyen insanların zaten belli bir bilinç düzeyinde olduğunu var sayarsak konunun gelip iradeye dayandıgı kanısındayım. Az yemek konusunda son derece haklısınız. Genç bir arkadaşımın, iradesine yenilip, kilosunu kontrol edemeyip mide ameliyatı olup daha az yiyerek otoümmin, şeker gibi hastalıklarının bir ay sonra düzeldiğine şahit oldum. ki bu ameliyatı olmaması için çok uğraşmıştık. Yazdığımı bu ameliyatı yaptırmak isteyenleri özendirmek istemem asla... Yedikleri çok az ve sınırlı bu şekilde şimdilik sağlığına kavuştu...
Ben bunları uygulayacak iradeye sahip olmak için neler yapılacağı konusunda videolarınız varsa haberdar olmak isterim. izlediğim video önceki yorumumda bahsettiğim gibi çok uzun yine...

cmlklc
Автор

Ekmek konusında eksik kalan şeyler var bende..
Kendi ürettiğim maya ile on yıldan fazladır tam buğday unundan ekmek yapıyorum ve kahvaltıda 2..3 dilim yiyorum..
Ne dersiniz hocam...

gulserensenturk
Автор

Hani demişsiniz ya çok fazla acıkmadan yemek yiyin diye ona katılmıyorum çünkü o dediğinizin sonu "sık sık devamlı yemek ye" tezine çıkıyor. Ki bu kaç yıl öncesinin tezi.

denizliturkey
Автор

Çoğunluğunu glutensiz beslenip nadir de olsa arada yenmesi çok sorun oluşturur mu

sulearslan
Автор

Bu seri bitmesiinnn. Pirinçte de bulgur için dediginiz hususlar geçerli mi. Güvenebilir miyiz yerli pirince?

nursaglam
Автор

Hocam ağzınıza sağlık.Yulaf yenilebilir mi peki? Ayrıca öneriniz ile kahvaltı ve akşam yemeği içeren 2 öğünlü beslenme ile sağlayacağımız faydayı intermittent fasting (16 / 8) faydasıyla kıyaslayabilir miyiz?

alikaan
Автор

Videoyu çok çeşitl gruplarda paylaştım..

gulserensenturk